Mi az a füstmentes kandalló?

A kandalló a tűz minden kellemes tulajdonságát átadja, a füst kivételével. Üzemeltetése egyszerű, kényelmes, tiszta, és nem igényel hosszas előkészületeket mint hagyományos elődjei. Teremtsen magának egy igazán hangulatos kertet, vagy teraszt, élvezze a tűz melegét, látványát és romantikáját - valódi tűzzel: - valódi kandallóval - kémény nélkül - füst nélkül - a tűzifa pattogásának hangjával - a tűz melegségével.

Hogyan működik?

A füstmentes kandalló nem fával, szénnel, vagy bármilyen más hagyományos anyaggal működik, hiszen ezeknél az égés során mérgező gázok keletkeznek, ezért van szükség kéményre és füstelvezetésre. A füstmentes kandalló, egy forradalmian új megoldással lehetővé teszi, hogy ne legyen szükség kéményre, ha kandallót szeretnénk lakásunkba. A kandallóban egy speciális anyag ég, mely környezetbarát, melynek használata biztonságos, és aminek használatához kémény egyáltalán nem szükséges, ha betartják az utasításokat.

A forradalmian új anyag pedig a Tűz Gél©

A Tűz Gél© égetése során vízpára és a kilégzett levegőhöz hasonlóan széndioxid keletkezik, tehát mérgező anyagot, szénmonoxidot NEM termel, ezért nincsen szükség kéményre, miközben működik. A gél izopropyl alkoholt tartalmaz, ez teszi lehetővé azt, hogy valódi tűz égjen, szervezetre káros égéstermék nélkül. 

Tűz Gél

Miután beállította a kertjébe vagy a teraszra, vagy akár a szoba közepére újonnan megvásárolt füstmentes kandallóját, már csak két feladata van.

1. Mekkora tüzet szeretne? Csendes, kis lángú, kellemes tüzet, vagy nagy lobogó, forró, látványos tüzet. Ennek megfelelően kell betenni a kandallóba egy, kettő vagy legfeljebb három konténer Tűz Gélt.

2. Végül már csak egy gyufával meggyújtani. Különleges termékünk még a tűz pattogását is utánozza! Az égés során az isopropyl alkohol zselé kizárólag a légzés során is keletkező szén-dioxidot bocsát ki magából.Egy konténer Tűz Gél© megközelítőleg 3-3 és fél órán át ég.

Kerti mű farakás bio tűzzel

Kerti mű farakás füstmentes kandalló

Szeretne úgy tábortüzet gyújtani a kertben vagy a teraszon, hogy ne legyen füstszagú és ne kelljen bajlódni a kosszal és a korommal? Kültéri fautánzatunk úgy lett kialakítva, hogy 2 db Tűz Gél elférjen benne. Ezeket meggyújtva élvezhetjük az igazi tűz varázsát és még a tűz ropogó hangjáról sem kell lemondanunk. Az igényesen kialakított fahasábok a kézi festésnek köszönhetően nagyon élethűek.

Kerti tűzasztal

Kerti füstmentes kandalló

Tűztál füstmentes kandalló

Kültéri kandalló

füstmentes kandalló fatároló elemmel

A tűz mind a 4 oldalról rácsok által teljesen el van zárva, így nagyon biztonságos. A kandallóban akár igazi fával és Tűz Géleinkkel is be lehet gyújtani. A kandalló alsó polca tűzifa tárolására is alkalmas.

Tűztál

Kerti tűztál füstmentes

A tűztál az igazi tábortűz hangulatát teremti meg kertjében vagy akár a teraszon is. Nem kell bajlódni a meggyújtással és nem lesz füstszagú sem a haja sem a ruhája. A Tűztál Folyékony Tűz Gélünkkel működik, amelynek egyszerű és biztonságos a használata. ÉGÉS KÖZBEN TILOS ÚJRATÖLTENI, MERT BALESETVESZÉLYES!

Asztali füstmentes kandalló

Asztali füstmentes kandalló

Asztali mini kandalló, nagyon látványos, különleges darab. Akár irodában, akár lakásban, akár egy teraszon is használható és igazi meghitt hangulatot teremt. 1 db Junior Tűz Géllel működik amelynek használata nagyon egyszerű.

Füstmentes kültéri kandallók

Kültéri füstmentes kandalló üvegablakos

Kültéri füstmentes kandalló üvegablakos

Akár a kertben, akár a teraszon is használható. Baráti, családi összejöveteleken igazi meghitt hangulatot teremt. Körbeülhetjük, mint egy tábortüzet és élvezhetjük az igazi tűz melegét a tűz pattogásának hangjával. Használata nagyon egyszerű, 4 db tűz géllel működik, melyeket az alsó rekeszbe helyezve egy gyufával meg kell gyújtani, majd amikor már nincs szükségünk a tűzre a  Tűz Géles dobozokat csak vissza zárjuk, és később bármikor újra meggyújthatjuk.

Kerti dekorációs égő kövek

Füstmentes kandalló dekorációs égő kövek

Teremtsen egyedi hangulatot kertjében vagy lakásában égő kövekkel.