A nap ereje:
A nap energiájának nagy része az infravörös tartományban keletkezik. A kabin az UV-sugárzás helyett az infravörös hősugárzás elvén működik, ami kedvező hatással van az Ön egészségére és közérzetére. Vizsgálatok bizonyítják, hogy az infravörös-technika optimális használata különböző panaszokat pozitív eredménnyel befolyásol.

Általános gyógyító hatások:
Vérkeringési, veseműködési zavarok, köszvény, reuma, ízületi betegségek, csukló és végtagfájdalmak, allergia, bőrpanaszok, hexensussz, isiász, hátfájdalmak, húzódás, porckorongkárosodás, derékfájdalmak, cellulitisz, idegrendszeri panaszok, stressz kezelése, méregtelenítés, keringési- és immunrendszer megerősítése, sportsérülések kezelése stb.

A vitalitás elősegítése:
A hősugárzás a testbe 4 cm mélyen hatolhat be. Az infravörös energia ellentétben más hőleadással rendkívül hatásos, mivel a testrészeket közvetlenül melegíti fel, anélkül, hogy a levegőt hőközvetítőként használná. (A levegő hőmérséklete csak 40-60 °C)

Izzadás:
Az infravörös hőkabinban a test 80%-ban vizet, 20%-ban zsírt, koleszterint és zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint sókat veszít. A természetes és egészséges izzadás révén enyhe, mélyreható, belülről kifelé haladó tisztulási folyamat zajlik le. A hagyományos szaunákhoz képest kétszer – háromszor jobban izzadunk.

Sport:
Az infravörös kabin jó kondícióban tartja az izmokat a sérülés időszakában is. A kabint sportolás előtt is ajánlatos használni az izmok bemelegítésére.

Alkalmazhatóság:
Az infraszauna bármely helyiségben felállítható. Alkalmas fiatal és idős számára egyaránt. A viszonylag alacsony, 40-60 °C -os levegőhőmérséklet nagyon kellemes, és egy kezelés csak mintegy 30 percet vesz igénybe. A fülkét – a mélymeleg hatásnak köszönhetően – felöltözve is lehet használni. Ezután elegendő egy meleg tusfürdő és úgy érzi magát, mintha újjászületett volna.

Műszakilag tökéletes:
- Svájci technológia, bevizsgált termék
- Installáció nem szükséges (220 – 240 V hálózati csatlakozás)
- 1 év garancia, - fenyőfából készült
- panoráma ajtó biztonsági üvegből
- fényterápia, - alacsony áramfogyasztás
- kívánságra beépíthető zeneberendezés