A lakótelepi lakások felújítása mindig népszerű téma és sok olvasót vonz. Magyarországon közel 800 ezer ilyen lakás létezik. Átlagos méretük 54 m2 és még most is sokan keresik a kedvezőbb rezsiköltségek miatt. Felújításuk viszont nehézkesebb főleg, ha falbontást is eszközölni kell. Az alábbi látványtervek ugyan egy lengyelországi tervezőcsapat munkája látható, és még csak látványtervek, de sok olyan részlet van benne, ami inspiráló lehet, főleg, ha közelebb áll hozzánk a bohó és a skandináv lakberendezési stílus. 

Falbontásokat követően integrálni lehetett a nappalit és a konyhát, így nem kell egy különálló helyiségben főzni. Bár nem mindenki szereti ezt a megoldást, - elsősorban a nehezebb szellőztethetőség miatt - a megjelenés viszont sokkal modernebb és látványosabb. A tervezők sok fafelület használatával teremtettek otthonos légkört, amihez a bohó formák és lakberendezési kiegészítők is jól illenek. 

Nappaliba integrált konyhabútor

A konyhabútor fehér felső szekrényelemeihez szintén fehér mennyezeti lámpákat választottak. Mellette elegendő hely jutott az étkezőgarnitúrának, amit változatos étkezőszékekkel tettek lazábbá, oldottabbá. 

Bohó stílusú konyha és étkező

A tulajdonosok cicájáról is gondoskodtak egy magas macskabútor elhelyezésével, aminek a tetejéről jól belátható ez a multifunkciós tér. Ez segít, hogy a cica nyugodtabb maradjon, az alsó részén pedig van kaparófa és egy kis kuckó is. 

Emeletes macskabútor a tv szekrény mellett

A nappali sarokkanapéját már egy fonott lámpa világítja meg. A nagyobb mennyiségű könyvet pedig egy egyedi tervezésű falfülkében lehet tárolni. 

Könyvespolc a falfülkében panellakásban

A dekorációs elemek természetes megjelenésűek, a bézses és barnák színekhez zöldes árnyalatokat választottak. A kerek formák együttes alkalmazása tudat alatt is a rend és az egységesség érzését kelti. 

Natúr színek és fa bútorok és kiegészítők

Sarokkanapé a nappali dísze

A hálószobában egy klasszikus megjelenésű, nádazott fejvéggel készült franciaágyat találunk. Bár nagyon szép, kevésbé kényelmes a párnázott változatokhoz képest. A letisztult és természetközeli berendezés a skandináv irányzatba illeszkedik. 

Franciaágy nádazott fejtámlával

A hálóba egyedi tervek alapján készült a gardrób, több fiókos elemmel, ami önmagában is kihúzható, nem egy nagyobb szekrényelemen belül található. 

Gardróbszekrény fiókos elemekkel

A hálóban egy kis pipereasztalnak is jutott hely, illetve egy háromfiókos tárolókomódnak is jó hasznát lehet venni egy hálóban. 

Fonott lámpa és sarok íróasztal a hálószobában

A fürdőszoba csodás átalakuláson ment keresztül. Van fürdőkád és zuhanyozni is lehet benne. Látványos elem a fekete keretes kádparaván és az arany színű kádcsaptelep. 

Zuhanyzós fürdőkád

Kádparaván védi a kifröccsenő víztől a fürdőszobabútort

Színazonos fafelület a wc öblítőtartály mögött