Kreatív ötletek, alkotó szándékok és a vendégszeretet indíttatására építették fel Emeséék az Árnyas Dió lombházat a telkükön található éltes diófák vaskos ágai közé. Egy ilyen ház szinte minden gyermek álma lenne, egy saját búvóhely, ahol az egész nap gyűjtött „kincseket” fel lehet halmozni és élvezni a szabadságot és a csendet. Sokunkban van meg ez a vágy még felnőtt korban is, hisz egy ilyen kis ház minden életkorban megadja ugyanezt az érzést, ami össze sem hasonlítható egy hétköznapi házzal. 

Lombház a Dunakanyarban

Lombház terasza

Borozgatás az árnyas teraszon

Tűzrakóhely akár kávéfőzéshez is

A fák formáját alapul véve és azt megóvva indult meg a 15 m2-es ház építése még 2017-ben. A falétrán egy tágas, közel 20 m2-es teraszra érkezünk, ahol a nap minden szakában kellemes az étkezés. Nincs is annál jobb mint egy madárcsicsergéses reggelen a lombok alatt lekváros kenyeret kenni és friss kávét szürcsölni. 

Romantikus lakberendezés egy lombházban

Bérelhető pihenőház Verőcén

A házikó spalettáinak szív figurája egyszerre tradicionális és vidáman hívogató. A vörösre festett faszerkezetű épületbe lépve tömény romantika fogad minket vintage lakberendezési jegyekkel kiegészülve. Itt találunk egy kis konyhát egy öreg fehér tálalószekrény társaságában és egy délutáni szunyókálásra is alkalmas heverőt, ami az étkezőpad szerepét is betölti. Az otthonos hangulathoz a fali kelim szőnyeg, a kis kerámiatárgyak és a csillag mintás koptatott hatású falicsempe is hozzájárul. A zuhanyzó hal figurái apró mozaikokból egyedi ötlet alapján teljesen kézi munkával készültek. A galérián található fekvőhelyet szintén létrán érjük el, a kis ablakán keresztül pedig akár a holdfényt is élvezhetjük. 

Vízparti hangulatú dekoráció

Mozaikkal díszített fürdőszoba, zuhanyzó

Egyedi építésű galéria

Az Árnyas Dió lombház jelenleg bérelhető szállásként működik. Valóban egy tökéletes hely arra, ha valaki egyszerre vágyik a bekuckózós hangulatra, de szívesen fedezi fel a Dunakanyar szebbnél-szebb természeti adottságait, kirándul, kerékpározik vagy éppen dézsában fürdik. „A boldogsághoz egy diófa is elég!” - olvashatjuk az ablakban található kis színes kép feliratát. Érdemes megtapasztalni olykor egy ilyen élményt is! 

Lombház udvara

Fotók: Zirig Árpád