Nappali színséma

Milyen legyen a fal színe az egyes helyiségekben? Melyik tetszik nekem a legjobban? Hideg, vagy meleg árnyalatokat akarok? Világos, vagy sötét színek legyenek? Egyszínű, mintás, vagy struktúrált változat jöjjön szóba? Szemcsés, dekoratív gyöngyfesték? Mosható? Fényes, matt? Hol ér véget? Meddig tart? Csak a falon? És mi lesz a mennyezeten? A padlón is jelenjen meg?

Nem csupán arról van szó, hogy egy árnyalatot választunk a színpalettáról, hanem, hogy a kiválasztott árnyalat hogy illeszkedik az otthonunk stílusához, a tér hangulatához és egyéniségünkhöz. A Studio Trend Interior tervezője, Ferenczi Éva, arra ösztönöz minket, hogy a színeken keresztül gondoljuk át, milyen hangulatot és stílust szeretnénk elérni.

Színtervezés

Világosszürke falszínnappaliba

Ha minimalizmus és letisztultság az elképzelés, akkor például a fehér, a szürke vagy a bézs árnyalatai ideális választás lehet. Ezek a színek nemcsak tisztaságot és nyugalmat sugároznak, hanem könnyen kombinálhatóak más színekkel és dekorációval is. Túl steril és unalmas lesz? Nem! Jól összeválogatva a színárnyalatokat, textúrákat, igazán izgalmas lehet a végeredmény.

Japandi falszín natúr árnyalat

Egy-egy falszín festése eltérő színnel

A barna szín idejétmúlt - gondolhatnánk. Ám, ha a helyiségekben domináns eleganciát szeretnénk, akkor izgalmas megoldás lehet földszíneket használni. A barna, a terrakotta, vagy a sárgás-barna árnyalatok meleg és meghitt légkört teremtenek a térben és különösen jól mutatnak fa bútorokkal, természetes anyagokkal társítva.

Világosbarna falszín ötlet nappaliba

Egyébként is 2024-ben trendi a barna szín használata. Ha szeretnél még többet megtudni a 2024-es lakberendezési trendekről, akkor olvasd el Hunyás-Tóth Adrienn, a Studio Trend Interior lakberendezőjének blog bejegyzését, itt.

Nappali zöld falszín ötlet

A merész és élénk színek rajongói a kék, a zöld, a piros, vagy akár a sárga árnyalataival is (smaragdzöld, curry, lime, lapis lazuli) kifejezhetik egyéniségüket, izgalmas és lendületes hangulatot teremthetnek a térben. Fontos azonban ügyelni arra, hogy ne legyen túlzás a merész színek használata, és harmonikus egyensúlyt teremtsünk a térben.

Navy blue falszín

Sötét pink falszín hálószobába

Extrém színek gyerekszobában

A pasztell színek gyerekszobába való árnyalatok. Túl nőies - vélik sokan. Ám a romantikus és lágyabb hangulat kedvelőinek a pasztell színek kiváló választást jelenthetnek. A halvány rózsaszín, a bézs, a menta, vagy a levendula árnyalatai kellemes és romantikus légkört teremthetnek a helyiségben. Ezek a színek jól mutatnak a hálószobában vagy a nappaliban is, ha nyugodt és pihentető környezetet szeretnénk teremteni. És nagyon extra megoldás, ha férfias kék, szürke színekkel és mintákkal társítjuk!

Világoskék falszín babaszobába

Pasztell gyerekszoba berendezés

Túl buja, túlzó árnyalat? Lehet. De bevállalós, merész a meleg piros, meleg rozsdás vörös, bordó, szinte már gesztenyebarna, és persze a sötét mályva falszín. Különlegesek a bordó bor színek: portói, kadarka, merlot árnyalatok.

Curry falszín

A fekete nem falszín. Ez a vélemény mára már megváltozott! A “puha” matt fekete, kényelmes hangulatot tud teremteni.  A merész, fényes, karakteres fekete is könnyen beilleszthető bármilyen lakberendezési stílusba. A luxust idéző szénfekete árnyalat szinte megszólalhat! Lehet ez modern, vagy akár klasszikus stílus kiegészítéseként falon és mennyezeten egyaránt, egy-egy falszakaszon, vagy akár egy helyiség minden falfelületén, kiegészítve más színekkel, a helyiség méreteit és a belmagasságot figyelembe véve.

Fekete nappali falszín

Összességében, a falszín kiválasztása nem csupán egy egyszerű döntés, hanem egy olyan lehetőség, amely során kifejezhetjük egyéniségünket, stílusunkat, és igazán személyessé, egyedivé tehetjük környezetünket. Legyünk nyitottak az új ötletekre, megoldásokra, és adjunk némi csavart a kialakításhoz, amikor feltesszük magunknak a kérdést: Milyen falszínt válasszak? 

És ha szükségünk lenne tapasztalt segítségre, bátran forduljunk szakértőkhöz, mint például a Studio Trend Interior tervezőjéhez, Ferenczi Éva lakberendezőhöz, aki tanácsot ad, vagy akár meg is tervezi a tereket, és akivel együtt valósíthatjuk meg otthonunk, környezetünk tökéletes atmoszféráját.

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455