Szürke Gogan kanapé

Az olasz gyártó a Basic Collection Home exkluzív brandjeként mutatkozik be itthon! Kézzel készített bútorainak egyedisége a design és a kortárs divat és művészetek ötvözésében rejlik. A Basic Collection Home exkluzív brandjeként bútorai már Budapesten is elérhetőek. Aki szeretne a Moroso fantasztikus designjaitól inspirálódni, annak nincs más dolga, mint ellátogatni az Aulich utcai bemutatóterembe, ahol a Basic Collection Home szakértői személyesen mutatnak meg mindent. 

Gogan asztal

Mi a Moroso?
Agostino Moroso 1952-ben alapította Északkelet-Olaszországban a Moroso-t, hírnevüket pedig a helyi kézművességre alapozta. A termékek gyártásának kézműves megközelítése és a tervezési szakaszban megmutatkozó rendkívüli kreativitás alapozta meg azt a jövőképet, amely lehetővé tette a cég számára, hogy növekedjen, és megkülönböztesse magát a termékek minőségével, innovációjával és kreativitásával. 

Olyan nagynevű tervezők kreatív közreműködésével, mint Ron Arad, Patricia Urquiola, Ross Lovegrove, Konstantin Grcic, Alfredo Häberli, Toshiyuki Kita, Marcel Wanders, Tokujin Yoshioka, Enrico Franzolini, Doshi & Levien, Tord Boontje, Nendo, Front és még sokan mások, a Moroso az évek során ikonikus design bútorok kollekcióját hozta létre. 

A Moroso ma is családi vállalkozásként működik, élén Roberto Moroso és Patrizia Moroso állnak, akiknek irányítása lehetővé teszi, hogy a Moroso úgy fejlessze folyamatosan a gyártási folyamatokat, hogy közben a művészi látásmód nem szorul háttérbe. A Moroso a jövőben is úgy kívánja bővíteni kollekcióját, hogy az új darabok összhangban álljanak központi küldetésükkel: a design szépségének a társadalomba való integrálásával.

Natúr Gogan kanapé

Ikonikus Moroso beltéri és kültéri bútorok

A Gogan kanapé nevét a természetről, egészen pontosan a víz és az idő által simára csiszolt kövekről kapta, ezek adták az ihletet a projekthez. Így nevezik japánul azokat a köveket, amelyeket a folyók és tavak partjainak védelmeként és díszeként helyeztek el. A kanapé formája szél és víz által faragott lapos kövekre emlékeztet. A kanapéhoz hasonlóan a kollekcióban található Gogan dohányzóasztal formája is a természetet, a víz által lassan simára csiszolt kövek látványát idézi. 

Ruff fotel rozsdavörös

A Ruff fotel karakterét az egyenes és az ívelt vonalak harmonikus kombinálása adja – egyszerű geometria, amely építészeti kölcsönhatást teremt a térrel. Minimalista kortárs design, melyben a csavart a karfák és a háttámla egybefüggő formája adja. 

Natúr színű Ruff fotel

Ruff fotel kétféle színben

A Moroso bútorok nemcsak formáikkal kápráztatnak el, a színek és minták kavalkádjában nem mindennapi kültéri darabokat találunk. A M' Afrique kollekció az általában halászhálókhoz használt szövetszálak felhasználásával készült. A design minden darabnál eltérő és egyedi, akárcsak az elnevezésük.

Shadowy zöld kültéri fotel

Kézzel szőttek, tökéletlenségeikben és hibáikban emberiek. Ahogy a Gogan és a Ruff, úgy a Shadowy kültéri karosszék is megtekinthető és kipróbálható a Basic Collecction Home showroomjában.

Shadowy narancssárga kültéri fotel
Aki szeretne a Moroso fantasztikus designjaitól inspirálódni, annak nincs más dolga, mint ellátogatni az Aulich utcai bemutatóterembe, ahol a Basic Collection Home szakértői személyesen mutatnak meg mindent. 

Bejelentkezés design túrára: hello@basiccollection.hu

Telefon: +36 1 600 3333
Cím: Basic Collection - 1054 Budapest, Aulich utca 4-6.