Erdélyi Krisztina lakberendező antik és modern

Tervező: Erdélyi Krisztina, lakberendező, építészmérnök

Nevezetesen világos, nyitott, tágas otthont képzelt el, ahol helyet kaphatnak antik, barokk bútorai, tükrei és festményei mellett, modern bútorok és kiegészítők is. Megrendelőm szerette volna, ha lakása kifejezi vagány, bevállalós, fiatalos lelkületét. Kedvencét, a toile de jouy-t is meg kellett jeleníteni a lakásban, akár tapétán, akár textilen. Praktikus, jól működő és személyre szabott otthont szeretett volna, ahol mindennek van a helye, és melyben imádott kutyusai is jól érzik magukat. A meglévő alaprajzot teljesen átalakítottam, hogy megrendelőm igényeinek megfelelő otthont alakítsak ki. Az előszobán és az erkélyen kívül semmi sem maradt a helyén. A tereket a lehetőségekhez mérten egybenyitottam és csupán optikailag határoltam el egymástól. Így egy szellős, jól működő alaprajzot alakítottam ki.

Erdélyi Krisztina lakberendező fehér nappali szekrény

Erdélyi Krisztina lakberendező tükör és led

Erdélyi Krisztina lakberendező antik porcelán csésze

Erdélyi Krisztina lakberendező modern állólámpa

Erdélyi Krisztina lakberendező antik asztal modern tükörben

Kutya zsámoly

Erdélyi Krisztina lakberendező antik íróasztal és régi festmények

Erdélyi Krisztina lakberendező modern konyha terve

Erdélyi Krisztina lakberendező modern konyha terve

Erdélyi Krisztina lakberendező modern konyha terve tükrökkel

Erdélyi Krisztina lakberendező díszpárnák

Erdélyi Krisztina lakberendező függönyterv

Erdélyi Krisztina lakberendező referencia

Antik és modern bútorokat összeegyeztetni nem könnyű feladat, de nem lehetetlen. A megoldás kulcsa, hogy valamilyen gondolat mentén felfűzve tegyük ezt. Lehet ez azonos szín, vagy forma, azonos anyag, vagy éppen az ellentétek játéka. Ebben az esetben - megbízóm egyéniségéhez leginkább illeszkedően - az ellentétekre építettem. A meglévő fehér bútorokat felhasználva és kiegészítve, semleges, szürkés-fehér színvilágú alapot terveztem. Szürkésbarna padlóburkolatot, halvány krémszürke falakat, fehér bútorokat és álmennyezeteket. Ezen semleges alapba helyeztem el a barokk asztalokat, antik tükröket és a kékes, illetve rózsaszínes színvilágú toile de jouy tapétákat és textileket. Ezáltal hangsúlyt kaptak, főszereplővé váltak a térben.

Erdélyi Krisztina lakberendező római roló

Erdélyi Krisztina lakberendező fürdőszoba lakberendezés

Az ellentéteket tovább hangsúlyozva modern design darabokkal és szokatlan részletekkel egészítettem ki a képet. Így olyan barokk bútorokkal fűszerezett modern kortárs otthont alakítottam ki, mely tükrözi megbízóm egyéniségét és ízlését, a francia életstílust. És hogy hogy sikerült az átalakítás? Válaszképp álljon itt megrendelőm véleménye:

„Amikor elhatároztam a lakásfelújítást, nagyon határozott elképzelésem volt, milyen is legyen az én testre szabott új lakásom. Letisztult világos lakást akartam, amiben néhány barokk családi bútor és festmény, és az imádott toile de jouy anyagom is benne van. Hogyan keverjem a modern stílust az antikkal? És hogy lehet a lakásteret praktikusan kihasználni? Azt gondoltam, ehhez belsőépítészre van szükségem. Mivel nem ismertem senkit, az interneten kezdtem keresgélni, Erdélyi Krisztina oldalán az a kifejezés keltette fel a figyelmem, hogy „személyre szabott”. Ez nagyon tetszett.

Már az első találkozásnál tudtam, Kriszti az én emberem. Láttam tökéletesen érti, érzi mit is szeretnék.  3 nagyon szép tervet csinált, abból választottam ki, ami nekem legjobban tetszett. Innen kezdve teljesen rábíztam magam. Mindenhova csak egyszer kellett mennem, mert amit kiválasztott az nekem is tetszett - csempétől a világításig, függönytől a parkettáig - minden az volt, amit elképzeltem magamban. Az egész felújítást végig felügyelte. Ügyelt, hogy minden pontosan a helyén legyen.  A végeredmény egy gyönyörű, testre szabott lakás lett. A beköltözés után 2 nappal minden a helyén volt, és olyan volt, mintha mindig is így lett volna. Azt hiszem ez a legnagyobb dicséret egy belsőépítész számára. Nagyon örülök, mert jól választottam, és köszönöm Krisztinának ezt az egyedi lakást.” - S. Krisztina

Erdélyi Krisztina

Építészmérnök - Lakberendező

www.erdelyikrisztina.hu

+36 70 207 60 26 - Székhely: Budapest, II. kerület
Vállalási terület: Budapest