A beton járda egyre kevésbé tetszik ma már, de azért ha ott van a beton burkolat a családi házak kertjeiben, akkor nem biztos, hogy olyan magától értetődő a szürke beton lecserélése egy jóval tetszetősebb térkő burkolatra.

Beton járda autóbeálló rozsdafolttal

Az esztétikai előnyök már az első pillanatban is nyilvánvalóak. A burkolat csere ellen nem a beton járda szépsége szól, sokkal inkább a csere költsége. Szeretné tudni milyen meggyőző érveket sorakoztathat fel az átalakítás árcédulájának elfogadtatására?

Érvek a térkő burkolat mellett a legfontosabb előnyökkel!

1. A térkő burkolatok sokkal tetszetősebbek, mint az egyszínű szürke beton. Az egyetlen tartható érv ezzel a vitathatatlan esztétikai előnnyel szemben a beton járda alacsonyabb ára lehet.

Térkő autóbeálló

Térkövezett mediterrán udvar

Térkő járda ötlet

2. Az egyszínű szürke unalmával szemben a térkövek nagy színválasztékot biztosítanak. A látványos világos színektől kezdve a praktikus sötétebb színekig színek és árnyalatok sokaságából választhat. 

Vörös színű térkő

Barátaikat elsőként a burkolat látványa fogja majd meg. Tetszeni kell a térkő burkolatnak. Ez nem lehet kérdés. A szürke betonnal szemben a látványos színek és változatos felületi kialakítások sokkal nagyobb eséllyel kápráztatnak el. A teljes anyagában színezett térkőnél még a térkövek több évtizedes esetleges kopásától sem kell tartani. De hát miért is kopna a térkő, ha lehet kopásálló is?

3. A nagy lapokban éktelenkedő beton járda helyett a betonból készült térkövek változatos formavilága és sokféle formája segíti az egyedi burkolatok építését.

Rusztikus térkő ötlet

A különböző formák és méretek kombinálásával változatos mintázatú burkolatokat alakíthatunk ki a kertben. A sokféle szín közötti választással pedig még tovább többszöröződnek a lehetséges választási lehetőségek. Ha módszeresen nekiáll a térkövek közötti választásnak, akkor hamar rájön, hogy a bőség zavarával küzd.

4. A térkő burkolat több évtizedes használatra készül, ezért felettébb tartósnak kell lenni. Ezzel nincs is gond, mert jól bírják a fagyot, és a felületük sem pattogzik fel. A betonból készülő térköveknek az anyaga és színe sem kopik. A napfény hatására tagadhatatlan, hogy fakul a színe.

5. A tartós térkőnek kopásállónak kell lenni, és ezt a spaciális kopásálló felülete biztosítja.

Kerti út, autóbeálló térkőből

Sárga térkő járda

6. A térkövek csúszásgátló felületet is kaptak, ezért aztán a téli hidegben és az esős őszi napokon is biztonságosan lehet közlekedni rajtuk.

7. Az egyik legnagyobb praktikus előnye a térköveknek az elemenkénti lerakhatóság. Bármikor sérülés nélkül fel lehet szedni, és újra lerakni máshova. A betonjárdák feltörése kemény munka. A térkövek felszedésekor nincs ilyen nehézség.

Vegyesen rakott térkő udvar

Térkő sziget kialakítása kertben

Rusztikus térkő ötlet kandallóhoz

Ha ezeket az érveket sorakoztatja fel megálmodott térkő burkolata mellett, akkor jó esélyei lehetnek vonakodó családtagjai meggyőzésére. Ha pedig sikerül meggyőzni a családot, akkor elkezdhetnek azon gondolkodni, hogy melyik térkő lesz majd a kiválasztott.

A cikket támogatta:

DALOS Építőanyag kereskedés

 Dalos Tüzép Piliscsaba

www.dalostuzep.hu

Cím: 2081 Piliscsaba , Új u. 21. Térképen
Telefon: +36 (26) 375-171