A Lia Design tulajdonosa Kovács Lia mesél a tervezés és az építés körülményeiről:
"Amikor Ügyfeleim a tervezési feladattal megbíztak, az építkezés már javában zajlott. Mivel az építészeti terv túlnyomó része az épület külső megjelenésére fókuszált, a térszervezés mindkét szinten újragondolást igényelt. A földszinten a konyhatervezés nem volt megfelelően átgondolt, az eredeti terven berajzolt bútorok a valóságban nem funkcionáltak volna. A fürdőszobába eredetileg szauna került, de a kedvezőtlen elrendezés és használhatóság miatt azt tanácsoltam, a szaunát helyezzék el kültéren a terasz mellett, így a fürdőszoba áttervezésével megszűnt a zsúfoltság érzete.

Nappali monokróm színvilággal

Modern kandalló a nappaliban

Hívogató kényelmes sarokgarnitúra

Dekorburkolat a nappali falán

A tervezést nehezítette, hogy a falak már többnyire álltak,(és néhány nem is az építészeti terv szerint került megépítésre) így számtalan hátráltató tényezővel kellett számolnom. Többszöri egyeztetés történt az építkezésen, valamint közös ötletelések Megbízóimmal, melyek végeredményeként  egy olyan tervet készítettem, mely – kompromisszumokkal ugyan – de élhető otthonként funkcionálhat.
Az alsó szint helyiségei; előtér, valamint az ehhez kapcsolódó gardrób, nappali tér konyhával, étkezővel, háztartási helyiség, dolgozószoba, szülői háló gardróbbal, fürdőszobával, valamint a lépcsőfeljárat. A monokróm színvilág alapvetően jellemző az alsó szint helyiségeire Megrendelőim igényeinek megfelelően. 

Kényelmes méretű étkezőasztal

Szürke magasfényű konyhabútor félszigettel

Reggelizőpultként is használható a pult

Egy igazi minikert a lépcső alatt

3D tapéta az előtér falán

Paddal kombinált előszobai szekrény

A hálószoba LED-ekkel megvilágított 3D falpanele különleges hangulatot varázsol a helyiségbe. A nappali a melegséget sugárzó minimál kandalló, a 3D falpanel, valamint a kényelmes ülőgarnitúra segítségével egy meleg, barátságos enteriőrré avanzsál. Az emelet a két tinilány birodalma, ahol szintén szükség volt módosításokra, mivel a tervező nem számolt azzal, hogy egy tininek már nem elegendő egy 1 m széles ágy, és a betervezett gardróbok mellett egyéb funkcióknak is helyet kell adni. A lányok külön fürdőszobát kaptak, ahová zuhany és kád is bekerült, itt a falak alap csempéjét 3D mályva színű hexagon csempék díszítik.

Különleges faldekoráció került a hálószoba falára

Tv a hálószobában is van

A dekoráció rejtett fényei egyedi látványt nyújtanak

Tágas fürdőszoba walk-in zuhanyzóval

fürdőszoba bútor

Tiniszoba lovas dekorációval

Tanulósarok modern bútorokkal és sminkasztallal

Púder rózsaszín falszínt kapott a tiniszoba

Tiniszoba unikornis dekorral

A tiniszoba íróasztala

Pasztell falszín kombinációk

Emeleti fürdőszoba káddal

Emeleti fürdőszoba a falakon 3D mályva színű hexagon csempék

Emeleti fürdőszoba elegáns berendezéssel

Az építkezés jelenleg is zajlik, és – leszámítva a kezdeti kivitelezési nehézségeket, minek következtében néhány hónapig állt a projekt - remélhetőleg minél előbb átadásra kerül az álomotthon, mely egyelőre még csak álom." 

Tervezés éve: 2019.
További képek és az alaprajz erre a linkre kattintva érhető el.
Tervező: Kovács Lia. 

LIA Interior Design 

www.liadesign.hu

"Legyen otthonod egyedi, hiszen Belőled is csak egy van!"