Színes Rehau ablakkeret

Az osztrák REHAU nyílászáról profiljai színezhetőek lakkozással, fóliával, vagy alumínium rátétlemezzel is. Az egyedi megjelenés természetesen mindig többletköltséggel jár, de érdemes szemügyre venni a sokféle színes nyílászáró lehetősgeket is, mert stílusosak, és egy komplex lakberendezési elképzeléshez is jobban illeszkednek. Az ablak formája és színe jelentősen befolyásolja egy épület optikai összhatását. Az egyedi jelleg érdekében a Rehau ablakok, ajtók, de a redőnyök, zsalugáterek és a függönyfalak is szinte bármilyen színben kivitelezhetők.

LAKKOZÁS

Az ablakprofilok lakkozására több, mint 170 szín áll rendelkezésre. Ezzel a választékkal még a ritka kívánságok is megvalósíthatók. Lakkozni lehet kívül, belül vagy mindkét oldalon. Acryl II lakkozási eljárásunkkal - ellentétben sok más színezési eljáráshoz, mint pl. a koextrudálás – szinte minden kialakítási megoldás megvalósítható.

Tulajdonságok:

- matt és fényes, könnyen tisztítható felületek
- ellenálló az időjárással és a környezeti hatásokkal szemben
- opcionálisan átlátszó védőlakk réteg kérhető a felületek maximális védelme és a színtartás érdekében
- megfelel az EU-Dekopaint irányelvnek

Előnyök

A műanyag ablakok minden előnye (hőszigetelés, hangszigetelés, betörésvédelem) megmarad a lakkozás után is - Minden REHAU profil lakkozása lehetséges
- Több, mint 170 RAL szín állrendelkezésre, gyakorlatilag minden kívánság megvalósítható
- Bevált minőség a 30 éves lakkozási tapasztalatnak köszönhetően
- Kis mennyiségben is kivitelezhető

Lakkozott Rehau ablakprofil

Rehau ablakkeret RAL színek

Piros műanyag nyílászáró

ALUMÍNIUM RÁTÉTLEMEZ

Határtalan színválaszték minden RAL-színben: Az alumínium rátétlemezek megteremtik a lehetőségét, hogy az alumíniumprofilok megjelenését kombináljuk a PVC profilok műszaki előnyeivel. A színképzéshez a teljes RAL-színskála igénybe vehető. Ezáltal például a klasszikus, visszafogott szürke ablaktól a modern, rikító színű ablak-műalkotásokig minden lehetséges, és a vevők kívánságai teljesíthetők. Különleges design-megoldásként – először a GENEO rendszercsaládhoz - gyárilag előszerelt és színezett kész alumínium rátétlemezek is elérhetők. Az ablakgyártó üzem megrendeléskor megadja az ablak méretét és a kívánt színt. Egy, az ablak méretre gyártott, látszó illesztések nélküli keret kerül leszállításra (A legmodernebb gyártástechnológiának köszönhetően nincs látható hegesztési varrat vagy illesztési rés.).

Alumínuim rátétlemez nyílászáró kereten

Modern szürke ablakkeret színes ötlet

Zöld ablakkeret

FÓLIÁK

A fóliázás lehetővé teszi, hogy az ablakok és ajtók színük által hangsúlyosabbá váljanak - belül éppúgy, mint kívül. Ehhez számos fautánzatú és teli színből választhatunk. A fóliák egy vagy mindkét oldalon alkalmazhatók figyelembe véve az egyedi elképzeléseket.

Fóliáink a legmagasabb minőséget kínálják:

- Időjárásállóság, ellenállás a környezeti behatásokkal szemben
- Könnyű kezelhetőség, nagy színtartósság

Előnyök

- Ablakok, ajtók azonos színben valósíthatók meg
- Bevizsgált minőség - RAL-áruvédjeggyel
- Könnyen tisztítható felületek
- Rugalmas kiviteli lehetőségek
- Oldószermentes ragasztás a fólia profilra történő felhordásához

Felhasználási területek

REHAU profilrendszerekből készült ablakoknál, bejárati és erkélyajtóknál, redőnyöknél és zsalugátereknél, kívül és belül egyaránt, továbbá kívül és belül eltérő színek is lehetségesek.

Fafólia ablakkeret ötlet

Fafólia színminták műanyag ablakra

Faszínű ablakkeret

Famintás műanyag ajtó

Szürke nyílászáró szín

A Lakberinfo.hu kiegészítése: Egy tapasztalt nyílászárós elmondása szerint a színes megoldások a fehér alapszínhez képest körülbelül 25-30 %-kal kerülnek többe. A mellékelt fotókon látszik, hogy ezért valóban látványos végeredményt kapunk. Ausztribán a Rehau megrendelésit 90%-ban a színes profilok rendelése teszik ki, míg Magyarországon 90%-ban a fehér a választott szín.

Nézd meg korábbi cikkünket amiben a Rehau teraszburkolatait mutatjuk be!

Rehau logo

További információk a Rehau weboldalon.