Electrolux Inspiration gőzsütő

Az új modellekben alapfelszereltség a húshőmérő és több olyan kényelmi funkciót is találunk, melyek az energiafogyasztást is alacsonyan tartják. Az új sütők teljesen új külsőt is kaptak, finom, igényes, skandináv dizájn jegyekkel.

Az Electrolux 2000-ben mutatta be az első kombi gőzsütőt. A gőz és a forró levegő ötvözésével történő sütés igazi áttörést hozott az otthoni ételkészítésben. Amíg a kíméletes gőzsütés során az ételek megőrzik ínycsiklandó, szaftos állagukat, a forró levegő kívül ropogósra és aranybarnára süti őket. Ezt a sütési módot hosszú évekig csak a professzionális éttermi konyhák sütőiben használták a hivatásos séfek.

Electrolux Inspiration gőzsütő

Az új gőzsütők az Electrolux Inspiration termékcsalád tagjaiként magukon viselik a termékvonal sajátos dizájn jegyeit. Az ipari hangulatú rozsdamentes acél felület izgalmas kontrasztot alkot a modern, fekete üveg, érintőkapcsolós kezelőpanellel, melyen fehér LED karakterek jelzik a kiválasztott programokat és beállításokat. Az intuitív vezérlőpanelen az ikonok csak a készülék bekapcsolása után válnak láthatóvá, kikapcsolt állapotban csak az elegáns, fekete üvegfelület érvényesül.

Electrolux Inspiration gőzsütő

Az új Electrolux gőzsütők a dizájn és a professzionális sütőprogramok mellett több olyan újítást is kínálnak, melyekkel még kényelmesebb, gyorsabb és még inkább élmény lesz otthon a sütés. Az egyedülállóan nagy, 74 literes sütőtérben 9 sütési szinttel gazdálkodhatunk. Ezzel együtt, 25 százalékkal nagyobb a tepsi is, mely alapvetően azért jó, mert egyszerre több vagy nagyobb adag ételt is készíthetünk. Így 2-3 kör helyett akár 1 adagban is meg tudjuk sütni pl. az aprósüteményeket. A nagy sütőtérben egyenletesen kering a forró levegő ezért a sütőtér minden pontján egyenletesen sülnek meg a húsok vagy a linzer karikák. Nem kell félidőben megfordítani a tepsit, hogy egyformán barna legyen minden sajtos rúd.

Electrolux Inspiration gőzsütő propeller

Electrolux Inspiration gőzsütő belső

Az Inspiration gőzsütőkben alapfelszereltség a húshőmérő. Ezzel a kisebb kötőtű szerű eszközzel gyakorlatilag belelátunk a hús belsejébe. Ha beállítjuk a sütő kezelőfelületén, hogy hány fokos belső hőmérsékletnél van kész a hús, akkor a húshőmérő jelez, majd kikapcsolja a sütőt, amikor a hús közepe eléri a beállított hőfokot. Így nem kell nyitogatnunk a sütőajtót, hogy késsel vagy villával ellenőrizzük, megsült-e az étel. Ez nem csak kényelmes, de energiatakarékos megoldás is, mert a sütőnek nem kell újra és újra felfűtenie a sütőteret.

Electrolux Inspiration gőzsütő víztartály feltöltés

Aprónak tűnő, ám annál hasznosabb dolog az új, 20 százalékkal nagyobb ablak a sütőajtón és a szpot világítás a sütőtérben. A két új megoldásnak köszönhetően minden pillanatban látni fogjuk, hogy áll az étel a sütőben.  A hab a tortán, hogy az új gőzsütők nem csak szebbek okosabbak és kényelmesebbek, de csökkent az energiafogyasztásuk is. Az Inspiration modellek 10 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy A energiaosztályú készülék.

Az Electrolux Inspiration kombinált gőzsütők (EOB8751AOX, EOB8851AOX, EOB8851AAX) felszereltségtől függően 249 900 és 314 900 forint közötti ajánlott fogyasztói áron megvásárolhatók a szaküzletekben.

Electrolux Inspiration gőzsütő vertikális beépítés

Electrolux Inspiration gőzsütő horizontális beépítés