Ha te is becsempésznéd otthonodba ezt a hangulatot, akkor van néhány alapvető elem, amire érdemes figyelned.

Bohém lakberendezési stílus

Színek és Minták

A bohém stílus alapja a színek és minták merész keverése. A szabály egyszerű: minél színesebb, annál jobb! A kontrasztok, mint a piros, narancs, fukszia, zöld és kék élénk árnyalatai, tökéletes harmóniát teremtenek. Ne félj a szokatlan színkombinációktól, mint például a rózsaszín és sárga, vagy a zöld és kék párosítása. A virágminták és geometrikus motívumok, valamint az azték és népies stílusok kombinációja szintén különleges hangulatot kölcsönöz a térnek.

Bohém stílusú nappali

Bútorok és Anyagok

A bohém otthonban a bútorok gyakran vintage hatásúak, fémből vagy keményfából készültek, egyediek. A kézzel díszített székek, könyvekkel megrakott polcok, nagy és kényelmes kanapék, kopottas fotelek mind-mind tökéletesen illeszkednek ebbe a stílusba. A természetes anyagok, mint a kender, len, pamut, bársony és selyem, kivételes eleganciát adnak a térnek.

Dekorációk és Textíliák

A dekorációk terén ez a stílus nagyon megengedő. A párnák lehetnek népies mintázatúak, csipkével és virágmintával díszítettek. Az ágyat baldachinnal, ágytakarókkal és vidám plédekkel teheted különlegessé. A nehéz, rusztikus függönyök mellett jól mutatnak a virágtartók és a keleti mintázatú szőnyegek. A különböző textíliák bősége és a természet inspirálta díszítések művészi összképet adnak, amely élettel és kultúrával tölti meg a teret.

Világítás és Hangulat

A megfelelő világítás elengedhetetlen a bohém otthon hangulatának megteremtéséhez. A lámpák, csillárok és felújított lámpások mind melegséget és pihentető atmoszférát biztosítanak. A gyertyák és antik gyertyatartók pedig sejtelmes fényt kölcsönöznek a szobának, tovább fokozva a stílus varázsát.

Retró narancssárga állólámpaDODO - BIG BOW II NARANCS ÁLLÓLÁMPA

Természet és Kézműves Elemek

A bohém stílus előszeretettel használ természetes elemeket és kézműves tárgyakat is. A fonott bútorok, páva karosszékek, festmények és természetre emlékeztető dekorációk mind hozzájárulnak a tér egyediségéhez. A gyűjtőszenvedélyed is szabadon kiélheted: bátran vadászhatsz bolhapiacokon és garázsvásárokon is különleges darabok után.

Legyen a Te otthonod is bohém! A DODO Home webshopján rengeteg egyedi, izgalmas darabot találsz ennek megvalósításához.

Elérhetőségek:

DODO Bemutatóterem és webshop

1119 Budapest, Petzvál József u. 46-48., Galaxy irodaház földszint

www.dodo.hu

Telefonszám: +36 70 358 7900
Nyitva tartás: Hétfő: Zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: Zárva