Kis lakberendező csapatunk is útra kelt, látott sok szépet és hazajött. Egy első és gyors tanulságot levonva, gyorsan megosztjuk mindenkivel: igenis előfordulhat, hogy „csalánba kétszer is beleüt a ménkű” fapados repülő-járatunk Milánó felé is késett 4 órát ( szállásunkra hajnali 3 óra után érkeztünk és 9 órakor már indult a buszunk a 8-órás maratoni kiállítás-nézelődésre )  majd megismételtük ugyanezt a bravúrt hazafelé is. Még mielőtt azonban bárki sajnálni kezdene minket, el kell mondanom, hogy minden más olyan maradandó élménnyel kárpótolt bennünket, hogy már sajnálom is, hogy panaszkodással kezdtem az élménybeszámolót! Nagyon jó társaság, rengeteg nevetés, csodálatos tájak, városok, finom falatok (borok és fagylaltok!) és meghatározó élmények.

Egy ilyen nagyszabású kiállítást végigjárni, fotózni, a látottakat pedig átszűrni magunkon és rendszerezni, nagyon összetett feladat. Talán most még gyors is vagyok ezzel a kis összefoglalóval …. Néhány kiválogatott és igazán kedvenc képpel inkább csak bepillantást nyújtok a kiállítás hangulatába. Rengeteg látogató volt, és bizonyos standokon szigorúan tilos volt fotózni ….:-) Tudom, pont ez nem „jön át” a képeken. Hogy hogy csináltuk? Ez a mi kis összeszokott csapatunk titka. Egy kis magyarázat: mosoly, értetlenség, határozottság, forgalom-irányítás, meghökkentés és „sláger-angol”. És még sok más, de az már tényleg maradjon a mi titkunk.

Az első gondolataimat azonban szívesen elmondom. A fekete-fehér határozottan fehéredik. ( egy idő után már sikítozni tudtam volna, hogy „nem akarok több fehér enteriőrt fotózni!” ) Azonban megjelentek már a színek is: puha lilák, óvatos pinkek és zöldek és nagyon finomak a fáradt barnás-szürkés-lilás hangulatok. Fényes felületek. Magasfényű lakkok, színes üvegek a simogatnivaló nemes fafelületek mellett. Kristály. Mindenütt. Bőrön, fán, textilen, üvegen, tükrön, kerámián, fémen. Mit hagytam ki? Bőr. Szintén mindenütt. Nem sorolom fel újra. Elszívó. Az ötödik enteriőr után jöttem rá, hogy amit eddig a főzőlapok fölött láttam, az nem kristálycsillár, vagy fém, esetleg üveg design-lámpa, hanem elszívó!

Hirtelen felindulásból és az alkalomhoz illő felindultságból így foglalnám össze tapasztalatainkat. Évről évre rendszeresen megnézzük ezt a nemzetközi seregszemlét, hogy naprakészek legyünk, követni tudjuk a fejlődést és az aktuális változásokat. És évről évre találunk valami újat, szokatlant. Mindig valami inspiráló élménnyel térünk haza, amit már alig várunk, hogy megvalósíthassunk valamelyik munkánkban.