Azokra a partnerekre építve, akikkel munkáik során is együtt dolgoznak, létrehozták az „A” pavilon közepén a különböző enteriőrökből álló stílus-szigetet.A megjelenés célja a lakberendező-tervező szakma- és az attól nem függetleníthető igényes termékek és különleges anyagok, technikák, megoldások bemutatása volt. A 130 m2-es szigetstandon egy otthon részei: hálószoba, fürdőszoba, nappali- és konyha-étkező, egy wellness tér, valamint egy női és egy férfi hall valósult meg.

A tervezés során elsődleges szempont volt a jól funkcionáló lakóterek kialakítása a különleges megoldások és anyagok alkalmazása. De nem utolsósorban cél volt annak érzékeltetése, hogy egy lakás vagy családi ház felújításakor, illetve új ház építésekor a lakberendező tervező szakember tapasztalatának, naprakészségének köszönhetően komoly útmutatásokkal szolgál megbízói számára, mely nyomán mindenkor különlegesen egyedi és a személyiségeknek megfelelő, lakóterek valósulhatnak meg.

A nappali berendezése a fekete-fehér kontrasztjára épült. Az enteriőrben az antracit laminált parketta és antracit falfelületek, egy különleges fekete-fehér mozaik kép, az igen kényelmes fehér kanapé és fehér szőnyeg, továbbá a fekete-fehér kiegészítők egységes egészet képeztek azzal a magas minőségű képi- és hangi megjelenítést nyújtó házi-mozival, mely az u.n. multi-room rendszer lévén az összes lakótérben tudta biztosítani az igényelt zenét, a tiszta hanghatást.

A konyha-étkező színei nem különben sötét tónusúak, ahol a barna árnyalatai domináltak. A wenge színű bambusz és sötétbarna bőr kombinációjú étkezőgarnitúra, valamint e melegbarna színvilágot követő konyhabútor a beépített háztartási gépek matt-fém frontfelületeivel elegáns összképet alkottak. A falon megjelenő barokkos hatású barnás-bronzos hidegburkolattal és az étkező fölött sziporkázó „virágkelyhek” fényével sikerült könnyeddé és meghitté varázsolni e helyiséget is.

A kecses virágmintás fotelokkal, filigrán asztalkával, a különlegesen strukturált bronzos/„pisztácia”zöldes színű falfrontokkal megvalósított nőies hangulatú hall is a finomságot, a harmóniát tükrözte. A „szivarszobába” betervezett burkolatok, a falon lévő fahatású és az elektromos látványkandalló köré burkolt nepáli palakő, valamint a választott bútorok és szőnyeg összessége sugallta azt a markáns, férfias hangulatot, ami mellett nem lehetett észrevétlenül elmenni. A helyiségekben élénken pompázó, „agyaggolyókba ágyazott” u.n. hidrokultúrás szobanövények mindenki érdeklődését felkeltették.

A hálószoba színeivel, különleges textiljeivel, bambusz/wenge színű franciaágyával, bőrhatású fali hidegburkolatával szintén megállította az embereket. Gondolva azokra a látogatókra, akik meglévő vagy leendő fürdő- és wellness helyiségükbe extra megoldást keresnek a formatervezett fürdőszoba-berendezések és különleges burkolatokon kívül, a wellnessbe egy újdonság, egy vízhatlan TV is betervezésre került.

A 130 m2-et „behálózta” egy sokak által érdeklődéssel kísért technika : az intelligens otthon vezérlés. Jelen esetben megtapasztalhatták a látogatók, hogy a multi-room rendszerrel együtt, hogyan hangolhatjuk össze a mindennapi szokásainkhoz tartozó világítási, árnyékolási módokat, és mindemellett hogyan teremthetünk kellemes zenét akár minden helyiségben más dallamot hallgatva. Az érdeklődő számára arra is fény derült, hogy ezt tehetik a falba épített monitoron megjelenő ház ill. lakóhelyiség rajzáról vezérelve, vagy akár kényelmesen távirányítóval, ill. a helyiségekben lévő diszkréten elegáns panelekről is működtethetők a hang- és fény-effektek.

E stílussziget a lakberendező szakemberek tervező munkájának látványos keresztmetszete, melyből kitűnik, hogy a helyi adottságokra figyelemmel a szakismeretet az álmokhoz párosítva, a megrendelővel együttműködve mindenkor és mindenhol létrehozható a funkció és elegancia harmonikus egysége.

A tervezők:

Budai Ildikó, Jenőfi Réka, Joó Annamária, Márton Anikó, O.Tóth Ica