A pastina szó az Olaszországban széles körben használt burkolatok kőszemcse mintájára utal, amiket az 50-es és 60-as években előszeretettel alkalmaztak a padló burkolásánál. Innen is ered a projekt neve, ahol a lakás minden részletét teljesen megújították. Az RM Architecture tervezői most a lakásban a Forbo cég egy teljesen környezetbarát alapú linóleumával váltották ki az egykori elhasznált burkolatot. Ez egy új megjelenési formája a szemcse mintának, amit a 90-es évek ikonikus termékeivel kombináltak. A szögletes formákat ívesen vágott padlóval tették érdekessé és mozgalmassá. Ilyen a konyha és az étkező közötti tér és a hálószobában az ágy körüli területet ami a dolgozót választja el optikailag. 

Étkező minimál konyha olasz design

A nappali egy többfunkciós bútorelem köré épül, amely meghatározza fő funkcióit: könyvespolc, médiafal és gardrób. A színhasználat nem hétköznapi. Elsődleges célja, hogy ritmust adjon a környezetnek és fokozza a benne rejlő atmoszférát kiegészítve a műalkotások és a kortárs design ikonikus darabjait. A belső kertet is érdemes volt átalakítani, ide egy masszázsmedence és kültéri étkező került. A konyha szinte teljesen elrejtőzik. Az intenzív narancs felület és a fehér csaptelep is feledteti a konyha érzését. Az étkező is könnyed, nem nagyon marasztal, hiszen akik ezt a lakást kiveszek, rend szerint egész nap Róma utcáit járják és kevés időt töltenek a konyhában és az étkezőben. 

Rózsaszín falszín ötlet

Zöld gardróbszekrény

Egyedi zöld nappali szekrény

Nagyon ötletes, ahogyan a tervezők a szögletes formákkal és az ívekkel játszanak. A burkolatnak köszönhetően bármilyen ív könnyen kivágható, és amorf dohányzóasztalokkal is jól ki lehetett egészíteni ezt az ötletet. A formák sem szabályosak, önálló életet élnek, ezáltal mozgalmassá teszik a lakást. 

Hálószoba íróasztallal

Flos Snoopy asztali lámpa

Kőszemcse mintás linóleum Forbo

Íves narancssárga fejtámla

Kőszemcse mintás mosdópult, és faldekoráció

Masszázsmedence és kültéri étkező belső udvarban

HAY kerti székek

Bútorok és lakberendezési kiegészítők: 

Fekete asztali lámpa - FLOS Snoopy 
Dolgozószobai szék - Vitra Standard
Kerti lámpa - Davide Groppi TeTaTeT Flûte
Padlóburkolat - FORBO linóleum
Kerek üveg kávézóasztal - Miniforms SODA
Gömb asztali lámpa - Flos
Fali lámpa - Vitra
Étkezőszékek - Cassina 
Étkezőasztal - Vitra
Galamb figura - Vitra - L‘OISEAU
Kanapé - Edra - GRANDE SOFFICE
Zöld kerti székek - HAY

A lakás alaprajza

Tervezők: RM Architecture.