Szék kárpitozás Impala

A kárpitozás életútja a középkorban kezdődött, de népszerűsége a 17., 18. és 19. században nőtt meg igazán. Az eltelt évszázadok alatt sokféle anyagot használtak a szénától a lószőrön át a gyapjúig. A mai modern kárpitozott tárgyak fémrugókat, szivacsot és habot használnak a nagyobb tartósság érdekében. Ezek a belső anyagok nem feltétlenül láthatóak, mégis nagy a szerepük abban, hogy egy bútordarab kényelmes lesz-e. Mert a külső kárpitanyag általában többször is cserélhető – és a kopástól függően szükség is lehet rá –, a jó minőségű belső szerkezet és felépítés, a rétegek kiválasztása segít abban, hogy a számunkra kedves bútordarab hosszú évekig kitartson.

A mostani gazdasági helyzet, a világ alakulása sokakat ösztönöz a tárgyak megbecsülésére, felújítására és a felesleges költekezés visszafogására. Arról nem is szólva, hogy a régebbi bútorok nagy része környezetbarát. Sokuk kemikáliák nélkül, akár kézzel készítve, gondos munkával jött létre. Mindezt figyelembe vette az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály is, amikor, a vásárlói igényeknek eleget téve, a kárpitozási szolgáltatás fejlesztése mellett döntött. Császár Gusztávné Margitka, áruházvezetőt kérdeztük a részletekről.

    • Miért fontos szolgáltatás az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály kínálatában a kárpitozás?
    • Egyrészt manapság egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy új drága bútort, vagy egy teljesen új nappali garnitúrát vásároljanak. Ráadásul a minőséget is figyelembe kell venni. Másrészt a kárpitozással lehetőséget kap a vásárló arra, hogy a meglévő bútorait az újonnan áruházunkban megvásárolt székéhez igazítsuk. Például az új székkel együtt a gyártótól megrendeljük ugyanazt a kárpitanyagot és kollégánk átkárpitozza a régi bútort. Harmadrészt sok esetben találkozunk olyan sérülésekkel, amelyeket kis kedvencek vagy éppen az anyag elgyengülése, az elhasználódás okoz. Ezeket javítani, cserélni kell.

Munka a kárpitosműhelyben

Szövetminta

    • Általában milyen típusú bútorokkal érdemes Önöket felkeresni, ha kárpitozásról van szó?
    • Természetesen, nevünkből adódóan (Székkirály), elsősorban székeket és forgószékeket hoznak hozzánk javításra vagy újrakárpitozásra. De természetesen nem ritkák a fotelek, relaxfotelek és a kanapék, ülőgarnitúrák sem. Meghökkentő és érdekes kívánságokat is szoktunk teljesíteni, ha úgy alakul a helyzet. Kárpitoztunk már nagyméretű korpusszal rendelkező garnitúrákat, vendéglátóipari padokat vagy húztunk be bútorlapot ezüst színű textilbőrrel, rombusz alakú behúzással és párnázatkialakítással, amit aztán a vevő a lakása falára szerelt fel. Fontos megemlítenem, hogy bár irodaszék áthúzására is van lehetőség, azonban ez nem minden típusnál oldható meg technológiailag megfelelően. Nem tudjuk javítani például a hálós, vagy fémkeretbe foglalt üléseket, támlákat. 

Szívünknek mindig kedves, ha valaki egy régi, nálunk vásárolt székkel érkezik, vagy ha olyan bútorokat javíthatunk, amelyeket generációk óta örökölnek. Nemrég volt egy vevő, aki a 15 éve nálunk vásárolt, még mindig tökéletes faszerkezetű csak üléskárpitos székét húzatta át.

