Parkettás rusztikus fürdőszoba

Olyan fürdőszobáról, amiben magunkra zárva az ajtót nem csak egy a tisztálkodási helyiségben találjuk magunk, hanem a nyugalom szigetén is. Valljuk be, ez manapság elég sokunkra rá is férne, viszont a teljes átalakítás rendkívül költséges. Azonban néhány apró trükkel igazi romantikát csempészhetünk a fürdőbe elérhető áron. 

Fa, növények, természetes hatású kiegészítők

Ha mutatós rusztikusságot szeretnénk varázsolni a fürdőszobába, akkor a legjobb, ha elkezdünk természetes anyagokból készült dekorelemeket gyűjteni. A különleges ívelésű fadarabok, kagylók és színes kavicsok egyedi hangulatot adhatnak a fürdő díszítésénél. Ezekkel nyugodtan díszíthetjük a fürdőszoba lámpa a fogasok vagy a polcok szabad felületeit. Azonban nem érdemes itt megállnunk. Ahhoz, hogy igazán egységes legyen megújult rusztikus fürdőnk, jó ár-érték arány mellett szerezhetünk be fa vagy kő szappantartókat, továbbá natúr és pasztell színekben pompázó szőtt fürdőszobaszőnyeget, ami lehet akár egy dekoratív kézzel készült szőnyeg is. Utóbbi rendkívül jól megy majd a kényeztető hangulatú, rusztikus jellegű fürdő stílusához. Egyéb mutatós dekorelemek, illetve a különféle cserepes szobanövények is jól illenek a fürdőhelyiségünkbe. A páfrány és a csokrosinda például kiváló választás ide, ezek jól viselik a fürdő pára- és fényviszonyait.

Tömörfa tálca fürdőkádara

Növények a fürdőszobában

Fabútorok a fürdőben

Ha van felesleges kisebb szekrényünk, amit nem tudunk hova tenni, de nincs szívünk megválni tőle,  akkor ezzel is feldobhatjuk fürdőszobánkat – egy kis csiszolás és festés után a fürdőszoba stílusához alakíthatjuk, antikolhatjuk. Nem kötelező kizárólag világos színekben gondolkodnunk. A rusztikus megjelenéshez jól állnak a sötétebb tónusok is, amit egy-egy falszínnel tudunk jól kiemelni. Ha szobaszerűen rendezzük be a fürdőt, nem csupán egyedi hatású lesz majd, de ódon természetességet adhatunk vele a fürdőnek. 

Rusztikus zuhanyzós fürdőszoba

Fonott alátét, szappantartó

Gyertyák, mécsesek, üvegtárolók

A rusztikus gyertyák és a különféle mécsesek dekorként csodálatosan feldobhatják a fürdőt. Ráadásul rendkívül jó relaxáló hatást keltenek a hosszú fürdőzések során. Ehhez a miliőhöz pedig még jobban passzol, ha különleges üvegtárolókban helyezzük el őket. Egy-egy izgalmas képkeret és kép is látványos hatást kelt, nem beszélve a most oly divatos és nedvességálló tapétákról, amikből szintén érdemes 1-1 tekercset beszereznünk. 

Mécses a fürdőben