Fürdőszobád túl kicsi vagy éppen túl nagy? Speciális az alaprajza vagy a belmagassága? Ha úgy gondolod, hogy ezek problémát jelentenek a tökéletes zuhanykabin kiválasztásakor, akkor itt az ideje megismerned a következő öt típust, amelyek megoldást nyújtanak valamennyi fürdőszobába.

A tökéletes zuhanykabin elengedhetetlen, ha valóban komfortos fürdőszobára vágysz. Lényeges, hogy a design szempontok mellett alaposan utánanézz a zuhanyzó funkcionalitásának: milyen technológiával készült, milyen alkatrészekből áll, hogyan nyílik a zuhanyajtó, milyen paraméterekkel bír a biztonsági üvegfelület, milyenek a választható zuhanyfejek és egyéb fontos kiegészítők és még sorolhatnánk. Amit érdemes kellően átgondolnod, hogy mely konstrukció/típus áll legközelebb elképzeléseidhez és igényeidhez, ugyanis az egymástól eltérő kialakítással rendelkező modellek többféle fürdőszoba helyzetre kínálnak megoldást. Ezúttal bemutatunk 5 olyan típust, amely valamennyi fürdőben megállja a helyét. Számodra vajon melyik lenne tökéletes?


1. Klasszikus negyedköríves zuhanykabin

A negyedköríves zuhanykabin típust biztosan nem szükséges alaposan bemutatnunk, hiszen igazán népszerű megoldás a fürdőszobában. A praktikus negyedköríves zuhanytálca - mely készülhet akrilból és öntött műmárványból is - nem foglal túl sok helyet, így ideális választásnak bizonyul kis és általános méretű fürdőbe. Ez a típusú zuhanykabin elegendő teret biztosít a zuhanyzáshoz, a lekerekített elülső rész pedig megkönnyíti a mozgást a helyiségben, valamint kellemes összképet kölcsönöz a fürdőnek. Élvezd a játékos ívet, amelyet többnyire az edzett biztonsági üveg és változatos, praktikus zuhanyajtó megoldások tesznek teljes egésszé.

Klasszikus negyedköríves zuhanykabin

Klasszikus negyedköríves zuhanykabin Ravak

Klasszikus negyedköríves zuhanykabin Ravaktól

2. Sarokbelépős zuhanyzó? Miért is ne!

A sarokbelépős zuhanykabin konstrukciók széles választéka elérhető a RAVAK kínálatában. Megvalósíthatod álmaid zuhanyzóját szögletes és téglalap alakú zuhanytálcák segítségével is. A sarokbelépős zuhanyzók közös tulajdonsága, hogy kialakíthatók fix oldalfallal, valamint két zuhanyajtóval, amelyek a közös sarokélnél nyílnak. A két zuhanyajtó kombinációjával így olyan négyzet vagy téglalap alakú zuhanykabint kapsz, amely tágas teret kínál a tisztálkodáshoz, egyes modellek esetén akár egyszerre két személy számára is.

Sarokbelépős zuhanyzó Ravak

Sarokbelépős zuhanyzó Ravak

Sarokbelépős zuhanyzó Ravak

3. Zuhanyajtó konstrukciók az ideális térkihasználáshoz

Szeretnéd a lehető legjobban kihasználni a teret a fürdődben? Akkor a zuhanyajtónak érdemes nagy szerepet szavaznod. Ez a megoldás ugyanis praktikus, fix oldalfalas, úgynevezett beugróban kialakított zuhanyfülkét tesz lehetővé. Így a pénztárcádat is megkímélheted, ugyanis nem kell egy egész kabint megvásárolnod. Másik előnye, hogy eldöntheted, milyen irányba, kifelé vagy befelé nyíljon az ajtó, illetve egy vagy két elemből álljon. Ezzel egyszerűen testreszabhatod a zuhanyzót igényeidhez és a fürdő adottságaihoz.

Zuhanyajtó konsztukciók Ravak

4. Oszd be a teret fix oldalfalakkal és válaszfalakkal!

Jó lenne, ha a fürdőszobában a teret praktikusan és könnyedén tudnád felosztani, hogy hangulatos zónákat alakíthass ki? Akkor használd ki a fix oldal- és válaszfalakban rejlő lehetőséget! Az így kialakított zuhanykabinok nem nyelik el a fényt és annyi helyet különítenek el, amennyire valóban szükséged van. A figyelmesen kiválasztott, edzett biztonsági üveggel készült zuhanyajtóval együtt stabil és jó minőségű zuhanykabint hozhatsz létre.

5. Teljesen egyedi zuhanyzót keresel?

Ha teljesen egyedi igényeid vannak a zuhanyzót illetően, akkor a Walk-In zuhanykabin lesz a megfelelő választás számodra. Mivel az utolsó milliméterig egyedire szabhatod a méretét, ezért kialakíthatsz kétszemélyes zuhanyzót, de akár akadálymentes zuhanykabint is, ugyanis ehhez a modellhez zuhanytálca helyett zuhanyfolyókát tudsz választani.

Walk-In zuhanykabin Ravak

Walk-In zuhanykabin Ravak

Walk-In zuhanykabin Ravak Corner

A Walk-In zuhanykabinok nem rendelkeznek zuhanyajtóval, megjelenésük különösen letisztult és modern. Ebből adódóan kialakíthatod saját Walk-In zuhanyzódat fix oldalfallal és egy bejárattal, valamint fix fal segítségével két oldali bejáratot is létrehozhatsz. Nincs más dolgod, mint “besétálni” az otthoni wellness élménybe! Ugye, milyen jól hangzik?

További információ: www.ravak.hu