Egy kicsi, kerekeken futó saját otthon rengeteg kalandozási lehetőséget nyit meg, ha rajongsz a nomád életmódért. Felhasználási lehetősége igen sokrétű. Mivel egy mindennel felszerelt kis otthonról van szó vendégházként is szolgálhat az ingatlanon, vagy akár extra pénzt is kereshetünk vele, ha vonzó Airbnb szállásként adjuk ki. Sokan úgy vannak vele, hogy az apró ház is több mint a semmi, így megbarátkoznak a szűkösebb hellyel és egy új életformát alakítanak ki. 

Tiny house vontatható

JT Collective tiny house

Lépcsők a tetőtérhez

Számtalan kiváló minőségű tiny house gyártó található szerte a világon és az építők átgondolt és funkcionális terveket dolgoznak ki, amelyek lehetővé teszik a lakók számára, hogy leegyszerűsített de praktikus lakásokban éljenek. Az egyre népszerűbb fa és fém burkolattal büszkélkedő pici ház mindössze 33,4 m2 funkcionális életteret kínál, ami egy 3 tengelyes utánfutóra épült.  

Általában az apró házakban élők több időt töltenek a szabadban, mint azelőtt, ezért ezt a kompakt házépítő nem egy, hanem két kijárati ajtóval kívánta növelni a külső terek hozzáférhetőségét. Egy teljesen világos dupla tolóajtó és egy szimpla ajtó van egymással szemben, mindkettő a nappaliba nyílik, és sok természetes fényt enged be.

Praktikus tárolás a lépcső alatt

A ház belseje világos az oldalfalak fehérre színt a fa mennyezet pácréteget kapott. Az ötletes elrendezés egy lenyűgöző konyhából, egy tágas nappaliból, egy fürdőszobából és két tetőtérből áll. Az egyik hálószobaként funkcionál, a másik pedig akár extra hálóhelynek, akár pihenőhelynek is kialakítható. Sajnos a háló meglehetősen alacsony, így az csak azoknak kényelmes akik nem szenvednek klausztrofóbiában. 

Élet a tető alatt

Pácolt fa mennyezet

A nappali a többi apró házhoz képest meglehetősen tágas, az egyik fal mellett egy háromszemélyes kanapé és egy kisasztal is elfér, míg a szemközti falon egy 32 colos tévé található. 

Közvetlenül a nappali felett található a kisebb tetőtér, amelybe a beépített olvasósarok mögé egy falra szerelt csőlétra segítségével lehet feljutni. Egészen okos megoldás, hiszen értékes helyet szabadít fel ezen a területen. A földszint nyitott terű így a szoba és a konyha között zökkenőmentes az átjárás. A tervezők szőnyeget helyeztek el a nappaliban, ami megfelelő módja a zónák meghatározásának.

TV a bejárati ajtó mellett

Csőlépcső az emeletre

A konyha egyszerre szép és praktikus, fehér alsó és felső szekrényekkel, valamint tágas pulttal a főzéshez. A konyha egyik végében egy beépített pihenősarok található egy érdekes lámpatest alatt, amely étkezésre vagy munkára is használható. A konyha funkcionalitását egy elegáns és profi dupla indukciós tűzhelylap, egy vidéki stílusú mosogató, egy mikrohullámú sütő és egy teljes méretű fagyasztós hűtőszekrény adja. 

Jól felszelet konyha

Inox mosogató

Hajópadló a konyhában

A konyhával szemben tárolóba integrált lépcsők vezetnek fel a hálószobába, és helyet biztosítanak a mosó-szárítógép kombinációjának. A tetőtéri hálószoba egy kétszemélyes matracnak ad helyet. A fürdőszoba a konyhával szomszédos, és ugyanolyan funkcionális, mint ennek a kis háznak a többi része. Fel van szerelve egy mosdóval és fölötte tükörrel ellátott tárolóaljzattal, egy WC-vel és egy nagy üvegszálas zuhanyfülkével. 

A wc és a mosdó helyiség

Üvegszálas zuhanyzó

Kanapé kis otthonban

Világos nappali üvegajótóval

A házban található berendezési tárgyakat és dekorációs elemeket úgy válogatták össze, hogy eleganciát adjon a belső térnek. A JT Collective mini otthona teljes mértékben megfelel a CA ANSI építési előírásoknak a biztonság érdekében, és tökéletes egy pár számára. 2023-ban az ára: 132 000 dollár. 

JT Collective tiny house háromtengelyes utánfutón