A KODO belsőépítészeti stúdió megrendelője határozott elképzelésekkel állt elő. A lakásnak minden részletében férfiasnak és dinamikusnak kell lennie, ami teljes egészében kifejezi a tulajdonos egyéniségét. A koncepciót sötét színek használatával akarta elérni, ami eleganciát és modern megjelenést sugároz. 

Férfias lakberendezés félszigetes konyha

A kérésnek megfelelően a színpaletta első helyén három szín, a fekete, a sötétbarna és az antrcitszürke álltak. Azonban ezekkel a színekkel is érdemes mértéktatóan bánni, hiszen a komor összhatás elkerülése a cél. A sok sötét felület alkalmazásáál a világítás helyes kialakítása rendkívól fontos tényező. 

Sötétbarna dekorfallal

A konyhával és az étkezővel közös térben lévő nappaliban a médiafal és a kaapé is sötétbarna, éppen ezért a natúr padló és a sárga fotel, pléd színei frissítőleg hatnak a térben. 

Sárga és szürke fotel az étkezőben

A konyhának egy része fehér, itt a félsziget kapott teljesen sötétbarna borítást. Az étkező feletti lámpa bőséges fényt ad a barátokkal történő közös vacsorákhoz. 

Sötétarna előszobafal

Érdekes látványelem a fényes felületű bejárati ajtó, ami finoman türközi vissza a rá eső fényt. A kanapé meletti tárolóelem együttes a tervezők egyedi ötlete alapján készült. 

Vörösréz fémkeretes dohányzóasztal

Egy szép látványelem még a térben a vörösréz keretes dohányzóasztal, amire fekete csiszolt kőlap került. 

Előszoba fekete bútorral

A bejárat előtti közlekedőben egy beépített szekrény is található. A beltéri ajtók színe természetesen csak sötét színű lehetett. 

Bárszék a reggelizőpultnál

A konyha minimál megjelenésű és megfeleő méretű egy 45 m2-es lakás adottságaihoz. Ebben az esetben a félszogetes kialakítás volt a jobb megoldás a közlekedő tér optimális kialakítása miatt is. 

Hatszögletű konyhai falicsempe

Antracitszürke férfias hálószoba

A hálószobában nem csak elsötétítés miatt ilyen sejtelmes minden. Ez a tapéta rendkívül elegáns, igazán férfias stílusú és karakteres. A vörösréz szín itt egy lerakóasztal vagy éppen éjjeliszekrény formájában tér vissza. A zöld csőrű bagoly egy megmosolyogtató részlet, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Stílusos férfias tapéta

Dolgozósarok a hálószobában

Mint ahogy mostanában egyre gyakrabban látjuk, dolgozósarkot hálószobában alakítanak ki. Az biztos, hogy akkor lesz hatékonyabb a munka, és akkor lesz jobb a közérzetünk, ha elpakoltuk az ágyneműt, illetve alaposan kiszellőztettük a szobát. Hisszük, hogy van olyan legénylakás, ahol ez így is van :) 

Fürdőszoba barna dekorlapokal natúr színű csempe

Jöhet még egy sötét tónusú legénylakás? Nézd meg a KrisztaArt látványterveit, amit egy nyíregyházi lakóparkba költöző fiatalember számára készített.