Bulgária fővárosában, Szófiában találjuk ezt a kis lakást, aminek a látványterveit és falnézeteit a Kraftekdesign készítette Stela Vitova lakberendező vezetésével. Mivel nagyobb büdzsé áll rendelkezésre a kivitelezési munkálatokhoz a bútorok és minden egyéb beszerzéséhez, a tervezők is jobban ki tudták bontakoztatni a fantáziájukat. 

A nappali, étkező és a konyha rendívül vonzó egységet alkot, amit számos meghatározó részletnek köszönhetünk. A kényelmes lounge kanapé mögé egy dekorfal került modern vonalakkal. Így a kanapé színe is jobban kiemelkedik, a légkondi beltéri egysége pedig jobban rejtőzködik. 

Étkező és egyedi tervezésű tálalószekrény

A konyhabútor egy látványos szekrényelemmel egészült ki, amit tálalószekrényként használhatunk. A polcok alat megbúvó led szalagok este is meghitt hanglatot teremthetnek a térben. A konyhai zónát egy burkolatváltással jelölték ki, a nappali tölgy színű padlója itt már egy könnyen tisztíthető kőmintás kőporcelán birkolatra vált, Ugyanez a kőminta alkotja a konyhafal burkolatát is. A natúr fa részletek a fehete és a fehár színekkel nagyon jól mutatnak. Két helyen is beépítésre került két mennyezetig érő több részre osztott polc. Mivel a konyhai gépek és a sínes rendszerű lámpa is fekete, így ez a kompozíció az alapos tervezettségről árulkodik. 

Polcok minden szabab helyen a konyhában

A nappali szekrény - ahogy a teljes konyhabútor is - egyedi tervezésű. A fehér szín könnyed, jobban visszaveri a fényt, ami kis alapterület esetén előny lehet. 

Lounge kanapé és nappali szekrény

A most divatos léces dekorokkal szinte bárhol új színt varásolhatunk a helyiségekbe. Minössze a mennyiségekre kel figyelnünk. Itt az előszobában csak egy kis szakaszon jelent meg, máris karakteresebbé tette az előszobát. 

Kőburkolatos előszoba

Ugyanez a helyzet egy szép padlóburkolattal, ami már a belépéskor hatást gyakorol ránk és előrevetíti, hogy milyen színvonallal találkozhatun majd a lakás többi részében. Jutott hely itt egy nagy tükörnek, egy kis szekrénynek és le is tudnk ülni, ha éppen a cipőnket szeretnénk kényelmesen felvenni. 

Elegáns léces faldekor előszobában

Bejárati ajtó és előszobaszekrény

A hálószoba monokróm hatást kelt, de nagyon elegáns. Az ágy előtti felületen egy nagy félkör alakú tükör került a sminkasztal mögé és egy norál méretű tv is elfér ezen a falfelületen. 

Elegáns hálószoba szürke függönyökkel

Ahogyan a másik helysiégben láttuk a keskeny polcos szekrények a mennyezetig érnek, ezzel is optikailag növelik a belmagasság érzését. 

Magas könyvszekrény egyedi gyártás

A hálószoba alapvetően fehér, amit világos színű fabetétek díszítenek. A gardróbok szintén a mennyezetig érnek. 

Elegáns hálószoba és gardróbszekrény

A fürdőben egyszerűen életre kelnek a kőburkolatok. Csodás mintájuk mozgalmassá teszik a felületeket. A fekete és a fehér kiegészítők itt is remekül illenek a természetes formákhoz. 

Zuhanyzós fürdőszoba kőburkolattal