Lehoczky Léna lakberendező videói

Lehoczky Léna lakberendező szerint öltözködés, divat és lakberendezés között nincs határvonal. Amikor egyszer meglátogatta őt egy barátnője a hölgy elámult attól, hogy Léna személyes stílusa - színei, ruhái  mennyire erősen érezhető a lakás designján. Ez volt az a pillanat, ami Lénát elgondolkodtatta, és tudatosan elkezdett foglalkozni ezzel az összefüggéssel. Miután több színtanácsadáson is járt, alaposan tanulmányozta a 12 évszak/színtípus elméletet, amelyet alapvetően stylistok, stílustanácsadók használnak a személyes színek megállapításához, öltözködés és sminkelés megreformálásához.

VIDEÓ MEGTEKINTÉSE:  

 

Léna Carol Jackson teóriáját alkalmazza a lakberendezésben. A Színtípus Otthonok koncepciójában Léna ügyfelei színtípusából indul ki, és azon színekre alapoz, amelyek az ügyfél öltözködésében is előnyösek, így olyan enteriőrt alkotva, amely tökéletes harmóniában van az egyén saját személyes színtípusával, színvilágával. Különös előnye ennek a megközelítésnek az, hogy trendektől független, bármely stílussal kompatibilis, és a mai fenntarthatósági elvárásoknak is megfelel, hiszen színeink végigkísérnek bennünket az életünk során. 

Klasszikus enteriőr

Hideg nyár színek

Eklketikus lakberendezés

Léna videóiban körbevezet az adott színtípus képzeletbeli otthonán: a nappalin, hálószobán, konyhán és fürdőn. Mutat részleteket is, tapétákat, textileket, dísztárgyakat, csempéket. Olyan gyakorlatias tippeket ad, amelyek segítségével hosszú távra berendezhetjük otthonunk. 

Kék mintás ágynemű

Mintás színes ágynemű

Világoskék kanapé

Ahogy Léna a videóban is fogalmaz, a Hideg Nyár  színvilág olyan, mint amikor sétálunk egy árnyékos érett nyári kertben, teli rózsával, hortenziával, megpihenünk egy lilaakác lugas alatt, megiszunk egy hűvös gyümölcs-koktélt. Körülvesz bennünket egy csomó zöld, kék, rózsaszín, lila árnyalat. A Hideg nyár típus tehát használjon otthonában hideg és lágy színeket, azokat akár kontrasztosan kombinálva, vagy a tone-in-tone elvet alkalmazva. Ilyen színek a jade zöld, farmer-kék, ég-kék, orchidea lila, egy kevés halvány citromsárga, lilás rózsaszín. Léna szerint a modern, fiatalos, bohém, klasszikus, elegáns stílus is nagyon jól illeszthető ehhez a színvilághoz. 

Türkiz enteriőr

Kék és rózsaszín egyveleg

Kék kanapé kék szőnyeggel

Nyárias szőnyeg színek

Hideg Nyár színpaletta

A YouTube-on a Beleszeretős Otthonok sorozat újabb és újabb epizódjaiban mind a 12 színtípus otthonát megismerhetjük. 

Lehoczky Léna Design

Lehoczky Léna lakberendező 

www.lehoczkylena.com

Telefon: +36 20 959 9007
E.mail: lena@lehoczkylena.com