Lehoczky Léna lakberendező kiskorától érdeklődött a divat és stílus iránt. A szakember szerint öltözködés, divat és lakberendezés folyamatos hatással vannak egymásra. Miután több színtanácsadáson is járt, tudatosultak benne, milyen színek állnak jól saját magának. És ráébredt arra, hogy ezeket az árnyalatokat addig öntudatlanul saját otthona megteremtésekor is használta. Ezen felismerés vezette oda, hogy a lakberendezésbe tudatosan beemelje a 12 évszak/színtípus elméletet, amelyet eredetileg stylistok, stílustanácsadók alkalmaznak a személyes színek megállapításához, öltözködés és sminkelés megreformálásához.

 

A Színtípus Otthonok koncepciójában Léna ügyfelei színtípusát veszi alapul, olyan otthont alkotva, amely tökéletes harmóniában van az egyén saját személyes színtípusával, színvilágával. A módszertan trendektől független, bármely stílussal kompatibilis, és a mai fenntarthatósági elvárásoknak is eleget tesz, hiszen színeink végigkísérnek bennünket az életünk során.

Színtanácsadás videó

Lágy Nyár színpaletta

Kék nappali bútorok

Léna videóiban az adott színtípus képzeletbeli otthonát mutatja be: például a Lágy Nyár nappalit, hálószobát, konyhát és fürdőt. Mutat részleteket is, tapétákat, textileket, dísztárgyakat, csempéket. Olyan praktikus ötleteket ad, amelyek segítségével hosszú távra berendezhetjük otthonunk.

Nyárias színek a lakásban

Virágos tapéta nappali falán

Mályva színű fotelek

Lágy levélmintás tapéta

Hamuszürke kanapé

Szürke falszín nappaliba

Petrolzöld bársony kanapé

Ahogy Léna a videóban is fogalmaz, a Lágy Nyár színvilág egy elégikus élményhez hasonlítható, mint amikor megpihenünk egy nyár végi kertben, és körbevesznek minket a A Lágy Nyár színei az elmúlás színei, az elmúlás színei: líraiak, nosztalgikusak, ködösek.

A Lágy nyár típushoz tehát alkalmazzon az otthonában lágy, fakó, tört hűvös színeket, a kontrasztot alacsonyan tartva. Ilyen színek a fáradt rózsaszín, fáradt bordó/lila, bézs, szürkés bézs, szürkés barna, halvány zöld, fáradt szürkés kék. Léna szerint a romantikus, vintage és country stílus remekül illeszthető ehhez a színvilághoz.

Halványzöld étkezőszék színek

Sötétítő függöny nyárias lakberendezéshez

Világosbarna falszín ötlet

Mályva színű kanapé

Bordó bársony kanapé

A YouTube-on a Beleszeretős Otthonok sorozat újabb és újabb epizódjaiban mind a 12 színtípus otthonát megismerhetjük. 

Lehoczky Léna Design

Lehoczky Léna lakberendező 

www.lehoczkylena.com

Telefon: +36 20 959 9007
E.mail: lena@lehoczkylena.com