Állj meg néhány percre és olvasd el útmutatásainkat, amelyek abban segítenek, hogy fürdőd a relaxáció szentélye legyen! Jól figyelj, mert érkezik a 3 tipp!

1. Térrendezés és Feng shui a fürdőben?

Akár hiszel a feng shuiban, akár nem, vannak általános tanácsok, melyeket ajánlott megfogadnod, ha szeretnéd átalakítani fürdőszobádat, ugyanis a szellős, kellemes elrendezés mindenkire pozitív hatást gyakorol.

  • Kerüld a zsúfoltságot! A kevesebb néha több!
  • Távolítsd el a körülötted lévő elhasznált, régi vagy törött dolgokat! Törekedj a rend megtartására és lehetőség szerint csökkentsd a fürdőbe került tárgyak számát. Tartsd szem előtt, hogy minél letisztultabb a fürdőd, annál jobb!
  • Engedj utat a természetes fénynek! Mellőzd a redőnyök, zsaluk használatát, helyettük jó megoldás lehet, ha könnyed függönyöket, rolókat használsz!
  • Bútoraid és szanitereid vonalvezetése mérsékelten legyen éles és szigorú! Ha a modern designt kedveled, akkor az éleket ellensúlyozd néhány kerek formával, amely lehet egy kis kerek asztalka, ovális tükör vagy egyéb visszafogott kiegészítő.
  • Válassz nagy tükröket, amelyeket ne helyezz különösen magasra a falon!
  • A nagy méretű beépített bútorok helyett inkább több, kisebb, egymással harmonizáló darabot válassz! Ebben segíthetnek a különböző fürdőszoba-koncepciók is.
  • Mellőzd az elektromos berendezéseket a fürdőszobában: ne hallgass bent rádiót, hagyd kint a telefonodat, amikor feltöltődésre vágysz!

2. Válaszd ki az optimális szanitereket!

Ha belevágsz a fürdőszoba tervezésbe vagy felújításba, megfontoltan válassz szanitereket! Vedd sorra a számodra fontos szempontokat és ezeket mindenféleképpen vedd figyelembe választáskor. Ha fontos számodra a relaxáció és a fürdőszobai feltöltődés, a következő szaniterek között megtalálhatod a tökéletes darabokat!

Szívesen fürdőznél hosszasan egy kényelmes kádban?

Napjainkban már számos olyan kád közül válogathatsz, amelyek erre lettek megalkotva. Nem csak az akril anyagnak köszönhetően, amely jó hőtartó képességéről ismert, hanem a ergonomikus formatervezésnek is hála. Garantáltan nem panaszkodsz majd hátfájásra és biztosan nem zavar majd a lefolyó pozíciója sem, egy biztos: a kádban töltött pihenőidő nem lesz kényelmetlen!

  • Ha szeretsz olvasni a kádban, akkor 2018 legnépszerűbb kádja, azaz a Vanda II pont ideális lehet számodra, kényelmes, kétoldali kartámaszával, tágas belső terével és háromféle méretével.

Ravak Vanda II fürdőkád és piros csempe

  • Fürdőzés közben együtt lazítanál a pároddal? Az olyan különleges kialakítású kádban, mint a LoveStory II öröm lesz a kikapcsolódás. Az aszimmetrikus, enyhén szív alakú formavilággal, méretes belső térrel és a láb résznél elhelyezett lefolyóval ez a kád nagy eséllyel elnyerné a tetszéseteket.

Ravak LoveStory II fürdőkád

  • Örülnél egy praktikus ülőkerésznek, amely a fürdőkád változatos használatára ad lehetőséget? Figyelmedbe ajánljuk a Rosa kádakat, amelyek mind a három méretben elérhetővé teszik ez az apró, mégis fontos részletet.

Ravak Rosa fürdőkád

  • Jó lenne, ha mindig kéznél lenne a fürdősó, a tusfürdő esetleg a kedvenc pohár borod? Ajánlott olyan peremes kádat választanod, amely különleges, aszimmetrikus formájával nem csak felhívja magára a figyelmet, de segít kiszolgálni minden igényedet is. Akár a Chrome kád is ideális lehet számodra, mit szólsz hozzá?

Ravak Chrome kád, fürdőkád

Wellness élményre vágysz a zuhanyzóban?

Nem éppen kedveled a hosszas habfürdőzést? Ha úgy érzed, hogy hozzád inkább a gyors zuhanyzás áll közelebb, akkor sem kell lemondanod a wellness élményről. Alakíts ki relaxációs zuhanysarkot a számodra legszimpatikusabb hidromasszázs panelekkel, amelyek eltérő stílusban és funkciókkal elérhetők. A még teljesebb élmény érdekében válassz egy zuhanyülőkét is, amely diszkrét, kényelmes és mivel lehajtható, helytakarékos darab is.

Ravak walk-in zuhanykabin és hidromasszázs

Ravak hidromasszázs panel

A fürdőszobában szépítkeznél a tükör előtt?

Szereted felfrissíteni magad egy kellemes arcpakolással vagy van valamilyen bevált bőrápolási rutinod? Ha mindehhez sok-sok pipereszer áll rendelkezésedre, akkor olyan szanitert és fürdőszobabútort ajánlott választanod, amely elegendő helyet biztosít a tároláshoz és rakodófelületet az éppen használatban lévő dolgokhoz. Nézz körül a fürdőszobabútor termékek között és vedd alaposan szemügyre az olyan mosdópultos megoldásokat, mint amilyen a Moon, a Ceramic vagy a Formy.

Ravak Ceramic mosdó

Ravak Moon mosdó

Ravak Formy mosdó

3. Ügyelj a kiegészítőkre!

A szaniterek mellett ne feledkezz meg az ideális dekorációról sem! Először is gondoskodj megfelelő világításról, a természetes fény mellett olyan lámpákra is szükség van, amelyek kellemes, hangulatos összhatást eredményeznek. Kerüld a rideg hatású, erős neonfényt! Használj bátran akár gyertyákat, mécseseket is, jó ötlet lehet ezeket illóolaj párologtatóval kombinálni! Ilyenkor is előnyös, ha jól pakolható felületekkel rendelkezel a fürdőben. Ha szeretnéd még inkább “szobaszerűvé”, barátságossá tenni a helyiséget, helyezz el benne virágokat, amelyek megtöltik a teret élettel. Figyelj rá, hogy kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket válassz - legalábbis a Feng shui szerint -, illetve olyanokat, amelyek jól bírják a változó páratartalmat és fényigényük illeszkedik a fürdőszoba adottságaihoz.

További információ: www.ravak.hu