Az előző cikkünkben megjelent érdekességeket követve sorozatunk második részében azokra az újdonságokra fókuszálunk, amelyek sokkal több gyártónál, általános újdonságként jelentkeznek. Az Elle magazin válogatásából szemezgetve népszerű tervezők prezentálják egy-egy mondatban a konyhai trendek előretörő és aktuális megjelenési formáit. Nézzük mit is mondanak ők!


1. 
Letisztult tárolási megoldások
A konyhai tárolás területén továbbra is a tiszta és rejtett megoldások dominálnak, ahol mindennek megvan a helye. Maximalizált és praktikus szekrény kialakítások amibe bőségesen lehet pakolni, hogy minél kevesebb felesleges holmi legyen szem előtt. - Sara Ianniciello

Letisztult tárolási megoldások konyhában

Letisztult tárolási megoldások és fiókok konyhában

2. 
Ón és gunmetal fém színek
Az ón és a puskacső fekete színében megjelenő gunmetal az új trendek színei a fémes felületeken amik nagyon szerethetőek. Nem olyan meghatározóak mint a matt fekete, vagy olyan uralkodóak mint a sárgaréz vagy az arany. A konyhai készülékek vagy csaptelepek formáit szépen kiemeli. - Highlyann Krasnow. 

Gunmetal csaptelep

Ón színű csaptelep

3.
Nyitott polcos elrendezés
Az új tendenciák része a felső konyhai szekrények helyettesítése vagy kiegészítése nyitott fa, fémkeretes, vagy üvegpolcokkal. A régi üzletek polcait megelevenítő hangulat a minimált hivatott felváltani, otthonosabbá tenni - Sara Ianniciello.

Nyitott polcos elrendezés konyhában

Nyitott polcos elrendezés - Konyha

4.
Marad a vintage
2019-ben továbbra is a modern designnal összhangban fogjuk látni a hagyományos vintage elemeket és formákat. Megmutatkozik a csiszolt kőfelületeken, burkolatok mintáján, a kézzel font rattan bútorokon vagy éppen a régi időket idéző armatúrákon - Patrick Ediger. 

Vintage konyha fonott bárszékek

Retró - Vintage konyhabútor

Vintage konyhabútor

5. 
Bárszékek színes kárpittal
Ez az év nem kedvez a teljesen fehér konyháknak. A bárszékeken megjelennek a puha kárpitok amik nemcsak kényelmesebbé válnak, de élénk színeikkel fel is hívják magukra a figyelmet - Emilie Munroe. 

Bárszékek színes kárpittal

Bárszékek színes kárpittal

6. 
Fa végtelen mennyiségben
Az emberek egyre inkább keresik a kapcsolatot a természettel. Örömteli és nyugtató környezetet teremt,  időtlen és sokoldalú anyag, amit nagyon szeretünk. Fokozódik az igény az egyterű helyiségek kialakítására ahol mind jobban nő a fa esztétikában vállalt szerepe - Chris von Eckartsberg és Hans Baldauf. 

Tömörfa munkalap

Tömörfa étkezőasztal konyhában

Konyhasziget fa frontokkal

7.
Színesedő konyhaszekrények
Egyre többen vállalják az erőteljesebb színek használatát miközben lassan távolodnak el a fehérektől és a szürkéktől. A tervezés ebben az esetben alaposabb átgondolást, hogy a kiegészítőket jól válogassuk össze a markánsabb színhez - Sara Ianniciello. 

Kék konyhabútor

Sötétzöld konyhabútor

8.
Kontrasztos textúrák
Ebben az évben a kontrasztos textúrák és a sima felületek, bevonatok játéka erősödik fel. Ez akár a konyhafal burkolatoknál is tetten érhető a polírozott és matt felületek váltakozásánál. A fa bútorfrontok réz betéteket kapnak, a matt részek pedig homokfúvott érdességet - Katharine Pooley. 

Kontrasztos textúrák konyhában

9.
Nyers és természetes anyagok használata
2019-ben még a korábbiaknál is erőteljesebb lesz a természetes anyagok használata. A kő, a fa és a fém jelenlétét természetes textilek teszik teljessé. Jöhet minden ami organikus! - Anne Hepfer. 

Nyers és természetes anyagok használata konyhában

Nyers és természetes anyagok használata és fa konyhában

10.
Integrált készülékek
A kényelmünket és a professzionális főzést segítő és kiszolgáló konyhai gépek továbbra is a látható helyeken maradnak. A natúr környezetben a modern gépek a luxus képviselői. Feltűnnek az aszimmetrikus elhelyezések is - Young Huh.

Klasszikus fehér konyhabútor

11.
Hangsúlyos pendantok
A belső terek funkcióit a pendantok elhelyezésével is kijelölhetjük. Eltérő stílusukkal választjuk szét a funkciót, miközben bőséges fény jut ezekre a helyekre. A szigetes konyha és az étkező fülé alkalmazzuk ezt a megoldást - Katharine Pooley.

Pendant lámpa konyhasziget fölé

12.
Okos eszközök a konyhában
A megkerülhetetlen digitális technológia a konyhák szerves részévé válik. Ezek az újítások egyben élményt is hoznak a mindennapokba. A kávégép a program szerint készíti el a reggeli kávét, a borhűtő pedig az étkezéshez kiválasztott bort fogja tökéletesre hűteni. A főzőlap a páraelszívóval kommunikál az optimális energiafelhasználás céljából - Carolyn Pressly. 

Okos konyhai eszközök

Okos konyha ötletek

13. 
Hunter Green árnyalatban
A "vadász zöld" egy nagyon szép klasszikus és meleg árnyalatú, hangulatos szín. Patinája a múltat idézi, szépen mutat a réz, vagy a kiegészítőkkel, fogantyúkkal - Becky Shea. 

Konyha Hunter Green árnyalatban

14.
Magas konyhahátfalak
Ha nincsenek felső nyitott polcok és egy szellős elrendezésű konyhabútor kerül megépítésre akkor érdemes nagy felületű konyhahátfalban ( backsplash ) gondolkodni. Egy márvány mintás burkolat a konyha egyedi díszévé válik. Rejtett világítással tovább fokozható ez a vizuális élmény - Katharine Pooley. 

Magas konyhahátfalak márvány burkolattal

15. 
A klasszikus és a modern keveredése
A vintage térhódítása mellett trend lesz a stíluskeveredés is méghozzá a modern és a klasszikus elegyítése. Az emberek modern felszereltséget és integrált megjelenést akarnak, de nem akarják, hogy a konyhájuk elavult hatást keltsen. Ez az otthon szíve, és azt akarják, hogy a konyhák melegek legyenek, barátságosak és vonzók, amit az eklektika csak fokozhat - Young Huh.

A klasszikus és a modern keveredése

16.
Matt fekete szín
A matt fekete továbbra is a konyhai felszerelések, beépített és konyhai kisgépek fő felülete lesz. Jól kombinálható a színes konyhákkal is - Carolyn Pressly. 

Matt fekete konyhai készülék szín

17.
Bőr és fa fogantyúk
A folytonosan változó fogantyúk esetében idén a bőr fogantyú lesz ismét trend, amit kiegészít a rúd alakú fa fogantyú is. Ezek kombinációjával is találkozhatunk, például nagyobb szekrényeken fa, kisebben bőr fogantyú lehet a jellemző  - Becky Shea

Bőr konyhai fiók fogantyú

Bőr fiókfogantyú