Első látásra leesik az ember álla. De ez nem változik később sem, amikor a szemlélődő körbejárja és próbálja megfejteni ennek a nagyvonalú, szép otthonnak a titkait, esztétika, stílus, formák és anyaghasználat tekintetében.

Otti homlokzati kő

A tulajdonosokat, Pétert és Ramónát kérdeztük az építés, az igények, elképelések és a kompromisszumok alakulásáról. 

- Nekem a kényelem volt fontos, feleségemnek pedig az esztétikum – avat be minket a részletekbe Péter a tulajdonos. Hogy mégis mi adta otthonuk születésének alappilléreit? Öt kérésem volt a házzal kapcsolatban: 1. Le lehessen mosni a házat kívülről. Csak olyan anyag legyen rajta, amit nem kell mindig festegetni. Ez teljesült, mert az Otti burkolatot, a fedőelemeket, az ablakokat, a betoncserepet mind le lehet mosni. Még a vakolat is víz lepergető. 2: Tágas, nagy garázs legyen, ahol nem kell bepréselnem magam az ajtón. 3: Nagy előszobát szeretnék, mert megérkezéskor gyakran tartózkodunk ott egy időben. 4: Küszöb sehol sem lehet! Most az egész lakásban vinyl padló van, küszöb nélkül. 5: A hálószobánkban padlószőnyeg legyen, komfortfokozó alátéttel, mert szeretnék reggel arra lépni. A többit a páromra bíztam. 

Ramóna aztán hatalmas lelkesedéssel és kreativitással vetette bele magát a rá bízott esztétikai tervezésbe. A külső megjelenéshez gyűjtötte a neki tetsző ötleteket az internetről. Főként az angolszász, elegáns stílus fogta meg. Ezután felkerestek egy ismerős tervezőt.

- Az, hogy miként nézzen ki kívülről, arról elég határozott elképzelésem volt, tudtam, mit szeretnék. Ezt valahogy átküzdöttem a tervezőn – meséli nevetve – mert ő igazából minimalista házakat szokott tervezni. Ezért aztán elég nehezen találtuk meg a közös hangot. Az alaprajzról, elosztásról is egészen mások voltak az elképzeléseink. Ezért felvázoltuk a mi verziónkat: legyen egy külön blokk, ami a felnőtt rész, szobákkal, fürdővel és ettől kicsit elkülönülve a gyerekek zónája két külön szobával, fürdőszobával. Középen pedig a közös terek, a nappali, konyha, étkező. A garázs felől a háztartási helyiség, gardrób, vendégfürdő kapjon helyet.

Családi ház pázsit

Hátsó terasz Otti kövekkel

A gépészetnél a főirányelv a könnyen karbantartható ház volt, amivel nincs semmi „macera”. A Duna közvetlen közelsége, a nagy páratartalom is megoldás után kiáltott. Összességében egy szellőztetőrendszer, valamint a kondenzációs gázkazánról indított padlófűtés bizonyult számukra ideális választásnak.

Lábazati rusztikus burkolat

A házaspár hölgy tagja által megálmodott, osztott ablakos, elegáns, pasztellszín kövekkel ékesített arculathoz egyértelműen csak az Otti Manufactura kövei jöhettek szóba. 

- Mert Magyarországon nincs más! - magyarázza a tulajdonos a rá jellemző tömörséggel.
- Az Otti kő nagyon sok stílushoz jól áll – fejti ki a feleség. Olyan széles termékkínálatuk van, hogy ide is tökéletes lett. Először ki kellett választani, hogy ebből a nagy választékból mely típusú köveket szeretnénk használni. Sokat vívódtunk. Végül a Pietra köveket választottuk. Ebben sokféle méret, forma, szín van, de mégis azt szerettük volna, ha mindezek ellenére rendezett, egyenes vonalakat ad ki. Hoffer Ottó javasolta az volt, hogy ne csak 2-3, hanem több színből válogassuk össze, akkor fogja a kívánt rusztikus és természetes élményt visszaadni.  Válogattuk, egymás mellé raktuk, mi mivel néz ki jól. A válogatásban Ottó és a kollégái is segítettek. Aztán a férjem kiszámolta, hogy melyikből mennyi kell. A burkolónk nagyon jó esztétikai érzékkel, szépen oldotta meg a felrakást. A manufaktúra munkatársai egyszer ki is jöttek, megmutatták, hogy kell kinézni a fugának.

Otti lépcsőlapok

Természetesen a lakberendezést is a feleség álmodta meg. Férje megjegyzi, örül, hogy ilyen otthonosra sikeredett, hiszen egy minimál dizájn jobbára csak fotón szép, mihelyst az ember lerúgja a cipőjét oda szigorú harmónia. Mi pedig nem győzünk betelni a finom eleganciával megalkotott, nem mindennapi épület látványával.

Előkert és veranda

- A generálkivitelezőnknek sok megoldás újdonság volt, de mindenki tökéletesen alkalmazkodott a kihíváshoz. Ami fontos: a szakemberek, akik a házunkon dolgoztak egytől-egyig örömmel végezték a munkájukat, láttuk, hogy szívesen csinálták – mondja a házaspár. 

Rusztikus győri családi ház

Az, hogy a ház sokféle kényelemi elemmel, szaunával, jacuzzival, medencével, gyerekjátszóval, árnyas terasszal és minden földi jóval gyarapodott a covid idején, az váratlan ajándéknak bizonyult. Ha az orrukat sem dugják ki a portáról, akkor sem szenved a négytagú család élményekben, kényeztetésben hiányt. De a munkából hazatérve is a nyugalom szigete lehet az ápolt kert és az ízléses, szép, különleges otthon.

Bemutatóterem - BoltOtti

www.ottimanufactura.hu

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa u.38
Tel: +36-70-866-8288
kommunikacio@ottiburkolat.com

Kapcsolat

Tervező iroda: 06 70/683 7027

www.facebook.com/ottiburkolat