Kárpitozás 13 kerület Budapest
    • Általában véve, mikre kell figyelni, ha kárpitozási szolgáltatást szeretnénk igénybe venni?
    • Szerintünk az egyik legfontosabb dolog, hogy ne fogadjuk el rögtön az első ajánlatot, amit kapunk. Érdemes több helyen érdeklődni, hiszen a kárpitozás is egyfajta bizalmi munka. Egyrészt nézzük meg, kit engedünk be a lakásunkba, ha otthoni munkafelmérés szükséges, másrészt a gyakorlati szükségleteink vezessenek! Gondoljuk át, hol, hogyan, kikkel élünk, milyenek a mindennapok, mennyire és ki által lesz használva a bútor! Ez segít abban is, hogy körvonalazódjon, milyen típusú anyagot válasszunk. Csak ezután jöjjön a design! Ez ugyanis alapvetően befolyásolja, újradefiniálja a bútor stílusát és a rendeltetési helyhez is passzolnia kell. Azt is figyelembe kell venni, hogy az újrakárpitozás költsége projektenként nagyon eltérő lehet. Az ár számos tényezőtől függ, beleértve a szövet költségét, a bútorok állapotát, valamint a projekt méretét és részleteit. Vannak olyan bútorok, amelyek esetében a kárpitozási díj szinte megközelíti, vagy sokszor meg is haladja egy egyszerű új termék árát, főleg ha nagy felületű a kárpitozandó rész.

Tűzött felület kárpitozása

    • Miben tud segíteni az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály?
    • A megfelelő kárpit kiválasztásában, ami minőségileg és esztétikailag is a legjobban illik az adott bútorhoz. De tanácsot adunk kárpittisztítással kapcsolatban is. Székeknél kisebb javításra, ragasztásra estlegesen üléslapok, hevederek cseréjére is vállalkozunk, de a fa részek komplett felújítására, pácolására, nagyon nagy szerkezeti hibák javítására már nincs megfelelő kapacitásunk. Az előzetes ajánlattételhez mindenképpen szükség van több fotóra, illetve a kárpitozandó felület pontos méretére. Ennek alapján számoljuk ki a munkadíjat. Majd megrendeljük a kiválasztott kárpitot (ez esetenként lehet 2-4 hét) is. Csak ekkor kell behozni a kárpitozandó bútort, így minél kevesebb ideig kell azt nélkülöznie a megrendelőnek. Igyekszünk azonban mindig gyorsan, szakszerűen és kreatívan dolgozni, mert tudjuk, hogy a jól eltalált, minőségi kárpitozás, újrakárpitozás, átkárpitozás teljesen átalakíthatja a teret, jobbá téve az életet.

    • Szállításban is tudnak segíteni?
    • Bár a legideálisabb és költséghatékonyabb, ha a megrendelő saját kocsijával hozza be a bútort, de természetesen tudunk segíteni. Lehetőség van arra, hogy a mi szállítónk intézze ezt, ennek azonban külön költsége van, ami függ a távolságtól és az átkárpitozni kívánt bútordarabok számától is.

    • Milyen problémák jelentkezhetnek az átkárpitozás során?
    • Amikor a régi szövetet lebontjuk az adott termékről, csak akkor szembesülünk vele, mit takar a kárpit. Sokszor az üléslap törött vagy repedt a szivacs alatt, a székállvány ki van száradva, elengedett a ragasztás. Természetesen ezeket a kisebb hibákat – az ügyféllel egyeztetve – kijavítjuk, új üléslemezt vágunk. De ezek mind költségnövelő tényezők, amelyeket sokszor nem lehet előre látni az árajánlat során, ha csak egy fotót kapunk a bútorról.

Ha Ön is ragaszkodik a régi megszokott bútoraihoz, illetve szerkezetileg tökéletes a bútor, csak a szivacs, illetve a kárpit használódott vagy szakadt el az elmúlt években, ha meg szeretné újítani otthonát, ebédlőjét, de ragaszkodik a régi formákhoz, akkor az Impala Bútorkereskedő Kft. tökéletes megoldásnak látszik. Kérjen tőlük árajánlatot!

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!
Impala a Székkirály!

Impala logo Székkirály