„Első pillantásra beleszerettünk Feszl Frigyes, a Pesti Vigadó alkotója által tervezett 1889-es építésű, romantikus verandákkal díszített társasházba, azon belül pedig a 80 m2-es felújítandó, nagyteraszos lakásba. Különleges kihívás volt saját otthont tervezni, ugyanis a maximalista műszaki- és design elvárások szakmai ártalomként lassították a megvalósítás folyamatát. Mind műszakilag mind esztétikailag az elérhető legjobb minőség és a személyre szabott funkcionalitás biztosítása volt a cél, így a félévesre tervezett felújítás a duplájára nőtt. A falak áthelyezésével, fűtés- és nyílászáró cserével számoltunk, de csak a kőművesmunkák megkezdése után derült ki, hogy a falak nedvesek, így, ha tartós megoldást akarunk, injektálásra, vakolatcserére és a teljes villamoshálózat felújításra is szükség lesz. 

Az eredetileg 3 szoba+ konyha és 1 fürdőszobás lakásból válaszfalak mozgatásával született meg a tágas, amerikai konyhás nappali, három kisebb szoba helyiséggel, két új vizesblokkal, okosotthon vezérléssel. Ez a kialakítás tökéletesen kiszolgálja a home-office orientált életstílusunkat, és szem előtt tartja a négylábú kedvenceink igényeit is. Az alapvetően modern és letisztult lakást a nagypolgári idők előtt tisztelgő, restaurált, eredeti fa ablakkáva borítások, kazettás belső ajtók, kézműves kerámiakapcsolók és lámpabúrák, valamint a klasszikus halszálka parketta ékesíti. A monokróm, angol stílusú vizesblokkokat pedig a lakószobák skandináv bútorai és színes lakástextíliák ellensúlyozzák.

Figyelemre méltó design megoldás a feszített fehér kötélkorlát és a ledes hangulatvilágítással ellátott hangszigetelő faburkolat is a burkolt beltéri ajtóval, valamint a speciális zsanérral egyedileg kialakított macskaajtó sarok a tapétaajtón, amely átjárást biztosít a kiskedvenceinknek a gépészeti helyiségbe. A kültéri nyílászárók a legkorszerűbb energetikájú elvárásoknak megfelelő profilokból, vasalatokkal és üvegezéssel készültek, az árnyékolásról elektromos működtetésű redőnyök gondoskodnak.” Tervező: AtelierR Design Studio.

Gil-Trade Kft. 

1032 Budapest, Bécsi út 195.

Mobil: +36703975572
Tel.: +3614530448

Web: www.gil-trade.hu 

Kövesse Facebook oldalunkat!

Kövesse Instagram oldalunkat!

Gil ajtó logó