A DD Interior Stúdió tulajdonosa, Dóró Judit mutatja be a tervezés részleteit: 

"A ház és a belső terek is a modern stílust képviselik, így a tervek is ennek megfelelően készültek el modern art deco felfogásban. Alapvető igény volt a pompásan elegáns, luxus hatás megjelenítése, a meleg tónusok a barnás és arany színek, illetve puha otthonosságot kölcsönző anyagok használata. Az egy évig tartó tervezéssel szintenként haladtunk, ezért most az eddig elkészült emeleti rész kerül  bemutatásra. Adottság volt a galérián megjelenő fafurnéros falburkolat, ami egyben a belső ajtók és a rejtett szekrényajtók burkolata is volt egyben. Minden színárnyalatot, burkolatot ehhez igazítva választottam ki és terveztem egymással összhangban.

Lépcső üvegkorláttal

Lépcsőforduló díszburkolata

Különleges falburkolatok

A galéria orsótéri falán egy rusztikus palaburkolat volt, mely a megrendelő által kívánt stílushoz nem passzolt. Ezért kérésre ezt egy elegáns bézs onyx hatású, magasfényű burkolatra cseréltük le, modern fugaosztásokkal. Az orsótéri falak rövid oldalait sávosan burkolt bronztükör elemekkel láttam el, amely a házban több helyen is megjelenik majd, mint visszatérő stíluselem.

Vitrines szekrények a lépcsőfordulóban

A galéria már meglévő üvegkorlátja egy kecses arany burkolatot kapott. Az emeletre érkezve egy extravagáns, stílusos 3D hatású falburkolat és led hangulatvilágítással ellátott fémes falidekor fogad minket. A mennyezeten körbefutó gipszkarton párkányt is felöltöztettem egy szintén arany fémburkolattal, keretezve és kiemelve ezt a kontúrvonalat. Ennek köszönhetően a fehér mennyezet is kapott egyfajta játékosságot. A meglévő fa parkettát ötvöztem egy elegáns bronz greslappal és arany sávokkal keretszerűen, mely szintén szép és elegáns kiemelése az egyébként háttérben meghúzódó lépcsőtérnek.

A szobaajtó két oldalán lévő nyitott polcos elemek is új designt kaptak, hogy szerves részei lehessenek a térnek. A meglévő rozsdamentes acélburkolatos lift is új arculatot kapott: bronzos csillogású, arany hatású anyagok ötvözésével. Egy különleges és elegáns art deco hatású designminta jelenik meg a kettényíló liftajtón. A kristálylámpák ezt a látványt egészítik ki pazar csillogásukkal. A szülői lakosztályban folytatóik az eddigi nagyvonalú anyaghasználat és az eleganciát sugalló anyagok jelenléte. A tér királynője, a modern tükörburkolatos baldachinos, ledekkel megvilágított ágy. Melynek különlegessége még a hátfalán egy aranybetétekkel ellátott kárpitozott rész, melyet szintén led fényekel emeltem ki.

Hálószoba modern art deco stílusban

Pazar elegancia és design lámpák

Keretes fraciaágy

A tükörburkolatos, bőrrel bevont szekrényfrontos gardróbszekrény designban szervesen igazodik és egységet alkot a szoba többi elemével. Az onyx falburkolat itt is megjelenik több helyen, viszont a komód fölötti designtükör mögött főként kiemelő szerepe van.

Különleges üvegajtós gardróbszekrény

A konzolosan lebegő tv-fal extravagáns kőbe mart arany geometrikus mintázata, mint egy visszatérő motívumként jelenik majd meg a ház több pontján. Csakúgy, mint az üvegajtókon lévő arany ornamentika is. A helyiség különlegessége az ágy két oldalán megjelenő növénymotívumos üvegfelület egyben az ágyfejvég mögé tolható ajtók is. A kristálycsillárok itt is az extravagáns és elegáns kivitelben kerültek kiválasztásra. A hálórészhez szervesen egységben kapcsolódó gardrób és fürdőszoba helyiség által válik ez a szekció luxus lakosztállyá. A keskeny gardróbhelyiséget világos színek és áttetsző, tükröződő felületekkel, és led - világításokkal tettem tágassá. A fémes anyagokat puha textilekkel ellensúlyoztam.

A fürdő helyiség intimitását itt is a kevésbé belátható üvegajtók biztosítják. Méreténél fogva ezt a helyiséget inkább szobaszerűnek , mint fürdő helyiségnek képzeltem el. A három hidegburkolat itt adottság volt a többi stílusmeghatározó burkolatokat ehhez harmonizáltam, mint például a kád fölötti Sicis üvegmozaikot, mely mint egy kép jelenik meg a királynői színvonalú aranyburkolatos fürdőkád fölött. Az ovális kádat még  jobban kiemeltem a térből egy nívós onyx burkolattal ellátott dobogóval. A meglévő zuhanykabin üvegén is megjelenik az art deco-s minta, illetve a színezett bronzüveg.

