Mélykék konyha

Vintage konyha

Itt az idő, hogy megtervezzük a tökéletes álomkonyhát! A 2018-as konyha a fa furnérról, a színek kontrasztjáról, a textúrákról, a fémekről és a folyamatos ipari megjelenésről szól. A színektől az anyagokig a dizájnon át a konyhai készülékekig megismerheted a 2018-as év legjobb konyhai trendjeit. Napjainkban a konyha az otthon kiemelt területe. A technológiai fejlődés és a változó társadalmi dinamika nagymértékben hozzájárult a modern konyha kialakulásához. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a nyitott koncepciójú otthonokra, amelyek a konyha körül forognak, így mindenki együtt lehet egy jól szervezett térben. Gyakran a konyha az otthon centrumában található, azért dominálja az alapvető  lakberendezési stílust, az elrendezést és a hangulatot. Különösen a modern design otthonokban, ahol a nyitott terű elrendezése egyesíti a konyha, étkező és nappali helyiségeket. Ebben a cikkben nyomon követjük a legmodernebb konyhai trendek 2018-as változásait.

Élénk színek
Az élénk színek továbbra is népszerűek lesznek a 2018-as év során. A színhasználat a konyhában rendkívül fontos, és tükröznie kell a lakástulajdonosok személyiségét. A szürke tetszetős árnyalati mellett megjelennek az új erőteljes színek, a sárga, kobalt kék, zöld, a fekete, a szilva és az év színe az ultravilola is. Meglepő, hogy a sötétebb konyhai szekrények mennyire jól működnek, növelhetik a konyha drámai és fényűző hatását. A fehér szín még mindig nagy kedvenc a konyhaszekrények területén. A hazai vásárlók szeretik a tiszta megjelenését. A fehér szekrények egyszerűen szépek és időtállóak, és szinte bármilyen konyhai stílusban használhatók. Arra számítunk, hogy a fehér 2018-ban továbbra is népszerű korpusz szín marad. A fehér szekrényekhez hasonlóan a szürke sokak számára a második legnépszerűbb választás. A szürke szekrények hasonlóak a kaméleonhoz,  sokoldalúan illenek szinte bármilyen lakberendezési stílushoz.

Sárga minimál konyha

Konyhatrend magazin

Korallvörös konyhasziget

Lila konyhabútor

Modern konyhák és trendek

Matt kék konyha

Lila konyha

Rozsdavörös konyha

Finom pasztell színek
A szép pasztell árnyalatok használata további előnyökkel jár, és nem utolsó sorban remek lehetőséget ad arra, hogy egy kis vidámságot csempésszünk a konyhába, különösen azok számára, akik valamilyen egyediséget akarnak, de mégsem eléggé bátrak a merész színek erősebb kontrasztjához. A kiemeléshez válasszuk a kék, sárga, a rózsaszín és zöld pasztell és matt árnyalatait! 

Világoszöld konyha

Galambszürke konyha

Meleg semleges tónusok és az arany
Az arany alkalmazása már több éve tendenciát mutat, de a barnákkal és a természetes anyagokkal való összekapcsolása felerősödik 2018-ra. A neutrális színek, az arany és az organikus textúrák kombinálásával meleg környezetet teremt, mind a stílus, mind az anyagok szempontjából és időtlen designt eredményez.

Arany színű konyhabútor elem

Arany színű páraelszívó

Szürkéskék konyha

Halványzöld konyhacsempe

Barna konyha

Csiszolt beton burkolat

Szeméttároló konyhaszekrényben

Zöld konyha

Fekete konyha

Halszálka mintás konyhabútor front

Fém hatású munkalap

Halszálka minta konyhabútoron

Klasszikus konyhabútor

Kilim szőnyeg konyhában

Márvány mintás konyhafal

Rusztikus fa konyhabútor

Fém konyhabútor front

Étkezővel kombinált sziget

Kőburkolatos konyha

Nagy konyhafiók

Dolgos konyhaszigetek
Az elrendezéseket általában a rendelkezésre álló hely diktálja, de a szigetek továbbra is uralkodni fognak. A legtöbb reggeliző bárszékekkel csatlakozik a szigethez, így az étkező egybe van építve a konyhával. A reggelizőpult egyaránt működhet tárolóhelyként és étkezőhelyként.

