Jelenleg kevésbé élvezhetjük ki a nyakunkon lévő nyári évszak hamisítatlan atmoszféráját, a madárcsicsergést és a friss levegőt, ezért biztosan jóval többen próbálják előidézni a napsütés, a természet és a tavaszi illatok hangulatát a lakásban.

Pasztell kék kanapé és dohányzóasztal

A bezártság ellen ugyan nem tehetünk semmit, de otthonunkban viszonylag könnyedén elővarázsolhatjuk ezt a kellemes légkört néhány csodás bútorral és dekorációval. Hogy megkönnyítsük a dolgotokat, a DODO HOME ad néhány szuper bútor tippet, melyektől garantáltan jobb lesz a hangulatotok!

Élénk sárga kanapé

Sokan kezdenek új projektbe a rengeteg otthon töltött idő miatt, hiszen most olyan tevékenységekre is van időnk, amelyekre egyébként nem fordítunk elég figyelmet vagy más előrébb szerepel a prioritások között. Így van ez a lakberendezéssel is, hiszen most jóval többen fognak bele lakásuk, illetve egy-egy helyiség felújításának vagy felfrissítésének.

Kék bársony fotel és mid century modern fotel

Lakásunkra vagy házunkra bizonyos időközönként egyébként is ráfér némi újítás, de most itt a tökéletes idő egy kicsit “tavasziasítani”. Természetesen a lakberendezés esetén az egyik legfontosabb szempont az esztétikus összkép, de ugyanilyen fontos, hogy az enteriőr a személyiségünket tükrözze és kedvünket, közérzetünk nyugodttá, pozitívabbá tegye az otthon, amelyben élünk. Utóbbit a megfelelő színekkel tudjuk a legegyszerűbben elérni!

Élénk kék vidám étkezőszék

Scandinavia türkiz tömörfa szék

Olyan bútorokat és dekorációkat érdemes választani, amelyek színükben és formájukban vidámságot csempésznek otthonunkba. Konkrétan a pasztell színű bútorok vagy egy-egy élénkebb színű kiegészítő nagyon jól fel tudja dobni a lakást és teljesen újjávarázsolhatja azt! A pasztell árnyalatok lágyságuk miatt sokkal jobban illeszkednek a minimál vagy a skandináv stílushoz, a vibráló árnyalatok pedig sokkal inkább egy bohém vagy egy modern enteriőrhöz passzolnak. De ahogy már fentebb is említettük, nem a stílus a lényeg, hanem az, hogy az adott lakás mindig tulajdonosa egyéniségéhez illeszkedjen.

Sárga, zöld étkezőszék

Ha alapvetően egy natúr, visszafogott színekben pompázó étkeződ vagy nappalid van, nagyon jó választás lehet néhány türkizkék színű étkezőszék, amelyek elképesztően üdévé teszik majd a helyiséget! Ez a szín igazán a nyárra emlékeztet bennünket élettel teli árnyalata miatt - ezért is rajonganak érte olyan sokan. Ha pedig beszerzel még néhány színben hozzáillő kiegészítőt, vagy akár csak virágokat, egy szép vázát, garantáltan sokkal jobban fogod magad érezni, amikor belépsz ide.

Az ilyen darabok mellett szól az is, hogy világos és sötétebb terekben is rendkívül jól mutatnak, hiszen felélénkítik a környezetet és nagyon karakteressé teszik azt. A menta, a kék különböző árnyalatai, a sárga, a korall mind-mind olyan színek, amik közül néhány együtt is, de önmagukban is megállják a helyüket. Egy kötött, korall színű puffnak például a nappaliban és a hálószobában meg fogod találni a helyét, hiszen nemcsak mutatós darab, de nagyon kényelmes is.

Kötött puffok raktárról

Az összes puff megtekintése

Ha tehát meg akarod teremteni a nyár hangulatát otthonodban, nem kell messze menned. Szerezz be néhány színes bútort, kiegészítőt, építsd egy meghatározó szín köré őket, vagy ha bevállalósabb vagy, variáld őket kedvedre!