Folytatjuk előző részben már bemutatott luxusvilla gyönyörű terveinek bemutatását, most a földszinti helyiségeken haladunk végig. A korábban megjelent cikkben a legfelső emelet járható be szintén new art deco stílusban. 

New art deco lakberendezés

Előszoba berendezés luxus

A földszint kialakításkor a következőkre kellett figyelni: "A ház főbejáratán megérkezve egy reprezentatív lépcsőház fogad minket, melyet könnyed hatású burkolatokkal, a már meglévő térrészekhez igazítva öltöztettem fel. A meleg bronzos árnyalatok, az arany és puha anyagok használata ezen a szinten is folytatódik.

Itt a mennyezeti hatalmas kristálylámpa képviseli a nagyvonalú eleganciát. A már elkészült nagyméretű előszobai gardróbszekrényt megrendelői kérésre, a felülettel síkba illeszkedő arany dekorációs sávokkal egészítettem ki, így tökéletesen illeszkedik az elegáns környezetbe. Az előtérben találunk még egy exkluzív nagyméretű bársonykeretes, led világítással ellátott tükröt és egy szintén bársony extravagáns puffot. A meglévő rozsdamentes lift is új, exkluzív burkolatokkal büszkélkedhet. A mennyezeten két szintén meglévő felülvilágító fehér oldalfalaihoz faburkolatot terveztem. 

Előszoba mennyezeti világítása

A konyha irányába haladva egy térbe állított pengefal választja el a lépcsőházi teret a konyhától. Ez a falfelület is teljes egészében látványos burkolatot kapott, hiszen ezekben a terekben mindent a burkolatok öltöztetnek. 

Luxus konyhabútor bronz és barna színnel

Minimál luxus konyhabútor Dóró Judit

A konyha irányából látható fal többfunkcióssá válik. Itt kapott helyet a süllyesztett tv, egy üveg bárszekrény és a borhűtő is, melyek harmonikus burkolat és anyagtársításokkal jelennek meg a térben. A meglévő hófehér konyha is új színt kapott a meglévő hófehér korian pulttal összhangban úgy hogy az összkép egy igazán otthonos és kellemes lett. A kristálycsillárok és az arany gipszkarton peremburkolatok a mennyezeti rész elegáns képviselői. A konyhát az étkezőtől egy rejtett sínes egyedi design tolóajtó választhatja el egymástól. Mintázata megegyezik a konyhai majd a nappaliban fellelhető hasonló üvegajtóéval.

A nappali különleges színfoltja a háznak. Az egyedi álmennyezeti betétek már önmagukban is rendkívül látványosak. Merész anyaghasználat: a textilbőr, a stukkófestés, a fa és a bronztükör is jól tükrözi az exkluzivitást, mely a sokféle világítási típusok játékában és egy impozáns csillárban csúcsosodik ki. Ez a komplex elem éppen annyira hangsúlyos melyet a tér még visel. Ezzel összhangban jelenik meg a design  tv-fal, az oldalsó polcos elemmel a biokandallóval. A nappaliban a márkás luxusbútorok elhelyezése elegánsan követi le a kör alakú struktúrát. A puha bársonyos és barnás, bronzos anyagok használatával még otthonosabb és elegánsabb lett a terünk. Az áttört szerkezetű lerakóasztalok szintén illeszkednek az üvegajtók növénymotívumaival. A tér részletgazdag, ugyanakkor nagyon modern és otthonos lett, praktikus térkihasználással. Az ablakhoz közeli üvegajtó mögött található a női dolgozószoba. Melyet úgy terveztem hogy amennyiben a falba tolható üvegajtó nyitva van akkor a nappali részéve váljon.

Biokandallós luxus nappali

Íves nappali bútor fehér kanapéi

Budai luxusvilla nappalija

Kerek mennyezet

Az étkezőben folytatódik a konyhabútor anyaghasználata az akváriumszekrényen és a térelválasztó polcon is. Az étkező szett egy nagyon elegáns, márkás bútorokból álló könnyed és modern megjelenésű köszönhetően a fölötte lévő exkluzív üvegcsillárnak. A kellemes ledvilágítások itt is szépen kiemelik a tér szépségét.

Modern art deco étkező

A nappali szerves egységet alkot a hozzá kapcsolódó üvegszerkezetű télikerttel is. A négy évszakos helyiség különlegessége, hogy összekapcsolja a belső tereket a természettel, mindezt könnyeden és , szellősen. Bronzosan tükröződő álmennyezeti motívuma megjelenik az elegáns led világítással ellátott függöny felső takaróeleménél is. A télikertben is folytatódik a magas minőségű bútorok harmonikus használata. Az otthon érzést itt is a ház többi részéhez hasonlóan a kellemes barnás árnyalatok biztosítják.

Luxus télikert berendezés

Art deco stílusú télikert

A dolgozószobát úgy kellett kialakítani, hogy az rendszeres ügyfélfogadásra is alkalmas legyen. Kis méretéből adódóan a tárolási funkciókat a falak mentén helyeztem el, így maradt hely bőven egy térbe állított íróasztalnak és két vendégfotelnek is. A bútorok és a lámpatestek itt is - mint a ház minden egyes emeletén - felső kategóriás márkás termékek.  

Vendégfogadásra alkalmas dolgozószoba

Különleges falburkolat a dolgozószobában

A meglehetősen tágas földszinten még két funkció található egy vendégfürdőszoba és egy vendégszoba. A kisméretű fürdőszobában a zuhanyzó és fal és a padló hidegburkolatai az épület eredeti állapotában is megtalálhatók, így a többi változat ehhez igazodik. Különleges a beépített mosdószekrények designja, mert egy elegáns dekorsáv fut végig a bútorfronton. A piszoár egy elegáns bronzüveg mögé került biztosítva az intimitást. A teljes magasságú tükrök növelik a térhatást.

zuhanyzó arany színű burkolattal

Modern fürdőszoba piszoárral luxus

Végül a pompás vendégszobát mutatom be, mely elegánsan olvad be a ház stílusába. A világos és otthonosságot kölcsönző meleg árnyalatok tovább folytatódnak, kiegészülve a víz kékes árnyalatával. Az ágy királynői pompája valamint a kristálycsillár a helyiség központi elemei.

Tv fal a hálószobában

Bézs hálószoba barna ajtókkal

Luxus hálószoba art deco hangulatú falpanellel

A szépítkezős rész diszkréten igazodik a hatalmas ruhásszekrényhez, egyben mozgalmassá is teszi azt. A szimmetria a tvfal esetében és a dolgozósaroknál is fellelhető, ami egy bronztükrös elegáns nyitott polcban nyilvánul meg. A hangulatért felelős ledvilágítások játéka a ház minden szintjén felelhetők, ezáltal különböző effektekkel öltöztetik a házat a különböző napszakokban.

DD Interior Belsőépítészeti Stúdió

DD Interior logo

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit Belsőépítész

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign
A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Stúdió tulajdonát képezik!