Azonban a ház tágassága ellenére sem tud túl sok vendéget egyszerre elszállásolni. Így született meg a Whitepod ötlete, azaz egy olyan favázas alapra felhúzott, leginkább iglura emlékeztető kupola alakú 15 darabból álló sátortelep kialakítása, ami funkciójában a hotelszobák szerepét veszi át.

A szigetelt, erős vázú sátrak a festői Genfi-tóra és a hegyekre néznek. Alapterületük egyenként 40 nm2, és felszerelésük szintén luxus kategóriájú, kényelmes ágyak, szőrmék, puha meleg szőnyegek, és egy nagy fatüzelésű kályha. A Whitepodok kizárólag egy kis teraszt, egy hálószobát egy fürdőszobát és egy wc-t foglalnak magukba, minden más tevékenység, az étkezés, a pihenés, a közös tevékenységek, a szórakozás, prezentációk, megbeszélések az erre a célra kialakított főépületi helyiségekben zajlanak.

A Whitepod épületek koncepciójának lényege - azon túl, hogy a természetbe illessze az embert, hogy csodálja annak szépségeit miközben maga rakja a fát a tűzre, - az, hogy az ökoturizmus fejlődését segítse elő, a természetszeretet és a zöld környezet tiszteletének üzenetét továbbítsa.

Whitepod ökohotel svájc

Favázas könnyűszerkezetes sátor

Svájci üdülő a Genfi-tónál

Whitepod ökohotel alpesi ház

Svájci hegyi panoráma

Svájci alpesi faház az 1800-as évekből

Alpesi faház belső faburkolattal

Faház emeleti bár

Fatüzelésű kályha és reggelizőasztal

Meeting room, prezentációs szoba

Luxus hálószoba Whitepod

Luxuságy és fatüzelésű kályha

Szőrme, minőségi matrac, franciaágy

Fürdőszoba dézsával

Panoráma Genfi-tó

Genfi-tó esti panoráma

www.whitepod.com