A jelenlegi megbízók egy gyermekükkel nagyobb lakásba költöztek, ahol mindhármuknak megvan a maga privát élettere. Ahol el tudnak különülni, de ugyanakkor van egy nagy közösségi tér is, melyben együtt tud lenni az egész család. Itt van lehetőség a családtagok és a barátok fogadására is. Végül egy világos, tágas, lakóparki lakásra esett a választásuk, melyet helyenként rusztikus és modern lakberendezési elemekkel gondoltak otthonossá tenni. Ahogy ez gyakran lenni szokott, ennél a lakásnál is alkalmazkodni kellett már meglévő designelemekhez. A teljes konyhabútorhoz, a nyílászárókhoz és a laminált padlóburkolathoz.

Az elképzelt koncepcióba a meglévő bútorok nem illettek bele, így a látványtervek elkészítése mellett Zsófia egyik legfontosabb feladata az új bútorok megtervezése volt. A nagyobb, pakolós tárolószekrények robusztusságát oldják a modern vonalvezetésű polcok, melyek mögött hangulatvilágítással kiegészülő kőburkolatok viszik tovább a rusztikus hatást. A tömör fából készült egyedi bútorok és a tört felületű kőburkolat inspirálta a mennyezeten a hosszában futó gerendák megjelenését, ami a tulajdonosok egyik kedvenc látványeleme lett.

A lakás minden helyiségben találunk 1-1 érdekes részletet, ami megragadja a figyelmünket. Ilyen a nappali római travertin kőburkolata, melyen minden napszakban másképp csillan meg a fény. A home office-ként is funkcionáló  „fiús” szobában a klinker téglák stílusát idéző falburkolat, valamint a női hálószoba színes faburkolata, ami minden nap barátságos hangulatot áraszt a pihenni vágyóknak. Az itt-ott előbukkanó csipetnyi vintage hangulatot árasztó színes és játékos dekorációs elemek a tulajdonosok melegszívű természetéről árulkodnak, mely az egész lakás alaphangulatát meghatározza.

Fotó: Oravecz István

Szalárdi Zsófia lakberendező

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Természetes Kövek Háza bemutatóterem

+36 20 949 3979

Weboldalam: www.lamaison.hu

Szalárdi zsófia lakberendező
Szalárdi Zsófia lakberendező