Sokan szeretnék kihozni a lehető legtöbbet az ingatlanból. Ennek az egyik legnépszerűbb (és legjobb) módja a hosszú távú kiadás. Azonban gyakran okoz fejtörést, hogy hogyan is kezdjünk bele.

Lakáskezelés lépésről lépésre

A lakáskezelés nem mindig tűnik egyszerűnek, hiszen a kiadás előkészületei sok feladattal járnak. Épp ezért jó megoldás az erre szakosodott cégek segítségét kérni. A következő módszerek segítségével biztosan könnyebb lesz az egész folyamat!

#1

Először is, gondold át a dolgokat és mérd fel a lehetőségeket! Kérd barátaid, rokonaid vagy egy szakember véleményét az ingatlan állapotáról. Javítsd ki a hibákat, szükség esetén végezz felújítást!

Ingatlankezelés céggel

#2

Ha előkészítetted az ingatlant a kiadásra, nincs más hátra, mint meghirdetni. Használj minél több hirdetési felületet (beleértve a közösségi média oldalakat is)! A leírásban add meg az ingatlan legfontosabb jellemzőit és vonzó tulajdonságait!

A lakáskezelés nehézségei a hirdetés során is megmutatkozhatnak. Ha nincs időd a hirdetések feladására, add ki a feladatot egy lakáskezelő cégnek! Ők pontosan tudják, hogy hova milyen szöveget kell írni és akár a lakás befotózását is elintézik helyetted!

#3

A bérlők kiválasztása során mindig legyél körültekintő! Győződj meg róla, hogy a jelöltek megbízhatóak és fizetőképesek. Kérj referenciákat, és végezz alapos háttérkutatást! És ha sikerült választani, ne felejtsd el aláíratni a bérleti szerződést! Ha nincs tapasztalatod hosszú távú lakáskiadásban, kérheted szakember segítségét, aki a szerződéssel kapcsolatos kérdésekben is segítségedre lehet.

Lakáskezelés

#4

Miután beköltözött a bérlő, már csak a karbantartással kell foglalkozni! Érdemes rendszeresen ellenőrizni az ingatlant, hogy az mindig megfelelő állapotban legyen. Ha a bérlőknek bármilyen problémájuk van, akkor a lehető leghamarabb intézkedj, hogy az ne okozzon további problémákat!

A lakáskezelés egy nagyon komoly feladat, amit nem szabad félvállról venni. Ha jól végzed a dolgod, az ingatlanod hosszú távú bevételi forrást jelenthet számodra. Azonban ne felejtsd el, hogy az ingatlankezelés időigényes, és sok feladattal jár! Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megfelelően foglalkozni a lakáskezeléssel, érdemes szakember segítségét kérni!