Eklektikus spanyol nappali lakberendezés

A több mint 200 éves épület korabeli jellegzetességei azonnal észrevehetőek. Kis méretű ablakok, masszív vastag falak, viszonylag alacsony belmagasság, tartóoszlopok és a szerkezetet erősítő mennyezeti gerendázat. A tulajdonosok az otthonos lakberendezési terveiket finoman kevert eklektikával képzelték el. Mindennek a ház eredeti hangulatához kellett igazodni, ezt akarták ötvözni egy kis modernitással, vidéki hangulattal, tengerparti szellősséggel, és kortárs ipari jelleggel.

A több kisebb alapterületű helyiségnél a falak bontása nem jöhetett szóba. A nappali a ház középpontjában helyezkedik el, a modern ülőgarnitúrák, a kovácsoltvas dohányzóasztal, a felújított kandalló és a kontrasztos modern lapos tv köré csoportosul. A lakberendezési kiegészítők, mint az uszadékfa, a fonott fatartó kosár és a tömörfa hajópadló mind-mind a természetességet hivatottak a falak közé csempészni.

Ülőgarnitúra elhelyezés ami a kandallóra és a tv-re néz

Lakberendezés egy oszlop körül

Az étkezőben a látványos gerendázat alatt az ipari hangulat kerül túlsúlyba. A Tolix székek válogatott formái uralják a teret és teszik játékossá az összhatást. Mediterrán alapot a terrakotta burkolat ad, a kék fallal és ipari függeszték lámpákkal operáló koncepcióhoz.

Ipari hangulatú étkező Tolix székekkel, szegecselt fém asztallal

A hálószoba a nyugalom és a természetesség szigete, nincsenek erős látványelemek, inkább csak natúr textilek, halványabb falszínek, kecses lámpácskák. A szűkösebb helyet optikailag egy hatalmas tükörrel kettőzték meg.

Visszafogott kellemes hálószoba design nagy tükörrel

Rusztikus fürdőszoba, kerek tükör, fa létra, mosdópult

A legizgalmasabb részletet a végére tartogattuk. Jó időben a fedett veranda alatt lehet főzni és étkezni, itt a dekoráció fő elemei a festett öreg bútorok, egy régi falnak támasztott ajtó, porcelánok, tükör, képkeretek, kávészsákok. A verandához egy tágas, védett belső udvar tartozik, ahol a tulajdonosok kert helyett egy medence építését választották, ahol még néhány napozóágy is kényelmesen elfért.

Veranda berendezési ötletek

Régi felújított asztal és régi ajtó dekoráció

Kert helyett medence napozóágyakkal

Medence ötlet kis kertbe