A DODO Studio lakberendezői összegyűjtöttek 10 olyan praktikát, amit mindenképpen érdemes alkalmazni az ingatlan értékesítése előtt. 

Home staging DODO Studio

1. Alakítsd át személytelenné az otthonod

Bármennyire is kedveled az egyedi tárgyaidat, az ingatlan eladásakor érdemes egy semleges környezetet teremteni. A személyes holmikat – mint a családi fotók vagy háziállatok játékai – pakold el, hogy a leendő vásárlók könnyebben el tudják képzelni a saját életüket a térben.

2. Legyen minden makulátlan

A tiszta és rendezett lakás alapvető elvárás. Egy poros, rendetlen ingatlan könnyen elveszítheti a vásárlók bizalmát, ezért gondoskodj róla, hogy minden felület ragyogjon és rend uralkodjon az egész otthonban.

3. Szabadulj meg a felesleges tárgyaktól

A felhalmozott kacatok csak zsúfolttá és rendezetlenné teszik a teret. Válogasd át a dolgaidat, és ami nem szükséges, azt környezettudatos módon távolítsd el, hogy a lakás tiszta és áttekinthető legyen.

Elszerű nappali lakberendezés

4. Frissítsd fel a falakat

Egy tisztasági festés gyorsan új életet lehel az ingatlanba. A világos, semleges színek tágasabbá teszik a tereket, és a otthonod piaci értékét is növelhetik.

5. Hozd ki a legtöbbet a fényekből

A napfény nemcsak otthonosabbá teszi a lakást, de energiatakarékos is. Ha viszont mesterséges fényt kell használnod, ügyelj arra, hogy a világítás minden helyiséghez illeszkedjen – a nappaliban melegebb, a fürdőszobában erősebb fényt használj.

6. Fordíts kiemelt figyelmet a konyhára és a fürdőszobára

Ez a két helyiség gyakran döntő szerepet játszik a vásárlók szemében, így érdemes a kisebb hibákat javítani és a tisztaságra különös gondot fordítani.

Tippek lakáseladás előtt

7. Kis dekorációval nagy hatás

Néhány új kiegészítő – például díszpárnák, szőnyegek vagy növények – frissességet kölcsönözhet az otthonodnak. Ezek az apróságok könnyen feldobják a lakás hangulatát.

8. Ne feledkezz meg a kertről

Ha kerted van, annak rendezett állapota nagyban hozzájárul az otthon vonzerejéhez. Gondozott fű, ápolt virágok és tiszta kerti bútorok teszik barátságosabbá a környezetet.

9. Harmonizáld a bútorokat a térrel

A helyiségek berendezése legyen stílusos és rendezett. Kerüld a túlzsúfolt vagy túlzottan üres tereket, így a lakás harmonikusabbnak és átgondoltabbnak tűnik majd.

10. Figyelj az apró javításokra

A kis hibák, mint a csöpögő csap vagy nyikorgó ajtó, elriaszthatják a potenciális vásárlókat. Fordíts figyelmet ezekre a részletekre, hogy az otthonod minden tekintetben tökéletes legyen a megtekintések során.

Ha úgy érzed, ennyi még nem lenne elég, akkor fordulhatsz szakemberhez is. A DODO Studio home staging és további szolgáltatásokat is kínál, az igényeidhez igazítva. 

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem és webshop

1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint

www.dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva