A tervezés a megszokott módon személyes találkozóval és a HGhome-kérdőívek kitöltésével kezdődött. A tulajdonosok visszafogott és elegáns, ízlésesen berendezett, harmonikus otthon kialakításának igényét jelölték meg. A stílust tekintve modern enteriőrt kértek, enyhe visszautalással a thai stílusra. Ez utóbbi jelenik meg a lámpák vonalában, a sok fa és természetes kőhatású csempe használatában, melyek kellemes elegyet alkotnak a minden egyes helyiségbe becsempészett modern, geometrikus formákkal. 

A tervezés során alaprajzi módosítások is történtek, melynek során egy fürdőszoba megszüntetésre került, ezáltal mind a hálószoba, mind a gyerekszoba nagyobb alapterületű lett. A harmadik szoba dolgozószoba funkciót kapott, melynek átalakítása jelenleg folyamatban van. A tágasabbá vált előszobában egy nagyméretű, ülőpaddal kiegészített beépített szekrény került kialakításra. Az alap hangulatot már itt megalapozzák a minőségi anyagok és bútorok. A nappaliba lépve a baloldali teljes falat beborító furnér falburkolat vonja magára a figyelmet; a falba integrált vertikális bioetanol kandallóval és az alá tervezett, a fal szinte teljes szélességében végigfutó, sok, rejtett tárolóval rendelkező médiaszekrénnyel.  

A radiátorokat a fal mentén radiátortakarók rejtik, melyek a radiátorok közötti részen nyitható tárolók és polcfelületek is egyben. A kényelmes bársonyszékekkel körülvett étkezőasztal a konyha közelében helyezkedik el. A konyha szeparáltan, de a kis reggeliző félsziget révén mégis a nappali élettérrel összekapcsolva funkcionál. Visszafogott elegancia, egyszerű vonalak jellemzők rá, így továbbra is a tér fókuszában a grandiózus falburkolat áll, amely aprólékos asztalosmunka eredménye. A fürdőszobába szintén meleg barna furnérozott bútorok kerültek játékos geometriájú természetes kőhatású csempékkel elegyítve. A sok szögletes formát a mosdók és a tükrök finom íve lágyítja. A hálószobában is kellemes földszínek uralkodnak, bensőséges hangulatot teremtve az itt élők részére. Az ágy mögötti teljes falszakaszt beborító lélegző műbőr falburkolat szatén csillogása pedig nemcsak a szemnek, de a tapintásnak is különleges élményt ad.

Fotók: Tamási Viktória

HG Home logo

HGHome - Halász Gabriella lakberendező

www.hghome.hu

Telefon: +36 20 466 8203

Halász Gabriella lakberendező - HG Home
Halász Gabriella lakberendező