Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág

Az iparág egyik leggyorsabban fejlődő terméke a zsaluzia lett, mely apránként a redőnyt is maga mögé utasítva az egyik legjobb és legmodernebb alternatíva, ha nyílászáróra szerelhető kültéri árnyékolót keresünk otthonunkra. Nem véletlenül, hiszen páratlan alaposságú fényszabályozást, hihetetlenül modern megjelenést, valamint olyan extrákat kínál, mint a hang- és hőszigetelés, a vagyonvédelem vagy a különféle motorizált megoldások. Hogy milyen trendek uralkodnak mostanság a zsaluziák világában? Az alábbiakban a Zsaluziavilág szakértő csapatának összefoglalóját olvashatják.

Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág

Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág

Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág

Modern színek

Bár az általános megjelenés tekintetében is rendkívül modern megjelenést kínál egy zsaluzia – legyen akár külső-, akár vakolható tokos kialakítású –, azonban ezt a hatást még magasabb szintre emelhetjük a megfelelő színválasztással. A zsaluzia ugyanis a redőnyhöz hasonlóan teljes egészében színezhető, így a szivárvány szinte bármelyik árnyalatában választhatjuk a terméket, legyen szó akár egy élénksárgáról, egy nyugalmat árasztó barnáról vagy egy páratlan eleganciát sugárzó feketéről. Ennek a lehetőségnek köszönhetően az árnyékoló túlzás nélkül kiegészítheti otthonunk megjelenését, pláne abban az esetben, ha szeretünk játszadozni a színekkel, mert a lamellákat és a tokszerkezetet is kérhetjük eltérő árnyalatban, amivel igazán ízléses színkavalkádot teremthetünk a nyílászárók előtt.

Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág

Általánosságban jellemző egyébiránt, hogy a zsaluziákat modern megjelenésű lakóházakra szerelik, ami természetesen a színválasztáson is megmutatkozik, a természetesebb megoldások mellett ugyanis a legtöbben inkább valamilyen fémes vagy sötét árnyalatban gondolkoznak. Jelenleg kifejezetten divatosak például a szürke és a fekete zsaluziák, de nagyon jellemzőek a sötétebb megoldások is.

Vakolható tokszerkezetek

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a jó színválasztás mellett a megfelelő minőségben telepített zsaluziák olyanok, mint a művészeti alkotások. Ezt a tulajdonságukat növelhetjük a vakolható tokszerkezettel, lévén a külső tokos megoldások sem csúnyák, azonban ez az alternatíva több szempontból is előnyösebb, hovatovább divatosabb is mostanság. Nem véletlenül, hiszen bár ilyen esetben az árnyékolót még építkezéskor vagy utólagos hőszigeteléskor, a homlokzat végleges kialakítása előtt kell felszerelni, ellenben teljes tokszerkezete elbújtatható a falban, így gyakorlatilag csak egy vékony lefutót, valamint a lamellákat láthatjuk belőle.

Ez a megoldás nemcsak azért nagyon trendi, mert hihetetlenül esztétikus – lévén az árnyékoló majdnem homogén felületet képez a homlokzattal –, hanem azért is, mert növelhető vele otthonunk hang- és hőszigetelése, sőt mi több a vagyonvédelem is. A zsaluziák a közhiedelemmel ellentétben ugyanis nemcsak az árnyékolás és a magánélet védelme tekintetében nyújtanak kimagasló teljesítményt, hanem télen és nyáron egyaránt javítják a nyílászárók hang- és hőszigetelését, masszív alumíniumszerkezetük pedig az illetéktelen behatolókat is távol tartja.

Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág

Motorizált és automatizált megoldások

Egész életünket meghatározzák a különféle okos kütyük, ami az árnyékolástechnika világában is az egyik legfontosabb divatirányzat – különös tekintettel a zsaluziák kapcsán. Ezek a modern árnyékolók ugyanis nagyon könnyen motorizálhatók, aminek jóvoltából egy fali kapcsolóval, vagy egy egyszerű távirányítóval tudjuk mozgatni a lamellákat, de ez a megoldás egy másik óriási előnyt is ad a termékek számára, méghozzá az automatizálhatóságot.

A motorizált zsaluziák ugyanis különféle szenzorok – így időzítők, fény- és szélérzékelők – segítségével úgy programozhatók, hogy maguktól is működőképesek legyenek, tehát viharban maguktól összezárnak, hogy megóvják a nyílászárókat, vagy a legnagyobb kánikulában teremtenek kellemes árnyékot a lakás túlhevülése ellen. Mindezt akár úgy is, hogy közben otthon sem vagyunk! Sőt mi több, az automatizált megoldások a távoli irányítást szintén lehetővé teszik, tehát akár még nyaralás közben, egy okostelefon segítségével is tudjuk mozgatni az otthoni árnyékolóinkat. Csoda, hogy ennyire trendi ez a lehetőség?

Zsaluzia kültéri árnyékoló - Zsaluziavilág