Gabriella így emlékszik vissza a tervezés a közös munka izgalmas és kihívásokkal teli fázisaira:

„Ügyfeleim előrelátóan és megfontoltan már akkor megkerestek, amikor a lakásuk még csak terv szintjén létezett. Ezt tartom a legideálisabb helyzetnek, hiszen ebben a fázisban még szinte korlátlan lehetőség van arra, hogy az építtetővel együttműködve, az eredeti alaprajz módosításával az otthont leginkább a lakók egyedi igényeire lehessen szabni.

Közös egyeztetést követően került sor a helyiségek újragondolására; falakat mozgattunk, újraszerveztük a tereket. Az eredetileg is 3 szobásra tervezett lakás koncepciója megmaradt, de a konyhának jóval nagyobb helyet biztosítottunk. A fő fürdőszobát is megnagyobbítottuk, kialakítottunk egy önálló vendég wc-t és egy háztartási helyiség is betervezésre került.

A HGHome-nál a tervezési folyamat minden esetben egy kérdőív kitöltésével kezdődik. Ez egyrészt segít az ügyfeleimnek közös nevezőre jutni a különböző stílusok, hangulatok, színek, szokások átbeszélésével. Másrészt a kitöltött kérdőív a tervezés alapdokumentumaként funkcionál.

Megbízóim egy otthonos, modern, tengerparti (seaside, coastal) alaphangulat megteremtését kérték. A stílus meghatározta a színvilágot, a felhasználandó anyagok körét. Ezért került a terekbe sok fehér, világos bézs szín, fa és légies kék. A modern seaside hangulat kialakításához a lehetőségekhez képest egy tágas nappali-, konyha-, étkezőteret hoztunk létre. A nappali kiemelt eleme az egyik oldalon egy jellegzetesen tengerparti deszkaburkolat modern, stilizált változata, hangulati ledvilágítással. 

A másik oldalon pedig a padlóburkolatot vittük tovább a falra, mely extra melegséget ad és szépen kiemeli az elé helyezett fehér bútorokat. A konyhában a fényes fehér szekrények közé valódi bambuszból készült tapéta került kékes, világosbarna árnyalatban. Ugyanez a bambusztapéta került a hálószoba TV mögötti falára is. A fürdőszobában a légies kék falakat sok fényes felület teszi könnyedebbé. Ezt a stílust, illetve stíluskombinációt ritkán kérik az ügyfelek, pedig ez egy nagyon hangulatos téma így örömmel láttam neki a tervezésnek.

Nagyon szép, harmonikus színkombinációt jelent a fehér, bézs, kék, barna megfelelő arányú elegye, mellyel tágas, légies, megnyugtató és könnyed atmoszféra alakítható ki. A legnagyobb kihívást a hagyományos, jellemzően rusztikus elemeket (pl. uszadékfát, köteleket, természetes vásznakat, szizált) alkalmazó tengerparti stílus modernizálása jelentette. Örömteli feladat volt kitalálni a rusztikus elemek modern adaptációját és közben megteremteni egy csipetnyi seaside hangulatot. "

Fotók: Tamási Viktória

Újépítésű budapesti lakás HGHome lakberendezés

Légies és megnyugtató hangulat a 30 m2-en kialakított konyha-étkező nappaliban, az extra hangulatról a helyi megvilágítást adó fények gondoskodnak

Tengerparti színek

Nappali, konyha és étkező egyben

Ugyanaz a fal este

Festett deszka hatású falburkolat

Modern konyha side by side hűtővel

Ebben a konyhában mindennek jutott hely, még a hatalmas side by side hűtőnek is, mégsem uralkodó a térben

Nagyobbítható étkezőasztal

Vízparti hangulatú hálószoba

Franciaágy kék ágytakaróval

Tv a falon a hálóban

Gyerekszoba lakberendezés majom figurákkal

Fehér pelenkázóasztal

Kiságy a babaszobában

A gyerekszobában időtálló fehér bútorok kerültek, a tapéta mintázata sem túlzottan babaszobás. Az idő előrehaladtával elegendő lesz egy nagyobb ágyat beszerezni és csak a dekorelemeken változtatni. 

Tárolószekrény a fürdőszobában

Világoskék falszín a fürdőben

Világoskék falszín a fürdő mennyezetén

 

HG Home logo

HGHome - Halász Gabriella lakberendező

www.hghome.hu

Telefon: +36 20 466 8203

Halász Gabriella lakberendező - HG Home
Halász Gabriella lakberendező