Luxus lakberendezés arany színű sarokkáddal

Üvegfalú zuhanyzó a harmadik fürdőben

Luxus fürdőszoba arany színekkel

A helyiség másik ékköve a nagyvonalú mosdószekrény és környezete. A mosdószekrényt két oldalról függesztett lámpák emelik térbe és fogják közre a különleges megjelenésű tükrös szekrényt. Ennek a bútornak a kerete az ismétlődő geometrikus minta, itt átvilágított kivitelben. Az alapvetően világos és semleges hidegburkolatokat stílusossá tettem a barnás, bronzos és arany árnyalatokkal, csillogásokkal , ezek játékával. A kiegészítő világításoknak ebben a helyiségben is fontos szerepük van, csakúgy mint az eddigi tereknél voltak. A félkör alakú függesztett kristályos lámpatestek jól illeszkednek ebbe a környezetbe.

Az emeleti részben a gyerek- lakosztály kapott még helyet, mely több helyiségből áll szintén. Egyik irányban a gyerekhálószoba-fürdőszoba- nappali-télikert, másik irányban pedig a gardrób rész helyezkedik el.

Második fürdőszoba az emeleten

Nagy tükrös luxus fürdőszoba fali wc-vel

Az elegancia koncepciója itt is tovább folytatódik egy tinilányhoz illő módon. Színekben a púder, fehér, arany kevés bronzzal és kristályokkal kombinálva. A hálószoba nem túl nagy ezért helykihasználás szempontjából nagy odafigyelést igényelt. Fontos volt a sok tárolóegység kialakítása a zsúfoltság hatása nélkül. Szükség volt egy beszélgetős sarokra és egy nagyobb, alkotásra és tanulásra is alkalmas íróasztal traktus kialakítására. Az alvókuckó extra átvilágított különleges onyx burkolata stíluseleme lett a lányka szekciónak, minden más helyiségben is megjelenik motívumként. Az ide jól illő, modern kristálycsillár itt is lezáróelem.

Elegáns vendégszoba íróasztallal

Egyedi tervezésű bútorok

Egyedi kárpitozott pihenősarok

A hálórészből a fürdőbe egy bronztükrös kapuzat vezet át. A gyerek fürdőszobában szintén adott volt néhány hidegburkolat, melyet a már kialakított hangulatú további púderes és bronzos burkolatokkal egészítettem ki. A tágas de keskeny fürdőben fontos volt a világos színek használata. Fő elem a mosdóbútort keretező teljes magasságú ledes tükör és az ezt keretező átvilágított onyx burkolat.

A tárolóbútorok itt is elegánsan térbe simulva kerülnek majd kialakításra. Itt is a szobaszerű megjelenítés volt a fő szempont, melyet a színes kristálycsillár és a függönyözés is hangsúlyoz. A fürdőkád hajlított burkolatában is megjelenik több helyen az arany dekoratív eleganciája. A kádburkolat és a mosdószekrény tagolásai pedig az art deco jelleget erősítik.

A gyereknappali a hálószobához csatlakozik, mely egy kétfunkciós helyiség lett. Nyitható üvegfelületei által egybenyitható a terasszal. Egy nappali a természetben. Itt kapott helyet a biokandallós tv-fal, egy társalgókuckó és egy áttetsző függőfotel is. A nem túl nagy helyiséget világos anyagokkal, és áttetsző felületekkel tettem frissé, üdévé, tágassá. Ezt egy természetet idéző designtapétával, felhőszerű csillárral, csillagokat idéző mennyezeti ledvilágítással, és növénymotívumos dekorelemekkel hangsúlyoztam.

Lounge pihenő pálmafa mintás tapétával

Függőfotel és design lámpák

Fehér kanapé és dohányzóasztal

A tinigardrób különállóan helyezkedik el a gyerekrésztől. A többfunkciós helyiségben kapott helyet a zongora is. A helyiség központi része a nívós megjelenésű körpuff kristálycsillárral. E körül helyezkednek el a különféle funkciók, a tv-fal, a fésülködős egység és a zárt ruhatároló és nyitott tárolós egységek.

Női szalon lakberendezés

Női szalon zongorával

Gardróbszoba luxus csillárral

Amíg a tiniszekció hercegnője készül addig barátnői is el tudják magukat foglalni. A tv-fal nappaliszerűen jelenik meg az art decos világítómotívummal. A zárható szekrények egyes ajtajai bársonnyal kárpitozottak, csakúgy mint a fésülködős rész fiókja és falburkolata. A szépítkezős egységet a bronzkeretezésű ledes tükör keretezi. A hangulatfényeknek itt is kiemelő szerepük van. A design bútorfoganytúk, ajtókilincsek kiválasztása is fontos volt, hogy az anyaghasználattal, kialakított stílussal összhangban legyenek. A legapróbb részletek megtervezése által jött létre ez a nem mindennapi, villaépülethez méltó emelkedett hangulatú mégis otthonos és elegáns miliő."

DD Interior Belsőépítészeti Stúdió

DD Interior logo

 Dóró Judit - Belsőépítész, lakberendező

   www.dorolakberendezes.hu

Telefon: +36 30 255-2479

Dóró Judit Belsőépítész

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit - Render képek készítése: Dotdesign
A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Stúdió tulajdonát képezik!