Fotótapétából sokfélét bemutattunk már, hogy hogyan lehet a teret optikailag tágasabbá, ragyogóbbá, vagy csak egész egyszerűen izgalmasabbá tenni. Ám mindig van új a nap alatt! A neves fotótapéta gyártók minden évben előrukkolnak néhány új ötlettel, inspirációkkal, melyeknek köszönhetően már egészen elképesztő változásokat tudsz akár Te is elérni a négy fal között. Legyen az bármilyen kicsi, szűk, fénytelen vagy éppen barátságtalan. Így a nyár derekán még talán nem érezzük, de milyen jó lenne ezeket a finom és napfényes színeket, ezt az idilli nyári hangulatot megőrizni majd a szomorkás őszi-téli napokra is. Az alábbi térformáló fotótapéták - a nyár hangulatát hozzák el otthonodba egész évben! 

A tapéták után egy fotótapéta az, amivel a leginkább tudtok trükközni a teret, térérzetet illetően. És ha már történetesen unod a rengeteg 3D-hatású, geometrikus, modern, csíkos vagy fényes tapéták és posztertapéták ajánlóit, akkor nézd meg ezt a vidám, ragyogó, nyárias kis csokrot, melynek már a látványa is azonnal felüdít! Ha pedig a falaidra is betervezel közül egyet-kettőt, akkor garantált a jókedv, a kellemes atmoszféra, és persze a légies, kellemes, nyáriasan meleg térérzet is! Nézzük, mivel dobd fel a falakat a különleges térhatásokhoz a “summer feeling” jegyében!

1. Egy tengerparti stég illúziójánál keresve sem találhatnál nyáriasabb térformáló posztertapéta dekorációt!

A divat örök korforgásában ezúttal a kilencvenes évek tértek újra vissza - legalábbis a fotótapéták vonatkozásában! Az álomnyaralások helyszínét idéző, napfényes tengerpartok számtalan fajtájával találkozhatunk a legújabb, trendi posztertapéták kínálatában is, ám ezeknek már köze sincs a régi panellakások pálmafás posztereihez, hiszen egy vlies vagy vinyl fotótapéta lemosható, tisztítható, UV-fénnyel szemben is ellenálló (színei megmaradnak, nem fakulnak ki), és könnyedén eltávolítható, ha esetleg ráunnál vagy költöznél. Akár tópart, akár tengerpart - a látványba (vagyis a nappalidba) benyúló stég azt az illúziót kelti, mintha a szobádból egyenesen a partra tudnál kimenni, vagyis, a kint és bent határa optikailag elmosódik, és tágasabbnak, már-már végtelennek érezheted a teret egy ilyen fotótapéta által. Akár stég, akár híd, vagy út - ezekkel mind a határtalan, végtelenség érzetét élhetitek meg. 

Dzsungel mintás tapéta

2. Egy színes nyári mező, hófehér háttéren abszolút tágasabbnak, ragyogóbbnak és vidámabbnak érezteti a konyhát, az étkezőt!

A hófehér falak, egy tágas fehér háttér mindig nagyobbnak láttatja a teret. Szerencsére nagyon sok fehér hátterű posztertapéta grafikából válogathatunk manapság, levelek, virágok, bájos indák mind-mind csak arra várnak, hogy kis légterű otthonodat fényesebbé, ragyogóbbá, vidámabbá varázsolhasd a segítségükkel! Egy ilyen fehér alapon színes nyári mezőt ábrázoló fotótapéta bárhol megállja a helyét - a lányszobában, a kreatív sarokban, az étkezőben vagy a konyhába. Akárhová is választod, biztos, hogy jobb kedvű és energikusabb leszel általa!

Virágos tapéta étkezőbe

3. A vidéki nyaralók, és benne a hajópadlók báját viheted el modern környezetedbe is a deszkákkal, vagy egy ilyen fahatású fotótapéta háttérrel!

A fahatású textúrák trendje még mindig töretlen. Ennek az az oka, hogy a fafelületek látványával otthonos, meghitt, meleg atmoszférát teremthetünk. Azonban a valódi faanyag, pláne egy fából készült nagyobb felületű falburkolat, vagy fali dekoráció elképesztően drága lenne.  Ilyenkor jöhetnek a fát már-már megtévesztésig utánzó, egyre élethűbb fautánzatú dekorok, laminátumok vagy fotótapéták. Helyezheted őket a falta, az ajtóra vagy a plafonra - a meghitt hatás nem marad el. És ha a meghittség nem lenne elég, szeretnéd a nyári verandák, a nagyi régi vidéki házának hangulatát behozni modern otthonodba, akkor a hajópadlók deszkáinak utánzatát a laminált és vinyl padlók után már fotótapéták formájában is elérheted!

Deszka mintás tapéta

4. Még egy iroda vagy tárgyalóterem is barátságosabbá válik, ha a reggeli napfény finoman bekukucskál a roletták résein.

De mi van ha nincs ablak a tárgyalón vagy a dolgozószobán? Ezt is meg tudod trükközni egy ilyen hangulatos fotótapéta segítségével! Amit a képen látsz, azt elhiszi az agyad - és bizony ez a posztertapéta éppen egy napsütötte reggel energiáját ábrázolja. Ettől akár egész nap megmaradhat a lendületetek, akár a munkában, a megbeszélésen - de egy fénytelen előszobát, nappalit is izgalmasabbá tudsz tenni egy ilyen egyszerű, de nagyszerű, fényt ábrázoló fotótapéta által!

Betonfal jellegű tapéta

5. A lufik, a buborékok gyerekkorunk legkedvesebb nyári emlékeit idézik, a fehér pedig a fényt, a tisztaságot.

Kell-e ennél jobb inspiráció a térformáláshoz és a vidám gyermeki énünk kibontakoztatásához? Aligha! Cikkünk elején bár kifejezetten azokhoz szóltunk, akik unják már a geometriát és a 3D effekteket - akkor is, ha térformálásról, optikai térhatásokról van szó, hiszen a legtöbben mindig ezeket ajánlják számukra. Ám ezeket a vidám, kerek gömböket biztosan Te is szívesen beengednéd a nappaliba - legalább egy ilyen posztertapéta formájában. A kör és a gömb a teljességet sugározza, a fehér szín pedig az összes színt elnyelve a Mindenség illúzióját adja. Kell-e ennél jobb ok a harmonikus, energikus, jókedvű napokhoz? 

Térhatású modern tapéta

6. És végül, de nem utolsósorban: egy igazi nyári ragyogás sok sok margarétával, még annál is több napfénnyel, boldogsággal, jókedvvel!

A nyári vidéki idill könnyűszerrel megteremthető avagy megőrizhető egy ilyen mesés látvánnyal, amit ez a gyönyörű Marburg fotótapéta kínál! Ugye, hogy azonnal beleszeretős? Egy igazi musthave, pláne, ha kellően romantikus alkat vagy…

Mezei virágos posztertapéta

Reméljük, sikerült találnod kedvedre való posztertapéta illusztrációt a nyárias hangulatodhoz és otthonod tereinek megformálásához, naposabbá tételéhez? Ha még nem, akkor a kínálatot látva biztosak vagyunk benne, hogy a fotótapéta webáruház kínálatában megtalálod álmaid mintáját. emellett üzletünkben kollégáink készséges és hozzáértő segítségére is számíthatsz. 

 

Poszterem


www.poszterem.hu

Bemutatótermünk: 1173 Budapest, Pesti út 318.
Telefon: +36 20 535 6911

Webáruházunk telefonszáma: +36 70 600 0591
info@tapetatrend.hu