A tervezőtől megtudjuk a munkával kapcsolatos legérdekesebb részleteket:
"A munka az év elején kezdődött Bács-Kiskun vármegyében. Az építész részéről az alap koncepciója volt meg a családi ház tervének. A belső terek felosztását, elrendezését a tulajdonosokkal alakították ki, majd ennek a finomítása, bútorozáshoz való igazítása már az én feladatom volt. Különlegessége ennek a projektnek, hogy egy társszakmában dolgozó házaspárnak kellett terveznem, ami nem kis kihívás volt, hiszen mindenkinek meg volt a maga ízlésvilága, tapasztalata, de az egyeztetéseknek, véleménycseréknek köszönhetően a legoptimálisabb otthont alkottuk meg közösen. 

Első körben a nappali, étkező, konyha, előszoba, folyosó részt kellett megterveznem, ami a legtöbb feladatot adta. Kérésük volt, hogy a nagy belmagasságot lehetőleg hagyjam meg ahol csak tudom, de a bútorozás és a lámpák megfelelő elhelyezése nem engedte mindenhol. Így olyan belsőépítészeti megoldást kellett találnom, hogy a térérzet is megmaradjon, de a műszaki feltételeknek is megfeleljen.  

A helyiségek méretének tekintetében a nappali-konyha-étkező egy légtérben közel 78 m2, az előszoba és a folyosó 21 m2. Ezeket a helyiségeket egyben kellett kezelnem dizájn szempontjából a harmónia és a magas minőségű anyaghasználat elsődleges szempont volt a tulajdonosoknak. További különlegessége a projektnek, hogy a födém áttörést nekem kellett megterveznem, igazodva az építészeti, statikai  elemekhez. Ezt a nem mindennapi kihívást  egy nagyobb méretű áttöréssel de megoldottam, ahol bevilágító ablak segíti a megfelelő fény bejutását a konyhai terültre. 

A szobába bársonyos anyagok kerültek a bútorokra, hangulatos miliőt teremtve az egész térben. Modern, nyitott koncepció volt a tervezési tematikám, ahol a terek közötti harmóniát megfelelően kívántam bemutatni, anyag és anyag közötti egyensúllyal. Az étkezőben elegáns, fényes, sötét felületű asztal található, amit puha, bézs tónusú étkezőszékek vesznek körül. A ház több részében elhelyezett modern, arany díszítésű lámpák egy csipetnyi luxust adnak, és fókuszált világítást biztosítanak. 

A tervezés két részletben zajlott, másodikban a mester hálót , hozzá tartozó gardróbot és két fürdőszobát kellett megalkotnom. A hálószoba 20 m2, a gardróbszoba 8, a fürdőszobák pedig 9 m2-esek. Koncepcióm lényege itt is tükrözi a ház többi részében kialakított magas minőségű dizájnt. Az otthonosság és a praktikum megteremtése elengedhetetlen számomra, így a bársonyos anyaghasználat és a meleg barna színek itt is megjelentek. A fürdőszobákba ugyan azt a burkolatot vittem be amit a ház alap lapjainak terveztem. Díszítő burkolatokat pedig egy-egy jól látható főfalon helyeztem el, hogy belépve a "HŰHA " érzés meglegyen.

Nagy figyelmet fordítok a személyre szabott tervezésre, ahol a munkáim a megrendelő életviteléhez tökéletesen igazodik, ahol az esztétikai élmény és a mindennapi használhatóság harmonikusan egyesül."

KrisztaArt
www.krisztaart.hu

Telefon: +36 20 978-22-95

Irodánk címe: 6400 Kiskunhalas Székely u. 5.

Szilágyiné Szabó Krisztina lakberendező - KrisztaArt Kiskunhalas

Szilágyiné Szabó Krisztina mester lakberendező