S bár a ház valójában egy felújított 18. századi elzászi stílusú parasztház, a Palau de Casavells építészeti stúdió által mégis megőrzi az összes építészeti jellegzetességét, ami a régi korokban jellemzője volt. Egyszerre tiszteleg az építészet, az antik értékek, a művészet és a vizualitás előtt. Az embernek az az érzése, hogy ezen a helyen már az alvás is nagy kuriózum az egyedülálló művészeti értékek között.

Az építők nagy gondot fordítottak arra, hogy a tereket a lehető legkevésbé bolygassák meg és megtartsák az eredeti anyagokat is a maguk szépségében, de mégis modernné és lakható otthonná varázsolják egy az igencsak idős házat. Akár építészeti leckének is felfogható, ahogyan és amilyen gondossággal hangsúlyozzák a tetőt, tartják meg az eredeti építési elemeket, látványként kiemelve az erős falakat, de megőrizve az eredeti, természetes és kézműves anyagokat.

 Mediterrán francia kert

Kovácsoltvas mediterrán kerti bútor

Felújított parasztház bejárat

A házat egyszerű színpaletta jellemzi, ahol a természetes anyagok színe dominál, de van néhány pont, amely valódi meglepetésként dobja fel a teret. Bizonyos bútorok, a kék falú hálószoba és mindenekelőtt a hatalmas méretű színes műalkotások sorolhatók ide. Ezek azok a pontjai a belső térnek, amelyek képesek ellensúlyozni a padló hideg kőburkolatát vagy egyes székek keménynek tűnő ülőfelületét. Meghökkentő színek és elemek párosításával a fürdőben is találkozhatunk. Hihetetlennek tűnik, hogy egy fürdőszobában ennyire hatásosan tud megjelenni a farm jelleg egyetlen kékre festett kis kerti ajtó használatával.

Felújított parasztház nappali berendezése

Eklektikus étkező festett régi bútorok

Régi vasszekrény

Rusztikus konyha design székekkel

Egyedi üvegfalú zuhanykabin

Kortárs festmény egy felújított parasztházban

Íróasztal a hálószobában dekoratív képekkel

Maszatolt falú hálószobafal

Ha egyesek számára néhol puritánnak hatna a berendezés, érdemes emlékeztetni magunkat arra, hogy kint a kertben talán 40 fok, levendula illat és tűző napsütés vár bennünket.

Szoboszlai Krisztina