Az egyik fontos szempont, amely gyakran, főleg Magyarországon kevésbé hangsúlyozott, de jelentős hatással lehet az ingatlan értékére, kényelmére és vonzerejére, a lakberendezés és a lakberendező. 

A Studio Trend Interior tervezői, Ferenczi Éva és Tóth Adrienn lakberendezők összegyűjtöttek 6 + 1 lakberendezési szempontot, melyeket érdemes lakásvásárlás előtt átgondolni, attól függően, mik a preferenciáink, az alábbiakban felsoroltak mennyire fontosak számunkra, vagy egyéb más igényeink vannak.

Családi ház és zöld gyep

Otthonunkat akár mi is be tudjuk rendezni, ám a lakberendező szakmai tudása, tapasztalata, az általa javasolt műszaki megoldások a lakás tereinek megtervezésében és kialakításában segítségünkre lehetnek, illetve lakásvásárlás előtt tanácsaival segítheti döntésünket. 

Melyek ezek a szempontok?

    1. Figyeljük meg a tér adottságait, a benne rejlő lehetőségeket, mit hozhatunk ki belőle? Az első benyomás (hangulat, stílus, érzet) rendkívül fontos, és a lakberendező ennek létrehozásában nagy szerepet játszik. Azok a lakások, amelyek harmonikusak, jól berendezettek és stílusosan kialakítottak, gyakran pozitívabb benyomást keltenek, így növelve az ingatlan eladhatóságát.

    2. Kis lakás, vagy nagy lakás? Mindegyik kihívást jelenthet, de belsőépítészeti ötletekkel, kreatív lakberendezési megoldásokkal befolyásolhatók. Kis lakásnál helytakarékos bútorok és intelligens tárolási megoldások segíthetnek a tér érzetének növelésében. Nagy lakásnál pedig a zónák kialakítása, a méretarányok helyes megtalálása és az extra berendezési tárgyak adnak lehetőséget egyedi és kényelmes megoldásokra. Nézzük olyan szemmel az ingatlant, hogy lehet ezeket megvalósítani.

    3. Formálhatjuk a kiválasztott lakást színekkel? Ehhez ismernünk kell önmagunkat. Miért narancs-vörös a telefonom? Nahát, a kocsim is hasonló színű! A kedvenc ruháim nagy része is ebből a színvilágból kerül ki!, Ismernünk kell az igényeinket. Kiadásra szeretném a lakást kialakítani, vagy a családommal csak a hétköznapokat töltjük ott. Minden esetben a megfelelő színek kiválasztása kulcsfontosságú a lakás hangulatának kialakításában. 

    4. Van lehetőség kellő mennyiségű és praktikus tárolási megoldás beépítésére? A beépített szekrények, polcok és kreatív tárolók segíthetnek a lakás funkcionalitásának növelésében. A rendezett és tiszta lakás mindig vonzóbbnak tűnik. Egy kényelmes gardróbszoba pedig nélkülözhetetlen!

    5. Az energiahatékony megoldások az ingatlanok vonzerejét is növelik. Nézzük meg, lehet-e alkalmazni a legújabb technológiákat, okos rendszereket, modern, energiahatékony világítást- és fűtésrendszert? Szigetelésre van szükség? A tetőszerkezet tudja fogadni a napelem paneleket?

    6. A nyílászárók mérete, elhelyezkedése és a világítás jelentősen befolyásolja a lakás atmoszféráját. Győződjünk meg, lehet-e a kedvenc lamellás árnyékoló rendszert alkalmazni, amely biztosítja a maximális benapozást és tökéletes árnyékolást, és ezáltal lehet nyitni a teret, hogy minél világosabb, tágasabb legyen.

Nappali földszínekkel
+1 
A lakás berendezésekor követhetjük a legújabb design- és technológiai trendeket, lecserélve gyakran a bútorzatot. Vagy lehet, hogy olyan berendezést, dekorációt választunk, amelyek hosszú távon is vonzóak és időtállóak maradnak. Mindkét helyzet biztosítja, hogy az ingatlan értéke az idő múlásával nem csökken. Mi például imádjuk a dédi mama fésülködő szekrényét! Már előre gondoljunk arra, hogy a nagyobb méretű bútorok is - akár antik vagy akár új, - könnyedén átjussanak az ajtón és kényelmesen beférjenek az enteriőrbe. 

Ha lakásvásárlás előtt a fentieket is figyelembe vesszük, nemcsak egy új otthont vásárolunk, de olyat is, amely hosszú távon kielégíti igényeinket és az értékét is megőrzi. Ezek kialakításához érdemes lakberendező segítségét kérni: A Studio Trend Interior csapata szívesen segít a tervezésben, megvalósításban, lehet az az ingatlan családi ház, vagy akár kiadásra szánt lakás.

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455