Rusztikus konyhabútor ötlet

Sötétbarna konyha

Sötétszürke konyha

A réz konyhai fogantyúk visszatértek
A fogantyú nélküli ajtók globális megjelenése a 2017-es konyhákban nagyon népszerűnek bizonyult, de a fogantyúk rövid rejtőzködés után újra visszatérnek. Egyre növekvő tendenciát mutat a kiegészítők és készülékek színbeli illesztése a rózsaszínhez, és a rézötvözetekhez, mivel több felhasználó megpróbál alternatívát találni a mindennapi rozsdamentes acél és fekete színek kínálatában.

Vörösréz fogantyú

Elrejtett és látható világítás
A világítási rendszerek kulcsfontosságúak minden helységben. A három függő lámpa hagyományos vonala továbbra is népszerű, és egy téglalap alakú konyhában nyugalmat sugároz, ha mindhárom egy magasságban van. Egészítse ki az általános világítást LED szalagokkal a szekrény alsó oldalán, a munkafelületet megvilágítva. A konyha méretétől függően, kiegészítheti ezt a sémát néhány gondosan elhelyezett süllyesztett lámpával. A szekrény és a pult alatt lévő világítás egyszerű módja annak, hogy megváltoztassuk a helyiség légkörét. Érdemes korszerűsíteni a világítási rendszert is lehetővé téve, hogy ezeket okostelefonról vezéreljük.

Tálalószekrény leddel

Tömörfa konyhabútor

Párhuzamosan működő sütők
Az emberek napjainkban sokkal elfoglaltabbak és hogy időt nyerjenek, egyidejűleg több ételt kell egy időben főzniük. A több, sorosan beépített sütő ezen a problémán kíván érdemben segíteni. A sütők világában is zajlik a változás. A gőzsütők nagy ütemben válnak az új "kötelező" készülékekké. Az ételeket sokkal gyorsabban készítik, a tápanyagokat és ízeket jobban megtartják, mint a hagyományos sütők.

Konyhai gépek

Az intelligens konyha
Mindent egy gombnyomásra! Az intelligens készülékek gyors ütemben fejlődnek, és bárki, aki egy új konyhát 2018-ban telepít, ne hagyja ki ezeket a kényelmi szolgáltatásokat! Okos telefonunk lehetővé teszi számunkra, hogy távolról irányítsuk a konyhánkat. További segítőink a mozgásérzékelős konyhai csapok, amelyek érzékelik a kezek jelenlétét, és automatikusan bekapcsolnak. Hűtőszekrények, amelyek figyelmeztetni tudják Önt, ha egyes élelmiszerek már fogyóban vannak, vagy egy kávéfőző, amit beprogramozva elkészíti a kávét amikor felébredtünk.

Van egy olyan modul is, amely figyelemmel kíséri a tojások állapotát, és jelzi, ha már nem tarthatóak el tovább. Az integrált hangszórók és világítás iránt is nő az érdeklődés. Ezek mindegyike egy központi hubon keresztül irányítható szintén egy mobiltelefonra telepített appal. Különösen az Amazon Dash gombok és a Google Home hangszórók váltak a legkeresettebb eszközökké a konyhában, amelyek lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy termékeket rendeljenek, zenét játszanak le, emlékeztetőket állítsanak be, vagy recepteket találjanak egy gombnyomással.

Okoskonyha

Sárgaréz és egyéb fémek
A sárgaréz csaptelepek használata trend volt a 2017-es év második felében, és ez 2018-ban is folytatódni fog, mivel az anyag meleg színű és kiválóan mutat a konyhában. Lenyűgöző designelemek lehetnek a réz fogantyúk, ajtókilincsek, sütőajtók, mosogatók is. A SMEG például fekete, fehér, piros, kék, menta és sok más színes fém konyhai kiegészítővel rendelkezik, amelyek nagyszerűen keverednek más fém színekkel, mint a sárgaréz, az ezüst vagy a bronz.

