Modern konyhabútor Ikeás alapokon

Az otthon belsőépítészeti részleteiben a gyermekcentrikusságot is szem előtt tartottuk. Mit értek ezen részletek alatt? A konyhába görgőkkel eltolható magasított pult került, ami mellé egy kis lépcsőre állhatnak fel a kisgyermekek. A pult oldalára rajztáblát helyeztünk, hogy kiélhesse kreativitását a csöppség. A konyha praktikus és gyermekbarát éke a strapabíró, mosható kárpittal behúzott szivacs ülőpárna, ahol örömmel készülnek majd a gyermekrajzok és a házi feladat. A konyha költséghatékonyság okán IKEA alapelemekből készült, egyedi asztalos elemekkel kiegészítve. A szemnek és léleknek finom kék és meleg agyagszürke hatást tovább vittük az előszoba szekrényen is.

Egyedi tervezésű konyhabútor Pók Enikő

Galériás gyerekszoba

Gyerekszoba mennyezeti kép és íróasztal

Galériás gyerekszoba

Az étkező asztal kihúzható, így amikor vendégek érkeznek a családhoz, a magas pult kigörgetésével egy mozdulattal bővíthetővé válik. A mai párkapcsolati viszonyoknak megfelelően elfogadott, ha különböző házasságokból érkeznek az emberek, több gyerekkel. Emiatt alakult ki az a helyzet, hogy egy gyermek állandóan a családdal él, 2 nagyobb gyermek csak hétvégéken, azaz ideiglenesen 3 különböző korú és nemű gyermek lakhelye a gyerekszoba. Így a korosztályokat és nemeket egymástól elválasztva, galériás megoldás mellett döntöttünk a családdal. Fent a nagylány alszik, lent a 2 kisfiú. A lépcső alatti területet praktikusan nyitott polcokkal építettük be, hisz a végtelen mennyiségű gyerekjátékok elhelyezésére mindig gondolnunk kell. Ezekbe vödrök, tárolók kerültek, amik magukba nyelik az apróságokat anélkül, hogy a szülői szem számára zavaró lenne.

Izgalmas belsőépítészeti megoldás a korlát kiképzése, amelyet piros design zsinórral oldottunk meg. Mindenképpen érdemes megemlíteni a mennyezetre festett látványos világtérképet! 

Zöld fotel a gyerekszobában

Bordó hálószoba

A fürdőszoba kihívása abban rejlett, hogy egy rossz térarányú, keskeny, hosszú helyiség, de az alaprajzi és főfali kötöttségek miatt nem volt lehetőségünk formálni az alakját. Így a berendezésekor kellett okosnak lenni. Aszimmetrikus fürdőkád került a helyiség végébe, tolóajtó, hogy helyet spóroljunk. A folyosóról nyíló külön WC mellett ide is került egy Geberit tartályos WC, hisz ez 3-4 fős család esetében szinte kötelező a reggeli csúcsforgalom zökkenőmentes lebonyolítása érdekében. Mosógép és szárítógép is került a helyiségbe, szerelőkerettel emeletes kialakítással, mellé praktikus Ytong polcos megoldással, alul a szennyes, fölötte a száradó ruhák. Természetesen nem csak a gyermekeknek kedveztünk a lakásban. A fürdőszoba izgalmas alakja és méretkorlátai ellenére, egy 80 x 100 cm-es szaunát is elhelyeztünk itt, amit a családfő előszeretettel használ nap mint nap.

Fürdőszoba szaunával

Felújított fürdőszoba ötlet

Türkiz és fehér fürdőszoba

A hölgy kérésére egy gardrób szobát is kialakítottunk, ami a fürdő és a háló között kapott helyet. Padlótól mennyezetig építettük be, hogy a család összes holmiját elnyelje. A hálószobában az éjjeliszekrény mellől kapcsolható a mennyezeti lámpa, így este kényelmesen el lehet aludni anélkül, hogy az embernek ki kellene kelnie az ágyból lekapcsolni azt. A nappali a központi elhelyezkedése miatt, 3 db nagy kétszárnyú ajtóval határolt, napfényes tér, ami az egyik fal különleges kiképzésének köszönhetően filmvetítésre ad lehetőséget. Mindent mérlegelve, így lett ez az otthon 5 ember kedvenc helye, ahová jól esik visszavonulni egy mozgalmas nap után.

Pók Enikő - Belsőépítész 

Környezettervezés.hu

Bemutatóterem: 1075 Budapest, Madách Imre út 8. 

Telefon: +36709331522

Pók Enikő Belsőépítész