Maria Sokhatska neve már nem is meretlen előttünk, ugyanis egy korábbi munkájánál a királykék került a középpontba, ezzel a színnel varázsolta el megrendelőit. Az elsősorban Ukrajnában tevékenykedő tervezőnő most egy új lakás alaprajzát kapta meg a megrendelőktől. Tulajdonképpen nem is változtatott rajta sokat. A hálószoba ajtaját tette arrébb, így a hálóba is be lehetett tervezni egy nagyobb szekrényt és a fürdőszobai előtérbe is befért egy négyajtós gardrób. De nézzük meg kicsit részletesebben is! 

Kis lakás kialakítása

Ha kevés a falbontás, akkor kisebbek a költségek is. A tervező a lakberendezésnél az egyszerűségre, szellős elrendezésre és a későbbi átalakíthatóságra törekedett. A kevés bútor önmagában talán az üresség érzését keltette volna, de egy kis dekoráció és egy színséma alkalmazásával máris vidámabb lett ez a lakás. 

Kék konyhasziget korpusz

Meghatározó színek a világosszürke és a kéknek egy középerős árnyalata és a fekete, ami csak egy kiegészítő szín. A bejárat mellett azonnal megindul egy nagy szekrényelem, ami részben a strangot is elrejti. Az első fele előszobai szekrény, a második fele pedig maga a konyhaszekrény. Nincs színátmenet, egy nagy elem az egész, tökéletesen minimál megjelenéssel. 

Mini konyha berendezés kis szigettel

A kis konyhabútor egy barátságos kis szigettel bővült. Mivel a strang közel volt, nem akartak a tervezők szigetbe épített konyhai gépekkel bűvészkedni, ez ugyanis megemelte volna a költségeket. A nagy bútorelemet fekete betétek játéka teszi érdesebbé. A hűtőszekrény ajtaja szintén az egyik dekorlap mögött húzódik meg, így minden kéznél van az alapanyagok előkészítésénél. 

Konyha és gardrób egybeépítése

Fakeretes lámpa a konyhasziget felett

Itt látható a már említett térrész, ahol az ajtót odébb kellett tenni. Ennek köszönhetően így nagyobb és mélyebb szekrények fértek el, amik a megrendelők esetében a kívánságlista élén szerepelt. 

Gardróbszekrény a fürdőszoba előtt

A falnak támasztott, a helyiség kékjével készült festmény több helyre is kerülhet. Mivel fehér a háttere a kék falszakaszon jól mutatna. 

Kék falszín alkalmazása

A hálószoba egyedi könyvszekrényt kapott, ahol a dísztárgyak csecsebecsék is elférnek. 

Kék sötétítőfüggöny hálószoba lakberendezés

A fürdőszoba két játékos tervezői megoldást is tartogat, hiszen egy jó lakberendező és belsőépítész mindig elhelyez egy kis geget a saját munkáiban. Itt a mosdópult alakja igazodik a mosdó formájához, illetve tükrök kerültek egy pozitív sarok felületeire, így szinte teljesen eltüntetve azt. Kis lakásokban egyébként is jó ötlet a tükrökkel való trükközés. 

Fürdőszoba kis mosdóval

Fürdőszoba fehér fényes csempével

Sarkokra épített tükrökkel

Fotók: Max Vodianytskyi.