A KrisztaArt tulajdonosa mesél a nem hétköznapi megrendelés részleteiről:

"Hatalmas mérföldkő az életemben, hogy ismét külföldre tervezhettem. Nem is akárhova, hanem az Egyesült Államokba, Floridába. Már tavaly jelezték kedves barátaim, hogy szeretnének velem dolgozni, így izgatottan vártam az építészeti terveket. Történtek kisebb-nagyobb változtatások az alaprajzon mire kialakult a végleges verzió. Érdekesség, hogy az amerikai építésznek, elsősorban európai stílusban kellett a házat terveznie, amiben segítéségre voltak a tulajdonosok is határozott elképzelésekkel a végleges tereket illetően. 

Engem ez év tavaszán kerestek meg a végleges rajzokkal, így indulhatott a munka. Rengeteg egyeztetéssel indult a közös munka. Amerikai méretekkel kellett dolgoznom, nagyon sokat osztottam, szoroztam, mértékegységeket váltottam, mire végül kialakult a végleges tér. A ház két utcával az óceán partjától fog megépülni, csendes, szép, zöldövezetben. A tulajdonosokkal elsősorban skypon, írásban és egyszer személyesen itt Magyarországon egyeztettünk. Minden fontos dolgot a belső tér rendezésről megbeszéltünk. A műszaki egységek és a szaniterek amerikai szabvány szerint lettek betervezve, minden más európai szabvány. Első körben a ház nappali-étkező-konyha-lépcsőtér és az emeleti fürdőszoba terveit kellett elkészítenem, ami összesen 66 m2-nyi terület. 

A majd 2 hónapos munkafolyamat eredménye egy elegáns, világos, hangulatos enteriőr lett, színes anyaghasználattal, különleges burkolatokkal fűszerezve. Ügyfeleim szeretik a világos, letisztult  egyszerűbb élettereket, semmi extrém dolgot nem kértek tőlem. Szeretnek főzni, imádják Mexikót konyhát így a kaktusz fontos dekorációs elemet tölt be. Amerikában nem szokás külön étkezőt kialakítani, a pultnál történik az étkezés, így a háziasszony is részese marad a társalgásnak. Egyik gyöngyszeme a háznak az emeleti fürdőszoba, ez a burkolat volt az ügyfeleim kedvenc burkolata, így nem is volt kérdéses, hogy mit tervezek be. Szerencsére tervezői szabadságot kaptam tőlük, nagyon sokat segítettek nekem a megfelelő amerikai termékek keresésében, hiszen olyan termékpalettát kellett összeválogatnom, ami be is lesz építve a házba. A munka elkezdődött, a telek tisztítása, fa mentesítése zajlik jelenleg. Remélem hamarosan személyesen is meglátogathatom az általam tervezett házat."

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina mester lakberendező