Abszolút időszerűvé vált tehát, hogy megnézzük a 2016-os kerti trendeket. Lesz itt szó bútorokról, színekről, anyagokról. Ha újdonságra vágysz olvasd el cikket, és látogass ki a hétvégén megnyíló GardenExpora, ahol magad is megnézheted, milyen egy stílusosan berendezett terasz és kert.

Központban a lazítás!
Minden perc igazi ünnep, amit a kertben tölthetünk, ezt fogja a 2016-os kerti bútor trend is hangsúlyozni: gyere, ülj le és élvezd a pillanatot! Hangsúlyos és méretes relax fotelek, kényelmes függőágyak, pihenésre hívogató design bútorok, és letisztult környezet. Ez az, ami kell nekünk idén!

Lounge kétszemélyes kerti pihenőágy

Modern kerti bútorok - sarokgarnitúra kertbe

Elő a színekkel!
Az idei év trend színei a pasztell rózsaszín és az égkék. Ezekhez a színekhez még merésznek sem kell lennünk, bármilyen mennyiségben alkalmazhatjuk kertünkben. Ha a vagányabb, élénkebb színekre vágytok, akkor se fogjátok vissza magatokat: idén a merészség is hódít, bátran használjatok harsány színeket a kertben.

Színes kerti textilek, bútorszövetek, párnák

Kárpitozva az igazi!
Ami a kényelmet illeti, be kell vallani, tényleg a kárpitos bútorok azok, amikben a pihenés igazi feltöltődés. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően, egyre több márka áll elő kültérre való kárpittal, strapabíró és UV álló huzattal. Győzzetek válogatni!

Manutti kerti és terasz bútorok

Tribu kerti bútor

Minden, ami világít!
Sötétedés után a fő hangulati elem a kertünkben a világítás. Széles választékot kínálnak a gyártók, hangulatos kerti világítás terén, ám ami a legmeghökkentőbb trend 2016-ban, azok a világító virágok! Nem, nem olvastad félre! Menj el a GardenExpóra és nézd meg saját szemeddel a fantasztikus fejlesztést, ahogy 500 növény kel életre a sötétben. Éjjeli kalandra fel!

Keri fények, kerti világítás

Kerti lámpa ötlet modern teraszra

Raklapok régi-új stílusban!
Tudom, nem új keletű a raklap bútorok megjelenése a kertben, de még mindig divat. Ha viszont nem szeretnél barkácsolni, akkor már raklap jellegű kerti bútorokkal is találkozhatsz sok gyártónál, persze ezek sokkal profibbak a házi DIY verziónál, de a hangulatuk hasonló. Már várjátok a szezonnyitó kerti partit? 

Apple Bee kerti bútorok

Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása, a Gardenexpo, 10. alkalommal kerül megrendezésre március 18-19-20-án a Budapest Sportarénában. Kerti bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás, öntözéstechnika és inspirációban gazdag bemutatókertek is várnak a jubileumi eseményen. Komplett kertépítéstől kis teraszod „tavasziasításáig” minden kerti kérdésre választ kaphatsz a helyszínen, ahol a legjobb hazai kertszakértők segítenek a tervezésben és választásban.  Ha előre regisztrálsz a www.gardenexpo.hu oldalon, megnyerheted álmaid kerti garnitúráját, a profi kerti grillt vagy az elektromos fűnyírót is. A kerti trendek összeállításában Csorba Anita tértervező és a Gardenexpo vett részt.