Arany csaptelep

Ipari megjelenés fémekkel és beton hatással
Az ipari stílusú jellemzők, például a beton hatású bevonatok, a betonfúvott ajtók és a beton hatású ajtók tendenciája tovább fog nőni. A fekete fogantyúk és a nyitott fém tároló keretállványok szintén jellemzőek. A felső faliszekrények eltávolítása az utóbbi években egyre növekvő tendenciát mutatott, mivel megnyitja a vizuális teret, így a konyha sokkal nagyobb és világosabb lesz. Lehetővé teszi, hogy a munkaterületet jobban hasznosítsuk. Nem is beszélve, a legtöbb ember nem érheti el a szekrény felső polcain lévő dolgokat. Ha nyitott polcokat használsz, rusztikusabb faanyagot használj, vagy természetes elemeket, például fémcsöveket az ipari hangulat érdekében.

Betonos konyhabútor

Nyitott polcos konyhák

Patinás élzárások és felületek
A fémek felületkezelésére való áttérés a patinák elérése érdekében egyre népszerűbbé válik. Legyen az réz vagy sárgaréz, számos módon el lehet érni a patinát, oxidációval, a vegyi anyagokkal és a hővel a személyre szabott felület érdekében.

Fém konyhabútor

Többfelhasználós akadálymentesített konyhák
A többfelhasználós konyhák célja, hogy a nehezebben mozgó vagy kerekesszékes felhasználók könnyebb mozgását biztosítása. Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy elegendő helyet biztosítsanak a kerekesszékes fordulókör létrehozásához, a munkaterületek magasságának kialakításához és a munkafolyamatok megszervezéséhez valamint a a mozgatható konyhai felületek, berendezések és asztalok elhelyezéséhez.

Konyhatrend előrejelzés

Élő növényfalak
Az élő növényfalak idén is jelen lesznek a konyhában. Az elmúlt néhány évben egyre népszerűbbek a mohákból készült falak. Ez azontúl, hogy vizuális élményt nyújt kiváló hangelnyelő tulajdonsággal is bír.

Zuzmófal konyhában

Fűszernövények konyhában

A konyhai gépek színesednek
A kortárs dizájnnal készült termékeknek köszönhetően a konyhai készülékek gond nélkül illeszthetőek a legújabb trendet képviselő konyhákba. A pasztell színek különösen előtérbe kerülnek a konyhai készülékek esetében, a rózsaszínnel, a zölddel és a vízkék árnyalataival. A 2018-as évek egyik különleges trendje a sötétített metálfényű szürke színű készülékek. A rozsdamentes acélból készült készülékek már elég ideig uralkodtak a piacon, ezért nem meglepő, hogy újfajta innovációval rukkoltak elő.

Edények a falon konyhában

Nyitott polcok olasz design

Műmárvány és műkő munkalapok
A NeoLith munkalap 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, bírja az extrém hőt és meglehetősen kemény. A piacon jelenleg elérhető legtartósabb munkalapok készíthetők belőle. A termékcsalád darabjai selyem, szatén, plasztikus vagy polírozott felülettel érhetők el. A high-end konyhai pultok világában, kvarc még mindig meghatározó. Ez az anyag rendkívül megbízható, kemény, gyakorlatilag örök életű és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A gránit, a legfontosabb versenytárs a csúcskategóriában, de valamivel több karbantartást igényel. Fontos megemlíteni az összetett mosogatók növekvő népszerűségét. Ezek a mosogatók sokszor ugyanabból az anyagból készülnek, mint a pult. Ez tisztább és egyenletesebb megjelenést eredményez, és megkönnyíti a tisztántartást is.

Fűszerek

Márvány mennyezetig

Padlólapok, burkolatok
Burkolatok terén trend az ellenálló fahatású parketta akár halszálka mintás lerakással, a konyhafali csempék használata, a cementlapok, valamint a díszes kilim szőnyegek.

Kicsi konyhasziget

Skandináv konyhasziget

Facebook játékunk Nyertesei, akik páros belépőjegyet nyertek a Konyhakiállításra:

Gál Ágnes
Bagdy Andrea
Reviczky Stefi
Birkás Gréta
Dóka Alexandra

A jegyeket a Sportaréna VIP pénztárában lehet átvenni, hivatkozni kell a LAKBERINFO - Facebook Nyereményjátékra! Gratulálunk és remek kikapcsolódást kívánunk!