Színesebbé, vidámabbá és jobban kihasználhatóvá tesszük a szeretett házikónkat. Cikkünkben a RIO Design Lakberendezés segítségével adunk tippeket a nyaralónk optimális berendezéséhez 5 pontban.

1. Válj meg a felesleges holmiktól!

Újdonsült nyaralótulajdonosok hajlamosak abba a hibába esni, hogy az otthoni, kevésbé használt bútoraikat száműzik a nyaralóba, mondván, ott most végre funkciója lesz és nem kell új bútor vásárlásán gondolkodni. Ez talán első hallásra jó ötletnek is tűnhet, de hosszú távon már csak a hátrányaival szembesülünk. Megunt bútoraink megjelenése meghatározó, sokkal nehezebb egy adott stílus mentén berendezni a helyiségeket. Ha kanapékat vagy ágyakat szeretnénk a nyaralóba vinni gondolnunk kell a kárpitok tisztításán is, hogy a felgyülemlett por ne okozzon gondot. Érdemes a nyaralónk alapterületéből kiindulni, hogy mi mindentől érdemes megszabadulni, amivel hasznos négyzetmétereket szabadíthatunk fel. Új kanapé vásárlásakor érdemes az ágyneműtartós és az ágyazható kanapékat előnyben részesíteni, hiszen amellett, hogy helytakarékosak további alvóhelyet is biztosítanak. A RIO Designban erre a célra a Bella és a Heaven kanapék a legalkalmasabbak. Esztétikus megjelenésükkel és tartósságukkal sok éven át elégedettek lesznek. 

Bella olcsó kanapéBella kanapé

Tom Tailor Heaven ágyHeaven kanapé

Tom Tailor Heaven kanapé-ágyHeaven kanapé egy másik változatban

Bella ággyá nyitható kanapé kis helyekre

Bella ággyá nyitható kanapéBella kanapé nyitott és csukott állapotban

2. Legyen a terasz is az élettér része!

Kisebb nyaralók esetén a terasz szerepe felértékelődik. Szerencsés esetben ellátunk a távolba és a tájban gyönyörködhetünk, de ha egy szép, gondozott kertünk van, az is fantasztikus látvány lehet. Legyen tehát a terasz a nappali meghosszabbítása és tegyük komfortosabbá. A kültéri bútorok alá tegyünk az időjárásnak is ellenálló Sunset kültéri szőnyeget, ami könnyen tisztítható, akár nagyobb vízsugárral is. Ezek a változatok beltérben is tökéletesen használhatók. 

Sus szőnyegSunset kültéri szőnyeg

3 – Kényelmes étkezőbútor kell

Eljön az a pillanat is amikor már meg kell válni a régi nyikorgós, székektől és új étkezőben kell gondolkodni. Amikor belekezdünk a nyaraló dekorálásába, előbb-utóbb érezni fogjuk mik azok a darabok, amik „kilógnak a sorból” és hangulatos egységet csak a cseréjükkel érhetünk el. A nyári reggelik, a finom ebédek és az otthoni főzések a napi program fontos részét képezik. Éppen ezért kell megfelelően nagy étkezőasztal, hogy senkinek sem kelljen elvonulva étkezni. Kis terek esetén a kinyitható Spider asztal ajánljuk, ami vendégek érkezésekor, bővíthető, nagyobb méretre nyitható, így gond nélkül ültethetünk le több személyt az asztalhoz. A tökéletes kényelmet kárpitozott étkezőszékekkel érhetjük el, a széles választékból most a Stockholm székeket ajánljuk, de a RIO Design bárszék kínálata is minden igényt kielégít. 

Cézár szék Spider asztalSpider asztal

Stockholm szék és Spider asztalStockholm étkezőszékek

 4 – Alakítsunk ki vendégszobát!

Ha a nyaralónkba időnként várt, vagy váratlan vendék is betoppanhat, akkor érdemes egy vendégszoba kialakításán gondolkodni. Ha egy kisebb szobánk van erre a célra, akkor nem is kell túl nagy ágyat elhelyeznünk itt, elég egy praktikus ággyá alakítható kanapé is. Ezeket már kompakt kis méretben is beszerezhetjük és az alvás kényelmére sem lesz majd panasz. Az általunk javasolt ELLA egyszerre kanapé ás ágy. Tökéletesen alkalmas mindennapos alvásra is. Egy különálló vendégszobában a hozzánk érkezők is komfortosabban fogják érezni magukat és a nap bármely pontján el tudnak vonulni egy kis pihenésre. Ha éppen üres a vendégszoba, alkalmi home office állomásként is működhet, ha a nyaralásunk ideje alatt kell időszakos munkaügyekkel foglalkozni. 

Ella kanapéElla ágyazható kanapé

5 – Aludj rá egyet! 

Igen, az alvás a kulcsszó, hogy vajon a pihenésünk alatt mennyire tudjuk magunkat valóban kipihenni. A fürdés, a kirándulás az autózás a főzés és a gyerekekkel való játék után a tökéletes feltöltődésre csak egy kényelmes ágy lehet a garancia. Ami nem nyikorog, elég hosszú, a párunk is jól érzi magát rajta. A stabil és megfelelő méretű és fejvégű ágy lelke a kényelmes matrac. A mély is pihetető alvás eléréséhez ezen szempontoknak kell együtt állniuk. Az első pontban javasolt lomtalanításkor az ágy állapotát is felül kell vizsgálni, mert hosszú távon az ágyat fogjuk okolni, ha a nyaralásunk után még fáradtabbak leszünk mint előtte. Amire feltétlenül gondolnunk kell, hogy a nyaralók esetében sosem elég a praktikus tároló rész, ezért döntünk mindenképpen az ágyneműtartós ágy mellett. amely kényelmes és hatalmas belső nem látható tárolóval rendelkezik. Ehhez az elképzeléshez a Firenze ágy vagy a Dalma ágyneműtartós ágy lesz a optimális választás. 

 

 

Dalma ágy
Dalma ágy

Firenze ágyFirenze ágy

Látogasson el a Rio Design weboldalára ahol még több dohányzóasztalt talál, illetve személyesen is érdemes ellátogatni a bemutatóteremben, ahol több kiállított darabbal is találkozhatunk. 

Rio Design logo

RIO art & design bemutatóterem

MAXCITY lakberendezési bevásárlóközpont

2045 Törökbálint, Tópark u. 1. fsz. 6.
Tel.: +36 30 249 4496
Fax: +36 1 274 5927

www.riodesign.hu