Modern konyha fekete frontokkal élő virágokkal

Kimutatások szerint az emberek a konyhát tartják a lakás, vagy a ház legfontosabb helyiségének. Nem is csoda, hogy a belső felújítások konyhára fordított hányada folyamatosan nő.

Integrált tárolás és munkaállomások
Az intelligens tervezés új elgondolása, hogy csoportosítsuk a konyhai gépeket egy adott területre, ne elszórva jelenjenek meg a fémes, fekete és ezüstös felületek. Érvényesüljön a design, és a hűtőszekrény is inkább felület mögé rejtve kerüljön beépítésre. A tárolás elveit szintén tematikus elgondolás vezérelje, tárolóhelyiség híján a nagyobb szerephez jusson az erre a célra kialakított kamraszekrény.

Praktikus konyhai tárolószekrény

Színek, formák
A minimál stílus még kedvelt, de már kezd visszaszorulni, a semleges szürkés és barnás árnyalatok mellé a melegebb színek is megérkeznek, ezen belül a zöld árnyalatai, az idei év lombzöld árnyalatán túl. A szürke továbbra is a legfontosabb szín marad, ami a legkülönfélébb árnyalatokban sorakozik a gyártói katalógusok oldalain. Emellett jelen van a réz több árnyalata ami már egyes konyhai gépen, polcok keretezésén, konzolmegoldásain, vagy masszív fogantyúkon köszön vissza.

A fa szerepe - színekben és anyagokban - töretlen, ami egységes képet ad a reggelizőpultokkal, étkezőgarnitúrákkal. A fekete felbukkan edények, kiegészítők, de komplett konyhák színeként is, ami talán első pillantásra szokatlan, de néhány kontrasztos színnel, vagy sok sárgás fénnyel lenyűgöző hatást kelt.. A nyitott felső polcok újra előtérbe kerülnek, a berendezésükkel az egyéniségünk jelenhet meg a konyhában, apró tároló- és konyhai eszközök, élő növények, fűszernövények formájában. A természetes hatás tovább fokozható a cserepes növényeken túl virágkompozíciók elhelyezésével, ami szezonálisan mindig változhat.

Trendi konyha finom klasszikus stílusban

Tárolófiókok a konyhaszekrényben

Világosszürke konyhabútor fehér csempével

Colombini konyhabútorok - Bono Design Lakberendezés

Bono Design Pura konyha

Bono Design Pura konyha

Bono Design Pura konyha

 www.bonodesign.hu

Fekete barna modern konyhabútor

Munkalapok
Munkalapok tekintetében a kvarckő térhódítása jelentősebb, ami már korábban is jellemző volt. Ez egy alternatíva lehet azoknak, akik kevésbé tudják elképzelni a továbbra is kedvelt csiszolt beton vagy más ipari hangulatot hordozó felületeket.

TH Design Konyhabútorok

THDESIGN Konyhabútorok

THDESIGN Konyhabútorok

THDESIGN Konyhabútorok

www.thdesign.hu

Marad az ipari megjelenés
A lakberendezés egészében, így a konyhafronton is megmarad az ipari jegyek megjelenése, amit számos anyag és dekorációs elem erősít. Vakolatlan téglafalak, a metró csempe fózolatlan változatai, a látható csövek, vezetékek és a búra formájú, sokszor matt színű függeszték lámpák.

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

HomeCucine konyhabútorok - Admiral Konyhastúdió

 www.admiralstudio.hu

Fogantyú nélküliség
A lineáris megjelenés kedvelt a mai konyhák esetében a fogantyúk eltűnnek, helyettük az élbemart rejtett fogantyúk veszik át a helyet.

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

Arrital Konyhabútorok - Art & Design Lakberendezés

www.art-designlakberendezes.hu

Felszabadított felületek
Sokszor vesszük észre, hogy a használni kívánt munkalap, vagy a konyhasziget szép lassan megtelik, a ritkábban használt tárgyakkal, eszközökkel, folyamatosan szűkül a munkaterületünk. A falra szerelt polcok, a megnövelt tárolási felület lehetőséget ad arra, hogy a sok apróság, az olajok, a papírtörlők, a teásdobozok ne foglalják az értékes felületet. A sok konyhai gép kábelrengetegéről ne is beszéljünk, ami nemcsak, hogy nem szép, de például a konyhasziget nyitott polcaiban sokkal jobb helyük van. Cél a megtisztított felület a kellemes környezet a főzéshez.

Scavolini Konyhabútorok

(sajnos a magyarországi bolt megszűnt)

Scavolini Konyhabútorok

Scavolini Konyhabútorok

Scavolini Konyhabútorok

Több technológiai fejlesztés a konyhában

A technológia gyorsan fejlődik és betört a konyha világába is. A beépített monitorokon túl az integrált hangszórók és intelligens világítási rendszerek bluetooth-on, wi-fi-n keresztül működtethetők, okostelefonunk segítségével. Egyes kávégépeket már az ágyból irányítva egy applikáció segítségével indíthatunk, és mire a konyhába érünk, már a kedvenc forró kávénk vár minket.

Vízforraló app

Fekete modern konyhabútor