Kis alapterületen az egyes funkciók is kevesebb teret kapnak, így a lehető legoptimálisabban kell mégis kényelmessé és használhatóvá tenni azt. Cristina Bordoiu tervezőnőt egy fiatal pár arra kérte fel, hogy mindössze 40 m2-es aradi panellakásukat tegye otthonossá és színessé úgy, hogy még egy dolgozósarok is legyen az egyszobás lakásban. A bejárat mellé került egy tolóajtós szekrény melynek hatalmas tükörajtajai máris megkettőzik a belépő terét.

A konyha és a szoba közötti falat részben megtartották, így főzés vagy étkezés közben sem kell elszeparálódni, megmaradt egy egyterűség érzete. A szoba két funkciót is betölt, egyszerre nappali és egyszerre hálószoba. A határt e kettő között az egyedi tervezésű sok tárolóegységgel kialakított szekrényfal képezi. Az rekeszes szerkezetű polcos szekrény mögött szintén egyedi tervezésű ágykeret található kényelmes matracokkal.

A lakás egyik legpraktikusabb ötlete a felhajtható íróasztal, mely használat után egy zsúfolt polcot is eltakar. A tervezőnő elmondása szerint évekkel ezelőtt látott egy magazinban egy kerékpárt ami a mosdópultot tartotta. Elhatározta, hogy a holland loft mintájára egyszer ő is tervez majd egy ilyet az egyik megrendelőjének. Ez az oka annak, hogy a fürdőszobában egy meghökkentő kerékpár látványa fogad bennünket.

Tükrös gardróbszekrény előszobában

Egybenyitott konyha és nappali panellakásban

Egyedi nappaliszekrény mint térelválasztó

Polcos szekrény mint térelválasztó

Fehér polcos nappali bútor

Függönyös térelválasztás

Felcsukható egyedi íróasztal

Egyedi hálószoba és ágy megoldás

Felújított panellakás konyhája

Modern fürdőszoba kerékpár mosdópulttal